A nagyszüleim miért nem hagynak rám örökséget?
Külföldön élnek. Van egy lakásuk egy nagyobb városban és vidéken egy nyaraló. Szerencsére még jó egészségügyi állapotban vannak, de megírták a végrendeletet, ha ne adj Isten történne velük valami.
A lakást anyámra (a gyerekükre) iratták, a nyaraló nagy részét is, kocsit stb. Ezzel csak az a bajom, hogy mi unokák, ebből nem sokat fogunk látni. Anyámnak meg nincs is rá akkora szüksége, mert van egy újépítésű családi háza, autója, félretett pénze stb. Nekünk semmik sincs. Pontosabban nővérem nemrég költözött el és vettek hitelre egy kis lakást, de tartalékuk nincs.
Ez így szerintem nem túl korrekt.
Ja és amúgy jóban vagyunk, sokat is segítettünk a nyaraló körüli teendőkben (nemrég lett erdősítve a nyaraló parkja, kiskorom óta fűnyírás, házi munka stb).
Nektek mi a véleményetek erről?
"mintha most te elkapnád"
mint valami fertőző betegséget.
Azért aki itt leundorítózta a kérdező, az nincs benne egy olyan helyzetben, hogy pl. anyunak/nagyinak telik mindenre míg az unoka éhezik, meg viszi a bank a házát.
Ismerem ezt az érzést :( és csak sajnálni tudlak.
Szerintem neked is megkönnyíthetné az életed "valaki", de ő dolgozott meg érte és ha ő (a nagyi jelen esetben) így látja helyesnek, akkor ez van.
Inkább majd nagymama korodban jussanak ezek a dolgok eszedbe.
Kérdező, ne foglalkozz a válaszolókkal, itt divat mindenkit lehúzni és feketén-fehéren látni mindent. Hidd el, ha úgy írta volna ki valaki a kérdést, hogy: "A szüleim szerencsére még nem betegesek, de elkezdték írni a végrendeletet, és a házukat a 20 éves lányomra hagyták. Miért nem rám, mikor én vagyok a gyerekük?? " akkor ugyanúgy oltanák a kérdezőt, hogy de miért ne adná az unokájának, ha neki szüksége van rá, a kérdezőnek meg nem.. :D Itt mindig az rossz, aki kérdez, és sokan itt élik ki a frusztrációikat.
Hogy összefoglaljam: a kérdező nem kívánja a nagyszülei halálát, és nem a pénztárcájukban kezdett el túrni, hanem a nagyszülők bejelentették, hogy ki fog örökölni, és a kérdező úgy gondolja, hogy neki nagyobb szüksége lenne kezdésnek egy nagyobb összegre vagy egy lakásra. Ez nem azt jelenti, hogy egy gerinctelen kis senki, mert nem az örökséget lesi, nem tudom, honnan vettétek ezt. De lássuk be, valóban sokkal logikusabb lenne a fiatal felnőtt unokára hagyni a lakást, mint arra az emberre, akinek már van lakása, és ráadásul kap egy nyaralót és egy kocsit is. Méghozzá azért, mert egy normális családban az emberek támogatják egymást, és ha én látom, hogy az unokámnak belátható időn belül lakásra lesz szüksége, nekem meg történetesen van egy, akkor nyilván inkább ráhagyom, mert szeretném segíteni.
Egyébként meg igen, el lehet érni mindent önerőből is, és nyilván a kérdező is ezt fogja tenni jobb híján, de jelentősen könnyebb lenne, ha lenne egy lakása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!