Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek, szólnátok az...

Mit tennétek, szólnátok az anyósnak hogy takaritson össze és tegyen rendet a házban? Legalább arra az időre, amig a két unokája ott van?

Figyelt kérdés
Anyósóm sosem volt hires a rendről és a tisztaságról.Akárhányszor megyünk,rendetlenség van,a járólap rendszerint koszos.Sógórnőm is otthon van,nem dolgozik,de az ő szobája is olyan,mintha bomba robbant volna benne,por és rumli mindenhol.Ezt onnét tudom,hogy amikor ott vagyunk a gyerekek ott szoktak aludni du.Anyós szobájába be se merek menni,képzelem,mi lehet ott...Gyerekeim már nem olyan picik-4 és 2 évesek-de azért sztem arra gondolhatna anyósom,vagy sógórnőm,hogy nem egészséges dolog,hogy kosz van a házban és a gyerekek mikor ott vannak,abba kénytelenek lenni.Pénteken voltunk ott,anyós saját maga mondta,1 hete nem mosott fel,a járólap ocsmányul nézett ki...Nem tudom,szóljak-e ezekért a dolgokért nekik,kapcsolatunk nem igazán jó,lehet anyós megsértődne...
2011. ápr. 3. 07:23
 1/10 anonim ***** válasza:
59%
Nem szólnék. AÍ saját lakásában mindenki olyan rendet tart,amilyent akar. A gyerekeidnek pedig nem lesz semmi baja egy kis kosztól,csak erősödik az immunrendszerük. Gondolom,nem hetekig vagytok ott velük.
2011. ápr. 3. 07:29
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Semmi bajuk nem lesz mert nem mosott fel. Biztos nem szolnék, mert megsértődik és jogosan. Azért ő csak a mama erre is gondolj.

Az én fiam déli alváshoz készult mamánál, kupi volt a szobában, lefekudt fordult jobbra fordult balra , hozzáteszem mama altatta, mama ugy csinált mintha aludna, fiam 4 éves, felul, morgolodik és kozli, hogy ilyen kuplerájban nem lehet aludni :D

2011. ápr. 3. 09:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó,nem semmi fiad van!:-)) A mama helyében elástam volna magam.:-))
2011. ápr. 3. 09:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mama védelmére szoljon, hogy o hajnal 5re megy dolgozni és altalában este ér haza, mezőgazdaság. És azért a nagyja kupit az én kolykeim csinálták. :D De azért vicces volt.
2011. ápr. 3. 09:39
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Mindenki olyan rendetlenségben és koszban él, amekkorában akar. Én sem "hagytam", hogy lebeszéljen a vasalás-mániámról. Viszont nem is töltünk túl sok időt nála, illetve nem is hagyom felügyelet nélkül. Félek, hogy valami rádől.
2011. ápr. 3. 09:56
 6/10 anonim ***** válasza:
86%
Az én mamám is kupis és koszos. Minden szemetet összegyűjt és elraktároz, lassan csak alagutak vannak a lakásában. Egerek laknak bent meg ilyenek. Oda én nem viszem a dédunokáját.
2011. ápr. 3. 10:20
 7/10 anonim ***** válasza:
91%

Mi lenne, ha amikor odamentek, felmosnál+egyebek.

Olyan címszóval, hogy ha már itt vagy, szívesen segítesz neki, hadd csináld meg. ;)

Hiszen ő finom étellel, sütivel, .... (vagy amivel épp:) vár benneteket, így ez a minimum, hogy segítesz neki.

Ha így tálalod, csak nem sértődne meg??

2011. ápr. 3. 10:49
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem szóltam neki, viszont inkább áthoztuk őt hozzánk unokázni. Feltűnt neki egy idő után, illetve a párom és más közeli rokonok, barátok mondogatták neki hogy ezt így nem lehet (tényleg szörnyű állapotok voltak, penész, kosz, kutya-macska szőr vastagon, rendetlenség, stb). Azért ez így együtt hatott. De én nem szóltam, pedig jó a kapcsolatunk, de a menytől azért másként hangzik az ilyesmi. Inkább páromat noszogattam. Amit utolsó válaszoló írt az is jó ötlet, ha van rá erőd. Én bevallom hogy a saját ház, kert rendben tartása és a kicsi gyerek mellé nem tudtam bevállalni még az ő házát és kertjét is.
2011. ápr. 3. 21:16
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szólok anyósomnak,nekem is ott lakik a sógornőm családostul....

És bizony szoktak a gyerekeim pakolni náluk,játékot,cipőket,szétszórt csokipapírokat mert nem ehhez vannak szokva és bántja a szemüket.(8 és 4 évesek)Betegek még nem lettek náluk,csak pókcsípéssel vannak tele ha ott alszanak.(gondolom jó nagy fészkük lehet a 20 éve kihúzatlan bútorok mögött)Anyósom szégyenli ha a gyerekeim pakolásznak,de nem annyira hogy életmódot váltson.

Zavar,de elviselem mert nem az én portám,örülök,hogy szereti,és vigyáz a gyerekeimre,a csillagokat lehozná nekik...Nekem ez a lényeg.(engem is szeret mint saját gyerekét,sosem bántana)

2011. ápr. 4. 08:51
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Valóban nem heteket töltünk ott,ált. a hétvégéből az egyik napot,ott aludni pedig ritkán szoktunk.Volt már rá példa,hogy nekiálltam mosogatni ott,mert a mosogatnivaló is halomban állt,de senki meg nem köszönte...Most miért takaritsak nála én,amikor ott a lassan 30 éves lánya,akinek különben a dolga lenne?Meg én mindenap házimunkázok,akkor már hétvégén hadd legyen kis kikapcsolódásom...Én nem a rumlihoz vagyok hozzászokva,meg nem is igy lettem nevelve,igazából azt sem értem,anyósóm hogy tud úgy főzni is,hogy a konyhapulton ezer olyan dolog van,ami nem oda való és helyet foglal...Na mindegy,ez az ő dolga,csak bántja a szememet...

Akkor hallgatok rátok és nem szólók,megpróbálom kibirni a rendetlenséget és koszt,amikor ott vagyunk.Utolsó válaszoló:kicsit irigyellek,hogy a rendetlensége ellenére neked jó anyósód van.

2011. ápr. 5. 05:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!