Decemberben szülők novemberben lesz a válóperem a lánykori nevem Kiss lehet e a születendő gyerek neve kis ha ő nem az ex férjemtől van és az új párommal nem akarunk összeházasodni. Szóval a gyerek kaphatja-e az én vezetéknevemet?
Én ebben a cipőben voltam,nekem anno azt mondta a bírónő ha addigra kimondják a válást, amivel meg kell várni hogy 15 nap után jogerőre emelkedjen,akkor lehet az én nevemen.
Csakhogy a válóper elhúzódott, így az ex nevére került.
Bocsi, is off! Utcsó!
Várni kell, hogy a válás "érvényes" legyen?
Nem érvényes onnantól, hogy a bíró kimondja?
Utolsó vagyok.
Nekem anno így mondták, és tényleg csak onnét intézhettem bármit,hogy letelt a 15 nap és jogerős lett.Addig is megvolt a papír, csak nem mentem vele semmire,addig a nevemet sem vehettem vissza.
Értem...de tegyük fel, elválok, akkor másnap a bírósági papírral nem mehetek még a párommal bejelentkezni polgárira?
Eddig nem érdekelt a válás, meg az exem külföldön dolgozik, nem tudott hazajönni, meg mivel már 3 éve külön élünk bejelentve, nem volt sok jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!