Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebből a hozzáállásból mit...

Ebből a hozzáállásból mit szűrtök le?

Figyelt kérdés

párom, gyermekeim apja vállalkozó. Vendéglátóegységei vannak, most egy újabbat akar bérelni. Arra gondoltam hogy azt csinálhatnám én, a gyerekek is elég nagyok már (ovisok) lenne időm is. Ő megtanítaná, én meg keresnék vele. Na, ettől teljesen elzárkózik, azt mondja nem enged bele az üzleti dolgaiba, találjak ki mást és támogat.

Egyáltalán nem értem!! Nagyon megbántott. Már ott tartok hogy azt is megkérdőjelezem hogy szeret. Ja, és meg se indokolja, egyszerűen nem és kész.

2011. aug. 28. 23:20
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

Hidd el, hogy a vállalkozás teljes embert kíván. Ilyen kicsi gyerekek miatt betelne a pohár nálad, mert nem bírnád.

Nem egyszerű dolog, főleg a vendéglátás.

2011. aug. 28. 23:46
 22/44 anonim ***** válasza:
66%

Nem akarom elhinni, hogy ennyire érthetetlen vagy!

De legalább azt már értem, hogy a férjed miért nem mond többet annál, hogy "nem". Felesleges lenne.

Áruld már el, mégis hogy gondolod, hogy te vezetnéd az új üzleteket, mikor fogalmad sincs róla, hogy hogy kellene csinálnod? És akkor még férjedtől tőkét is vársz és időt, amit rád pazarol, hogy téged tanítgasson???

Az a meglátásom, hogy jó dolgodba már nem tudod mit csinálj! Nagyon kevés család van így, hogy a férj egyedüli keresetéből megélnek, veled kapcsolatban nincs semmi elvárás neveld a gyerekeket, vezesd a háztartást. Jó dolgod van, de ha neked ez kevés. Szakmai kiteljesedésre vágysz akkor vágj bele saját magad, de ne várd el a férjedtől, hogy támogat és még tanítgat is, mert neked most ez az új szeszélyed.

És ne legyen igazam, de szerintem te még életedben nem sokat dolgoztál, az üzletről fogalmad sincs, a 8órás munkát soknak találod a saját főnököd akarsz lenni, 0 szakmai tapasztalattal és csupa elvárással, sztem te ebbe 1 hónap után beleunnál...

23/44 anonim ***** válasza:
54%
Azért nem jó ötlet,mert nem értesz hozzá,csak unalomból akarsz emberekbe,az alkalmazottakba rugdosni.Én ismerek jó néhány vállalkozót,akiknek nagyon jól ment,de miután "bevették"a p.csarázogató feleséget is,tönkrementek.Mert az asszony már nem tudta,hogy hány millióért vegyen festményt a céghez,meg hányadik luxus autót vegye meg,stb..stb..
 24/44 A kérdező kommentje:

csak az övé lenne ami eddig is az volt. Az új meg csak az enyém.

Tényleg ennyire hülye ötlet?

2011. aug. 28. 23:49
 25/44 anonim ***** válasza:
54%
Jesszusom,mint a falra hányt borsó..
2011. aug. 28. 23:52
 26/44 anonim ***** válasza:
48%

"Tényleg ennyire hülye ötlet?"

IGEN

2011. aug. 28. 23:53
 27/44 Yarra ***** válasza:
100%
Megértelek, de az emberek különbözőek. A férjemnek is vállalkozása van, de csak azért nem dolgozunk együtt, mert nincs meg hozzá a tudásom amit ő évekig tanult az egyetemen meg azután is. Bár ő nem zárkózik el attól, hogy egy kis részt vállaljak belőle, mondjuk papirológiával foglalkozni. Eddig a szakmámban dolgoztam, de én is pont váltani szeretnék, mert több időt szeretnék lenni a 2 éves fiammal. Saját vállalkozásban gondolkodom, támogat is benne a párom, de nem a szakmámban (amiben állandó határidők sürgetnének), hanem valami mást, amit talán nem tanultam eddig, de otthon vagyok benne. Én építőmérnök vagyok, de egész életemben valami rekreációs sporttal foglalkoztam. Nem tanultam, de szakemberekkel együtt miért ne nyithatnák valami ezzel kapcsolatos üzletet? Tégy te is így. Válaszd ki mi az amit nagyon szeretsz csinálni, amihez értesz a végzetségedtől függetlenül. Például, vannak gyerekeid, biztosan kivülről fújod a babákkal kapcsolatos dolgokat, nyiss egy babaüzletet. Az eladást megtanulod, vegyél egy-két könyvet, tanácsokkal meg tudsz szolgálni a vevőknek, hogy mit miért érdemes megvenni, mert gyakorlott szülő vagy.
2011. aug. 29. 00:00
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az.

A férjed egész nap tud ezzel foglalkozni, nincs más a munkáján kívül. Neked ott vannak az állatok és két kicsi gyerek.

Ráadásul ez az ő munkája, ő bővíti minden. Neked pedig ebben nincs tapasztalatod.

29/44 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, nálunk kicsit pepitában, de hasonló helyzet van.

Évekig vállalkozóként dolgoztam, szolgáltatás, értékesítés, mindenbe belekóstoltam néhány évre. Tapasztalatot is szereztem bőven. Jól ment, de iszonyúan kiégtem, hogy gyakorlatilag nincs olyan, hogy "mára végeztem", bármikor csöröghetett a telefon. Nyaraláson azon aggódtam, hogy nem csúszok-e le egy ügyfélről.

A válságot nagyon megéreztem, fél évig bevétel nem volt.

Nagyrészt ezek miatt már csak névlegesen vagyok a cégben, ami apámmal közös, de a 250 km-es távolság miatt nem volt közös üzletünk, csak ugyanaz a cég számlázta mindkettőnk tevékenységét. Ha külföldi ügyfél van, akkor apámnak segítek kommunikálni, de ezt már nem pénzért, csak azért, mert az apám.

Viszont. A férjem világéletében alkalmazotti jogviszonyban dolgozott. Jó tapasztalata van a saját munkájában, a fizetése is átlagon felüli. Most asztalt fog borítani a munkahelyén - ami egyébként jogos, tényleg minősíthetetlen a munkáltatója hozzáállása. A fejébe vette, hogy most vállalkozást fog csinálni.

Én éppen fix fizetéses ALKALMAZOTTI jogviszonyos állást keresek, most vagyok az interjúk közepén és több körön átjutottam már egy kifejezetten jó pozícióért, nagy valószínűséggel megkapom, egész jó fizetéssel.

A férjem húzza a száját, szeretné, ha inkább vállalkoznánk.

Csakhogy, amellett, hogy férjként és emberként imádok, ölnék érte:

- nincs üzleti érzéke, az elmúlt években nem egyszer bepalizták jó beszédkészségű emberek

- pazarlóan bánik a pénzzel

- konfliktuskerülő, ami nem túl szerencsés, ha az alkalmazottakkal baj van és bajuszt kell akasztani

- nagyon nincs tárgyalási készsége, könnyen meghátrál

Nagyrészt olyan dolgokban gondolkozik, amilyen területen éveket dolgoztam, ezért pontosan ismerem a buktatókat is. Pénzt nem szeretnék kockáztatni, most már nyugodt, kiszámítható életre vágyom.

Másrészt tartok attól, hogy a közös üzletben, ha üzleti vitánk lenne (amit a fenti felsorolás miatt valószínűnek tartok), akkor hazavinnénk a problémát. Este hogy mondjuk el egymásnak, hogy a másik milyen hülye volt aznap? Kollégára, ügyfélre tudunk panaszkodni és jól esik, ha a másik meghallgat, de egymásra??

Ha extra bénán csinálná esetleg, akkor őt hogyan lehetne kirúgni és jobb szakembert keresni?

A férjed is ettől fél szerintem. Ha mégsem csinálod jól, akkor vitatkozni se tud, kirúgni se, hiába vagy esetleg szakmailag alkalmatlan. Neki bukna az üzlete és bukna az otthoni béke is.

Én sem mennék bele a helyében.

30/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat!

Mi egy 4000 fős községben élünk, itt nincs kereslet babás boltra, illatszer-, virág- és egyéb üzletekre.

Amik vannak épphogy megélnek.

A férjem 3 üzletet visz, oda is van szinte az egész napja.

Ha egyet még bérel is, még kevesebbet lesz itthon. Ha én bérelném akkor evidens hogy egy idő után beletanulnék hiszen ő is megtanulta anno.

Nem hiszem hogy nagy elvárás lenne az hogy segítsen az elején. És nem is közösködni akartam vele, csupán a szakmai tapasztalatára számítottam. Rosszul esett. Mindegy.

2011. aug. 29. 00:16
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!