Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem van, de mást szeretek....

Férjem van, de mást szeretek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Férjnél vagyok 5 éve, van 2 ikergyermekem, egy fiú és egy lány, 3 évesek. A férjem egy nagyszerű ember, szerelmes voltam belé, ám úgy érzem, az Ő megfelelési vágya rányomja a bélyegünket a mi házasságunkra. Most is szeretem, csak már másképpen. Sokat dolgozik, a munkájába temetkezik, nem igazi házasság már a miénk. Próbáltam javítani ezen, de sajnos ő már csak a munkájának él, nem lehet a segítségével változtatni. Úgy érzi, a tárgyi ajándékok fedezik a törődést is. Művészeti szakvezető vagyok egy központnál, itt ismertem meg egy nálam 2 évvel fiatalabb férfit, akivel először barátok lettünk, aztán egymásba szerettünk. Nagyon amibiciózus, fiatal feltörekvő tehetség, akit csodálok. Nagyon jól kijövünk, jól tudunk együttműködni és szeretek vele lenni, elfeledtet velem minden gondot. Tudom, hogy ez nem tisztességes a férjemmel szemben, de nekem sem könnyű, nem tudom, hogy mit tegyek. A házasságomat már nem hiszem, hogy rendbe tudjuk hozni úgy, hogy boldog is legyek, viszont nem akarom a férjemet sem átverni és a gyerekeknek is a legjobbat akarom. Úgy érzem, itt megfulladok. Teljesen szürkévé váltam, ami a gondolkodásomat illeti, egyszerűen már régen tudtam ennyire kibontakozni, mint most. Nem nézni ki belőlem, hogy már gyerekeim vannak, de én éreztem az elmúlt 1-2 évben, hogy teljesen felemészt belülről az, hogy nem működik a házasságom és úgy érzem magam, mint aki évek óta gyerekeket nevel, háztartást vezet és felemésztették a mindennapok. A gyerekek nagyon aranyosak, értük bármit megtennék, de a férjem és köztem kezd érződni az a 15 év korkülönbség, nem akarok még 28 évesen olyan lenni, mint egy 50 éves. 8 éve vagyunk együtt, nagyon szerelmes voltam, feladtam érte sokmindent, tisztelem és becsülöm, de már más iránt érzem azt, amit iránta éreztem. De csak úgy viszont nem válhatok el, minden mást is fontolóra kell vennem. Negyon el vagyok keseredve, ti mit tennétek a helyemben? Megértem, ha valaki nagyon ellenzi ezt a dolgot és bűnösnek gondolja, szíve joga, csak kérlek titeket, hogy segítsetek valamilyen tanáccsal, vagy csak véleményekkel, mert totál szétcsúsztam emiatt lelkileg. Előre is köszönöm!
2011. szept. 19. 21:41
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
49%
Nagy önzőség, nagy butaság. A fiatalabb férfi szerinted apja lesz a gyerekeidnek? 26 évesen? Elmúlik a szerelem, mi lesz? Keres helyetted újat, korban hozzá illő fiatal 22-23 évest, függetlent... A gyerekek? Anya megunta apát, integessetek neki, mától nem ő az apu, hanem aki itt ül a kocsiban?! Jaaaj! Örülj annak, amid van, lesz még rosszabb is, szerintem. Várj. Lehet, eltelik 1 év, és már nem is lesz olyan vonzó az a pali, vagy hogy neki te a 2 gyerekkel, az még biztosabb. Te még ráérsz, várd meg, tényleg ő kell-e neked, és főleg, hogy neki is te, mert ez így, kívülállóként nekem nem tűnik valószínűnek. Ha menni akarsz, akkor meg a gyerekeket, ha az apjuk szereti őket, hagyd nála. Ha neked kell új család, legyen, de másét ne vedd el.
2011. szept. 20. 10:54
 22/45 anonim ***** válasza:
61%
Legyen már egy kis tartásod! A gyerekvállalás felelősségvállalás, lemondásokkal jár, ilyesmikről pl le kell mondani. Hogy néznél a tükörbe? Büszke lennél még magadra? Öregkorodban milyennek látnád magad? Te sem gondolhatod komolyan, hogy az a 26 éves, karrierista ifjonc egyből 2 gyermekes apuka akar lenni, más gyerekeit nevelni, elköteleződni egy életre. Rózsaszín köd ez, majd elszáll, ne tedd tönkre emiatt a családod!( Mást írnák, ha egy 35 év körüli, elvált, gyerekkel már rendelkező férfiről, és menthetetlenül elromlott házasságról lenne szó, gondolkodj!)
2011. szept. 20. 11:22
 23/45 anonim ***** válasza:
57%

Nagyon felháborít a sok "ribancos"vélemény!!Kíváncsi lennék milyen élet tapasztalattal és mennyi idősek,akik így adnak tanácsot?!

Én megértem a kérdezőt,mert igenis két emberen múlik egy kapcsolat.Neked csak azt tudom tanácsolni kedves kérdező,hogy ha a férjednek őszintén mond el,mert jobb ha tőled hallja meg...Amúgy még utána lesz még nehezebb,leginkább a gyerekek miatt.Gondold meg,hogy mennyit ér az a másik kapcsolat.

Még annyit,hogy csak az érti meg igazán a helyzetet,aki maga is került már hasonló helyzetbe.Tapasztalat.

2011. szept. 20. 14:16
 24/45 anonim ***** válasza:
Mondd el a férjednek hogy mi a helyzet. Próbáld megmenteni a házasságodat. Add le a gyerekeket hétvégére a nagyiékhoz, ti pedig menjetek el kirándulni a pároddal. Sok szerencsét =)
2011. szept. 21. 18:48
 25/45 anonim ***** válasza:

tegnap 09:47 vagyok

Reméltem,hogy le leszek pontozva -.-

Kérdező, próbáld meg menteni a kapcsolatod, de ha a férjed nem hajlandó erre,(munka) akkor jobb,ha külön folytatjátok.

2011. szept. 21. 19:08
 26/45 A kérdező kommentje:
Hát csak gratulálni tudok egyeseknek a r.ibancozásért. Nyugodtan lehet, nem akadok ki, de azt azért tisztázzuk, hogy nem csalom a férjemet. A másik dolog, hogy ha nem nézném mások érdekeit, akkor nem is tettem volna fel kérdést. Mégis mit tegyek, ássam el magam? Nem érzem jól magamat már a házasságomban, de a gyerekeknek sem akarok rosszat, viszont én már évek óta nem vagyok boldog és kiegyensúlyozott. Belefáradtam ebbe az egészbe, a családomat támogatom, a férjem lelkét ápolom, a gyerekeket nevelem. Az utóbbi persze, örömmel tölt el, de a többi gond és feszültség elnyomja az önfeledt boldogságot. Más is lesz szerelmes, ezt nem lehet kontrollálni. És ami az egzisztenciát illeti: A férjemmel szinte ugyanannyit keresünk, csak Ő szabadúszó. És amit megkeresek, abból költök magamra, ha van miből, a többi pénzt pedig felemésztik a szükségletek.
2011. szept. 23. 19:40
 27/45 anonim ***** válasza:
63%

...hogy ribi vagy-e, az csak nézőpont kérdése.

Azt írtad:

"...itt ismertem meg egy nálam 2 évvel fiatalabb férfit, akivel először barátok lettünk, aztán egymásba szerettünk..."

Vagyis szeretőd van a férjed mellett!!

Na de ugorjunk.

Jól végig gondoltad, hogy mire vezet az önzőséged??

Te már nem egy szingli csaj vagy,

hanem egy KÉTGYEREKES CSALÁDANYA!!!!

Mit mondasz majd az ikreknek?

Lecseréltem az apátokat? Vagy mit??

Mit mondasz majd akkor, ha lelép az ifjú lovag is,

mert csak dug*ni akart nem pedig cserébe egy idegen családot is a nyakába venni?

Akkor majd azt mondod az ikreknek, hogy a "csere-papa" sem vált be?

Keresünk egy még újabbat??

Belegondoltál, hogy két gyerekkel is ugyan ilyen kapós leszel a pasiknál?!

Amikor ennyi facér csaj van??

Neked velük kell, majd "versenyre kelni"!

Amúgy nálunk az ismeretségi körben, jó néhány hasonló családanya van, aki "öregségére" talált új szeretőt, a "használt" férje helyett.

Azóta mindegyik elvált, az új pasik persze már régen leléptek,

ők meg a gyerekekkel járják az albérleteket!

Szóval mérlegeljél!

2011. szept. 24. 15:22
 28/45 anonim ***** válasza:
Nehogy sajnàld amit teszel.
2011. szept. 25. 17:14
 29/45 A kérdező kommentje:
Nem tettem semmit.
2011. szept. 25. 17:25
 30/45 anonim ***** válasza:
53%
Szia! A válaszokat nem olvastam végig, az írásodat igen, és sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy, tényleg rossz lehet, de. Az ugrott be elsőre, hogy ha most elhagyod a férjed, akár ezért a fiatalabb pasiért, akár majd másért: Lehet újabb 8 év múlva azt is megunod, vagy megint jön valaki más. Szerintem ha az ember megállapodik, és még gyerekei is lesznek, akkor már nem lehet úgy gondolkodni mintha nem lennétek házasok, mindent meg kellene tenni a kapcsolat megmentéséért. Aztán ha végképp nem megy, hát ennyi volt...de fontos hogy boldog légy.
2011. szept. 25. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!