Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaz Dr. Csernus Imre állítása...

Igaz Dr. Csernus Imre állítása, miszerint "olyan pasikat vonzol be, amilyen te magad vagy"? Szerinted?

Figyelt kérdés
2011. szept. 13. 15:28
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nem igaz. De nem csak "az ellentétek vonzzák egymást" közhely miatt gondolom így, hanem saját tapasztalatból is. Az ember egyébként nem igazán szeret szembesülni a hibáival, önmagával, ezért nem is szereti ha másban a tükörképét látja. Ez nem tudatos, ha valaki valakit nem kedvel, néha fogalma sincs róla, hogy pont azt a tulajdonságot nem szereti benne, ami önmagában is megvan. Csernus filozofál én meg nyitott szemmel járok.
2011. szept. 13. 15:42
 12/46 anonim ***** válasza:
74%

Igaz. Csak nem mindenki érti. Illetve nem mindenki érti úgy, ahogy Ő érthette. (Remélem, én úgy értem.) :P

Ajánlott olvasmány, ha valaki jobban szeretné érteni, miért fogalmazott így: [link]

2011. szept. 13. 15:42
 13/46 anonim ***** válasza:
91%
Az ellentétek vonzzák egymást, ez abszolut igaz szerintem a párkapcsolatokra is.
2011. szept. 13. 15:46
 14/46 anonim ***** válasza:
100%
OFF Olyan okos ez a Csernus doki, csak látnám már végre, hogy az ő párkapcsolata boldog.
2011. szept. 13. 15:47
 15/46 anonim ***** válasza:
100%

Nekem többféle pasijaim voltak. S két férjem. Az egyik tökéletes ellentéte a másiknak (az egyik nyugodt, kicsit unalmas, a másik izgága, depis vagy állandóan ideges).

Sőt a pasijaimat illetően is inkább a keresgélés volt jellemző: úgy értem, amiből elegem lett az egyik pasiban, olyat kerestem, ami annak meg pont az ellenkezője volt. Majd annak is volt valami baja (pl. hisztis), a következőre ráakadtam egy "mindent bírok, amit akarok" típusra. Annak is volt valami baja: pl. önimádat, a köv. pedig egy kissé igénytelen volt, aki viszont a munkában is csak úgy félig teljesített, de a köv. bezzeg extra precíz munkmániás volt...stb. :-)))

Én mindig azt kerestem, ami legjobban hiányzott. :-)))

2011. szept. 13. 15:50
 16/46 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pedig igaz csak nem szó szerint kell érteni. Ezzel nem azt akarta mondani, hogy ugyanolyan tulajdonságai lesznek mint neked, hanem azt, hogy ahogyan te viselkedsz, ahogyan magadra tekintesz, amennyire magadat értékeled úgy fognak bánni veled. Ha "áldozat" típusú vagy akkor olyan pasikat vonzasz be, akik így is kezelnek, uralkodnak feletted és kihasználnak. Ha büszke vagy magadra és tisztában vagy a saját értékeiddel, akkor olyan férfit vonzasz be aki értékeli ezeket a pozitív dolgokat.( mással szóba sem állnál valószínüleg )
2011. szept. 13. 16:03
 17/46 anonim ***** válasza:
100%
a lényeg igaz, csak a megfogalmazás nem jó.
2011. szept. 13. 16:20
 18/46 anonim ***** válasza:
79%
Off: Ez a Csernus egy érzelmi toprongy, a frusztráció szobrát róla lehetne mintázni.
2011. szept. 13. 16:56
 19/46 anonim ***** válasza:
100%
16:03 ésszerűnek tűnik amit írsz
2011. szept. 13. 16:58
 20/46 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amiről te írsz, az az attitűd. És igen, úgy viselkednek veled, amilyen vagy. A kérdésben viszont tulajdonságra, típusra utal az idézet.
2011. szept. 13. 17:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!