Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaz Dr. Csernus Imre állítása...

Igaz Dr. Csernus Imre állítása, miszerint "olyan pasikat vonzol be, amilyen te magad vagy"? Szerinted?

Figyelt kérdés
2011. szept. 13. 15:28
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%

Csernus kicsit nyersen és bután fogalmaz, és sok esetben homályosan és sok általánosítással.

A mondata jelentése: az ember mindig olyan társat keleres magának, amilyen önmaga - legbelül. Ha valakinek nagyon kicsi az önbecsülése, akkor soha nem fog olyan embert keresni, aki nomráls, vagy magas önbecsüléssel bír, mert amellett önmagát csak még szánlamasabbnak érezné.

De ez nem ökölszabály, és sok minden más is árnyalja a párválasztást. Pl. az, amiről Csernus (pszichiáter létére!) habár másoknak nagypofával osztja az észt, maga nem akar tudomást venni: a komplexusok! (neki is van, jó sok)

2012. dec. 16. 21:24
 42/46 anonim ***** válasza:
Ebben lehet valami.Mi külsőleg és belsőleg is nagyon hasonlítunk,csak a természetünk tér el talán annyiban,hogy én túlságosan befelé forduló vagyok.
2012. dec. 16. 22:08
 43/46 anonim ***** válasza:

Szerintem igaza van. Rossz önértékelésű, zavarodott, komplexusos emberek hasonlóan beteg embereket választanak ki. Valamint egészséges, elégedett emberek is általában magukhoz hasonló embereket választanak, mert nem érik be kevesebbel (drámázós, panaszkodós, unalmas, komplexusos emberek nem kellenek nekik), és megtehetik, hogy hasonlóan élvezetes társaságot válasszanak az ellenkező nemből.

Külső szempontjából is azt figyeltem meg, hogy a csúnya/elhízott nők nem túl vonzó férfiakkal vannak, míg a karcsú, vonzó nők hasonlóan vonzó férfiakkal vannak.

Tehát szerintem nagyrészt igaza van Csernusnak, én ezt tapasztaltam.

2012. dec. 17. 00:45
 44/46 anonim ***** válasza:

Mi a barátommal külsőre és belsőre is nagyon hasonlóak vagyunk.

Külsőre mindkettőnk vékony, barna hajú, kék szemű, az arcunk is hasonló.

Belsőre mindketten beszédesek, viccelődősek, elmélkedősek vagyunk, és hasonló az érdeklődési körünk, és még a barátaink személyisége is hasonló. Mindkettőnknek nővére van, és ők is hasonlítanak egymásra :D

Szóval nálunk abszolút igaz Csernus állítása. De több párnál is láttam, hogy a párok tagjai nagyon hasonlítanak egymásra külsőleg.

2012. dec. 17. 00:49
 45/46 anonim ***** válasza:

Szerintem is úgy általánosságban igaz,hogy hasonló a hasonlóval.

Az én esetembe nem volt igaz,hogy önbizalom hiányos önbizalom hiányost vonz.Az én önbizalmamat anyám nevelési stílusa tette tönkre pontosabban nem is volt soha.Amikor összejöttem a párommal még megvoltak a fóbiáim és pánikbetegségem és önbizalomhiányom.Mi est elköltöztem otthonról minden megváltozott.Ja és a párom nem komplexusos.Normál önértékelésű.

2012. dec. 17. 12:58
 46/46 anonim ***** válasza:
Ránk is igaz, legalábbis viselkedésre, ízlésre, már sokan megjegyezték, hogy nagyon hasonlítunk:D Sokszor tudom, hogy egy témára hogy reagál, vagy hogy érez, általában úgy, ahogy én. Szóval..:)
2013. dec. 16. 13:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!