Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségemmel válni készülünk...

A feleségemmel válni készülünk! Az a gondom, hogy van egy családi házunk amit el kellene adnunk. Így zavarja az önérzetem. Ti mit gondoltok? Mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés
Persze én nem szivesen adnám el mert mégegyszernem biztos, hogy nem lesz ilyenem. Azt találta az ki asszonyom, hogy anyósom lakásával kifizetnek és anyósom oda költözne. 16 éve vagyunk együtt, van két gyerekünk. Én a 16 év alatt sokat dolgoztam a családomért és hogy jó körülmények közt éljenek és hogy ilyen házunk legyen. anyósommal nem nagyon kedveltük egymást és ezért nem igazán örűlnék, ha beleülne abba a fészekbe amiért én dolgoztam. Ráadásúl az se tetszene ha egy másik pasi költözne be párom mellé abba a házba ami az én állmaimba szerepelt. Mit kellene tennem?
2009. ápr. 20. 11:55
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
74%
Mindent megtettél a házasságotokért? Miért akar válni? Ha a bíróság dönt, a ház használatát ítélheti a feleségednek a gyerekkel úgy is, hogy a tulajdonjog marad a tiéd. Tehát lesz lakásod, de mégsem. Lehet kizárólag a feleséged használatában, de lehet közös is, ha megosztható. Ezt nem ajánlom, mert tönkre teszitek egymást idegileg. Próbáljatok megegyezni.
2009. ápr. 20. 13:08
 12/41 anonim ***** válasza:
84%

Az hogy te mit akarsz, az a kutyát nem érdekli. A gyerekek érdekeit fogják nézni, nagyon helyesen. Ha nem tudod kifizetni, akkor örülnöd kellene, hogy kapsz egy lakást helyette. Ráfizetni viszont tényleg nem kellene, hiszen panelban lakni sajnos ma nem túl gazdaságos. Ha ezt nem fogadod el, és azt sem, hogy eladjátok, akkor ha meg lehet osztani, a bíró megosztja a használatot és bámulhatjátok egymást, és ha eleged lesz, max elmehetsz egy fillér nélkül.

Ha a feleséged már nem szerelmes beléd, függetlenül attól, hogy kinek a nagyobb hibája az elhidegülés, miért gond az, hogy esetleg más pasija lesz, aki odamegy? Neked is lehet más élettársad.

Vagy a másik lehetőség, hogy te maradj a gyerekekkel. Akkor maradhatsz a házban.

De azt hiszem a legtöbbet akkor nyersz, ha elfogadod az önálló panelt. Eladni valószínűleg lehet hogy évekig nem is tudnátok a másikat, és addig mit csinálsz? nem lehet önálló életed, vagy elmész albérletbe? Ez egy béka, amit le kell nyelni, legközelebb válassz magadhoz jobban illő párt, és köss szerződést.

Ha kötöd az ebet a karóhoz csak a viszony lesz egyre rosszabb.

2009. ápr. 20. 13:30
 13/41 A kérdező kommentje:
6 évet volt itthon és 1.5 éve ment vissza dolgozni. Amióta visszament dolgozni megváltozott.Fél éve nagyon rosz a házasságunk és azt mondja, hogy elhidegült töllem és új életet akar kezdeni csak a gyerekekkel. Én igyekszem együtt működni a válásban. Az ingóságaink nagy részét ő kapná meg a gyerekek miatt. De anyósom aki mindig utált, persze ezáltal én is őt, nem szeretném ha befészkelné magát a számomra nagyértékü otthonomba és én meg menjek egy piszkos,zámomra értéktelen panelba. Na meg ki szeretné, hogy a vólt felesége az új pasijával abban a házban boldogan éljen amitől csak azért válsz meg mert valaki döntött a sorsod felett.
2009. ápr. 20. 13:30
 14/41 anonim ***** válasza:
96%

Ne mergelodjel, menjel el az ugyvedhez! Van mar idopontod? En teljesen megertelek, persze ha a feleseged is leirna mi az igazi ok, akkor lehetne normalis valaszt adni. Az egy kicsit furcsa, hogy a valook: elhidegules:) De ugyan, miert?????

Tudod egy valasnal mindenki allitja a maga igazat. Amikor meghallgatod az egyik felet neki adsz igazat, amikor a masik felet, akkor pedig neki. 3-4 mondatbol itt senki nem ismeri az igaz tortenetet, en csak azt mondom, hogy menjel el ugyvedhez ne sajnaljad ra a penzedet, es o elmondja neked a jogaidat, a lehetosegeidet! Segiteni fog neked.

2009. ápr. 20. 13:36
 15/41 anonim ***** válasza:
51%

szerintem a feleségednek van valakije. jobb lenne hogy ha utánna néznél, mert igy csak te veszitesz. söt még gyerek tartást is kell fizetned. de ha az ö hibájából váltok, a már megint más.

ha nem akarsz válni, akkor ne válj el. nem vagy köteles aláirni azt a nyavajás papírt. ahogy elöttem irták, vigyázz mert nagyon meg fogod járni ha elválsz.

adjátok el a házat, és felezzétek el az összeget. szerintm igy lenne a fair!

2009. ápr. 20. 13:38
 16/41 anonim ***** válasza:
84%
Nem muszáj neked abba a panelba menned. Megállapodhattok úgy is, hogy téged fizessenek ki, nyilván akkor előtte eladják anyósod lakását (ami időbe telik ugye). De szerintem ezek részlet kérdések, neked az se lenne jó, ha odaadnák kp-ban a ház értékének felét. Te egyszerűen azt nem tudod elfogadni, hogy a feleséged nélküled akar élni. Mért nem lehet ezt elfogadni? Jobb, ha ráerőszakolod magad egy olyan nőre, aki nem szeret?
2009. ápr. 20. 13:40
 17/41 A kérdező kommentje:
El tudom fogadni abban az esetben ha eladjuk a házat és két lakást veszünk belölle és utánna oda azt visz akit akar. Én parkosítottam a kertet, együtt választottuk ki a kedvenc falszineinket, csempéinket, berendeztük és más élvezze a munkámat és az rászánt időmet. Ráadásúl anyósom nagyon irigy volt hogy mindig gyarapodtunk egy kicsit. Hát szivesen teszem szebbé napjait.
2009. ápr. 20. 14:00
 18/41 anonim ***** válasza:
64%
Teljesen igazad van, hisz azok a Te álmaid (is) voltak. Mégis, hogy gondolja a feleséged, hogy ő továbbra is ott él (úgy, hogy kifizet Téged) nélküled (esetleg mással). Ne is foglalkozz vele, hogy neki is sokat jelenthet ez a ház. De ami a legfontosabb, szard le azt is, hogy a gyerekeidnek mi a jó. Sokkal jobb lesz nekik egy 2 szobás kis panelban nyomorogni mint egy házban, ahol pl. nyáron kint rohangálhatnak a kertben. Igazad van, ez a válás csak rólad és a házról szól. A gyerekek mellékesek.
2009. ápr. 20. 14:14
 19/41 A kérdező kommentje:
Szerinted ha én maradnék a két gyerekkel ugyanebben a szituban amit ők akarnak.Belemenne a feleségem? Hogy tovább ott éjek én boldogan a gyerekeimmel. Te ott hagynád a gyerekeidet a férjerdnek mert ő el akar válni tölled?
2009. ápr. 20. 14:32
 20/41 A kérdező kommentje:
Nem csak a házról van szó! Az életemről ami a gyerekeimről is szó. A feleségemet is szeretem még. De ezek szerint ő rendelkezik mindanyiunk felett. A gyerekek ott lesznek ahól ő akarja én pedig ott ahól ő mondja.
2009. ápr. 20. 14:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!