Mit tennétek, szólnátok az anyósnak hogy takaritson össze és tegyen rendet a házban? Legalább arra az időre, amig a két unokája ott van?
Semmi bajuk nem lesz mert nem mosott fel. Biztos nem szolnék, mert megsértődik és jogosan. Azért ő csak a mama erre is gondolj.
Az én fiam déli alváshoz készult mamánál, kupi volt a szobában, lefekudt fordult jobbra fordult balra , hozzáteszem mama altatta, mama ugy csinált mintha aludna, fiam 4 éves, felul, morgolodik és kozli, hogy ilyen kuplerájban nem lehet aludni :D
Mi lenne, ha amikor odamentek, felmosnál+egyebek.
Olyan címszóval, hogy ha már itt vagy, szívesen segítesz neki, hadd csináld meg. ;)
Hiszen ő finom étellel, sütivel, .... (vagy amivel épp:) vár benneteket, így ez a minimum, hogy segítesz neki.
Ha így tálalod, csak nem sértődne meg??
Én sem szólok anyósomnak,nekem is ott lakik a sógornőm családostul....
És bizony szoktak a gyerekeim pakolni náluk,játékot,cipőket,szétszórt csokipapírokat mert nem ehhez vannak szokva és bántja a szemüket.(8 és 4 évesek)Betegek még nem lettek náluk,csak pókcsípéssel vannak tele ha ott alszanak.(gondolom jó nagy fészkük lehet a 20 éve kihúzatlan bútorok mögött)Anyósom szégyenli ha a gyerekeim pakolásznak,de nem annyira hogy életmódot váltson.
Zavar,de elviselem mert nem az én portám,örülök,hogy szereti,és vigyáz a gyerekeimre,a csillagokat lehozná nekik...Nekem ez a lényeg.(engem is szeret mint saját gyerekét,sosem bántana)
Köszönöm a válaszokat!Valóban nem heteket töltünk ott,ált. a hétvégéből az egyik napot,ott aludni pedig ritkán szoktunk.Volt már rá példa,hogy nekiálltam mosogatni ott,mert a mosogatnivaló is halomban állt,de senki meg nem köszönte...Most miért takaritsak nála én,amikor ott a lassan 30 éves lánya,akinek különben a dolga lenne?Meg én mindenap házimunkázok,akkor már hétvégén hadd legyen kis kikapcsolódásom...Én nem a rumlihoz vagyok hozzászokva,meg nem is igy lettem nevelve,igazából azt sem értem,anyósóm hogy tud úgy főzni is,hogy a konyhapulton ezer olyan dolog van,ami nem oda való és helyet foglal...Na mindegy,ez az ő dolga,csak bántja a szememet...
Akkor hallgatok rátok és nem szólók,megpróbálom kibirni a rendetlenséget és koszt,amikor ott vagyunk.Utolsó válaszoló:kicsit irigyellek,hogy a rendetlensége ellenére neked jó anyósód van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!