Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvetetnéd a születendő...

Elvetetnéd a születendő gyermeked ha megtudnád, hogy szellemi vagy testi fogyatékos?

Figyelt kérdés
2011. aug. 24. 19:28
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
73%
3 x írtam le a mondjuk szót...:D bocsi
2011. aug. 24. 19:51
 22/66 A kérdező kommentje:
Természetesen komolyabb testi fogyatékossága lenne, minimum az hogy egész életében kerekesszékben kell ülnie.Így értettem.
2011. aug. 24. 19:52
 23/66 anonim ***** válasza:
89%
Igen, nem tenném tönkre ezzel az egész családom, és az ő életét.
2011. aug. 24. 19:53
 24/66 anonim ***** válasza:
90%

A válasz megírásának időpontja: ma 19:46

Lehet, hogy sok szeretet van egy ilyen emberben, de 1) rengeteg pénz, ami lásd be, ma nehezen előteremthető és 2) a beteg gyermek 40 évesen sem fog kirepülni a házból. Ha beteg gyereket vállalsz a jelen körülmények mellett és egy olyan korban, amikor ki lehet szűrni a legtöbb betegséget, akkor becsüllek a lelki energiádért.

Én nem keseríteném meg a gyermekem életét azzal, hogy állandóan egy olyan anyát kelljen látnia, aki bűntudattal küzd, h. ő beteg vagy nincs pénzem és nem tudom nevelni. És ezt még a rengeteg szeretet sem pótolhatja.

Sajnos sok ilyen anyát látok, sok ilyen anya van a környezetemben. Nagy energia, sok idő és rengeteg pénz.

Persze az autizmust nem lehet kiszűrni, ezért magától értetődően őt nem is tudnám elvetetni, de ha ki lehetne szűrni, gondolkodás nélkül megtenném és nem tartanám magam gyilkosnak...

2011. aug. 24. 19:55
 25/66 anonim ***** válasza:
95%
Most nem az a kérdés, hogy ha nem tudod és úgy születik, kedves válaszoló! De ha már megszületett, nyilván minden erőmmel, szeretettemmel fel fogom nevelni!
2011. aug. 24. 19:55
 26/66 anonim ***** válasza:
88%
A down-kórról már nem is szólva... Gondolom a kérdező ilyen betegségre gondolt.
2011. aug. 24. 19:56
 27/66 anonim ***** válasza:
76%

A válasz megírásának időpontja: ma 19:55

Tudom, csak azért írtam, h. vannak olyan betegségek, amik nem derülnek ki, ha ez így lenne, teljes erőmmel azon lennék, hogy a legjobb legyen neki. Amúgy mindenképp elvetetném és szorgalmaznám, h. azon dolgozzanak, h. minél több betegséget ki lehessen szűrni.

2011. aug. 24. 19:59
 28/66 anonim ***** válasza:
56%
Ha már megszületne és akkor derülne ki,akkor szerintem örökbe adnám vagy hasonlók,nem lennék képes felnevelni. Ezt tudom magamról,lehet hogy nem szép dolog, de ez van. :S
2011. aug. 24. 20:05
 29/66 anonim ***** válasza:
11%
Hát persze a pénz. Mert attól lesz mindenki boldog, ha szereted nem gond a pénz és ha down kóros miért nem szeretném ismerek egy ilyen gyereket, nagyon kedves mert a családja szereti és foglalkoznak vele semmi gond nincs vele és nem gazdagok, mert nem a pénztől függ. Ha meg toló kocsiba van akkor is lehet boldog miért ne? Annyi mindent csinálhat. Nem lesz sportoló és még sok minden nem lehet, de ha mindent erről az oldalról nézünk nem csoda hogyha boldogtalan egy család.
2011. aug. 24. 20:05
 30/66 anonim ***** válasza:
88%
Hát igen a pénz nem is számít. Majd a jóistenke kifizeti a kórházat, a gyógyszereket, a fejlesztést és minden egyéb speckó dolgot, ugye?
2011. aug. 24. 20:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!