Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Születendő gyerek neve?

Születendő gyerek neve?

Figyelt kérdés
Miért írja itt mindenki hogy amikor összeházasodnak,akkor megkérdezik a születendő gyerek nevét?Nálunk nem kérdezték,és még rajtunk kívül nagyon sok ismerősnél sem.Mikori szabály ez?
2011. jún. 28. 00:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Most májusban volt az esküvők.Tőlem sem kérdezték meg,és nem írtak sehova semmit ilyet..Én nem tudom miről beszéltek..végül is mi a lényeg?
2011. jún. 28. 02:44
 12/22 A kérdező kommentje:
A lényeg az,hogy nem értettem,miről írnak itt sokan,hogy megkérdezik a születendő gyerek nevét már előre,házasságkötésnél,mert erről kizárólag itt hallottam,sehol máshol.
2011. jún. 28. 02:50
 13/22 anonim ***** válasza:

Nyilatkozni kell az anyakonyvvezetonek, hogy mi lesz a szuletendo gyerekek VEZETEKNEVE es ugy allitjak ki a hazassagi anyakonyvit, hogy arra ra van irva a megjegyzes rovatnal, hogy szuletendo gyerekek vezetekneve: x.

Nagy baj, ha hianyzik. Nekunk is lemaradt adminisztrativ okokbol es uj anyakonyvit kellett kerni a javitassal, mikor terhes voltam. Ingyen megkuldtek. Nem tudom, hogy 10-20 eve hogy volt, mostanaban igy van.

2011. jún. 28. 03:52
 14/22 anonim ***** válasza:
Ez nekem is új, amit írsz. Mi halogattuk mindig a házasságkötést és 2009. decemberében házasodtunk össze, 2010. márciusában pedig szültem. Nem kérdeztek semmit és nem is írtak be semmit a házassági anyakönyvi kivonatba sem, és simán elfogadták a gyerek születésekor az anyakönyvezéshez azt a házassági anyakönyvi kivonatot, amit házasságkötéskor kaptunk.
2011. jún. 28. 05:39
 15/22 anonim ***** válasza:
Szerintem,csak bizonyos név választáskor kell nyilatkozni.Ha mindkét fél meghagyja a régi nevét,v.nemlehet eldönteni egyértelműen az utód családinevét.
2011. jún. 28. 06:46
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Öhöm Döhöm Töhötöm
2011. jún. 28. 07:21
 17/22 anonim ***** válasza:

Ha a nő felveszi a férfi nevét, vagy fordítva, akkor automatikusan kitöltik - értelemszerűen.

Novemberben házasodtam, mindketten maradtunk a nevünkön, de a gyerek nevéhez kötőjelesen írtuk be kettőnk nevét.

2011. jún. 28. 07:33
 18/22 anonim ***** válasza:

Nővéremék most májusban jelentkeztek be házasságkötésre (vagy hogy is mondják ezt). Ott megkérdezték, h milyen néven futnak majd az esküvő után, ők mondták, h minden marad a régiben. Ekkor a nő megkérdezte, h mi lesz a születendő gyerek keresztneve.

Igazság lehet abban, h csak akkor kérdezik, ha a két fél neve különböző v kötőjelesen felveszik egymás nevét.

Egyébként meg szülésnél mindig kell vinni egy 300 napnál nem régebbi házasságit, gonodlom azon ott díszeleg a születendő vezetékneve.

2011. jún. 28. 08:14
 19/22 anonim ***** válasza:

Előkotortam a kedvedért a novemberi h.anyakönyvi kivonatunkat:

Megjegyzés:

A gyermekek születési anyakönyvi neve: Kiss-Nagy-------

Egyszóval igen, ráírják. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek rajt van, aki 5 éve belül házasodott és maradt a saját nevén.

2011. jún. 28. 08:24
 20/22 anonim ***** válasza:
2009 júliusában házasodtunk és benne is van az anyakönyvbe, hogy mi a gyerek neve. Egyébként maradtam a lánykori nevemen.
2011. jún. 28. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!