Miért írja itt mindenki hogy amikor összeházasodnak,akkor megkérdezik a születendő gyerek nevét?Nálunk nem kérdezték,és még rajtunk kívül nagyon sok ismerősnél sem.Mikori szabály ez?
Ja,így már értem.Azért volt Nekem furcsa,hogy itt mindenki írja,hogy ez bizony így van.Nem teljesen,mert mi 12 éve házasodtunk,és nálunk nem kérdeztek ilyet egyáltalán,és a barátainknál sem.
Én 19 évvel ezelőtt szültem.A szülőszobában a szülés előtt tőlem megkérdezték,hogy mi lesz a neve a kicsinek ha lány vagy ha fiú lesz.Még meg sem született,még a nemét sem tudtam,de előre meg kellett mondanom,hogy mi lesz a neve.
Ha úgy érted,hogy a házasságkötésnél kérdezik,akkor ez nekem új,mert ebben nem volt részem.
2011. jún. 28. 01:16
5/22 anonim válasza:
vezetéknevet kérdezik a házasságkötéskor, mióta több kombinációban lehet a házassági neveket felvenni
2011. jún. 28. 01:17
6/22 A kérdező kommentje:
Itt írják sokan,ezen az oldalon,hogy házasságkötés előtt,nyilatkozatot kell tenni,hogy mi lesz a gyermek vezeték neve,a férj,vagy a feleség vezeték nevét akarják e majd anyakönyveztetni.Előre nyilatkozni kell.Ezt itt már ezerszer olvastam legalább,és csodálkoztam,mert nálunk nem kérdeztek ilyet,csak azt hogy házasságkötés után,Én,mint feleség,hogy kívánom használni majd a nevemet.De a születendő gyermek nevéről szó sem volt.Ezért kérdeztem meg itt,mert az ismerősöket,barátokat hiába kérdeztem,ők sem hallottak erről,mert náluk sem volt ilyen.
2011. jún. 28. 01:27
7/22 anonim válasza:
Mi tavaly házasodtunk, de nem kérdezték.
Lehet, hogy csak elfelejtette a nő?
Mert barátnőméktől is kérdezték.
2011. jún. 28. 01:40
8/22 anonim válasza:
elég szomorú, ha elfelejtette, mivel a házassági anyakönyvi kivonatba bele kell írni
2011. jún. 28. 01:41
9/22 A kérdező kommentje:
Még bele is írják?És mi van,ha közben meggondolják magukat?
2011. jún. 28. 01:49
10/22 anonim válasza:
1:40-es vagyok
Dehogy írják!
A miénkbe nincs benne.
Szerintem csak ott a hivatalban írják be valahova, de biztos nem nagy baj, ha elfelejtette, hiszen attól még bárhogy hívhatják a gyermekünk, meggondolhatjuk magunk később is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!