Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagyszüleim miért nem...

A nagyszüleim miért nem hagynak rám örökséget?

Figyelt kérdés

Külföldön élnek. Van egy lakásuk egy nagyobb városban és vidéken egy nyaraló. Szerencsére még jó egészségügyi állapotban vannak, de megírták a végrendeletet, ha ne adj Isten történne velük valami.

A lakást anyámra (a gyerekükre) iratták, a nyaraló nagy részét is, kocsit stb. Ezzel csak az a bajom, hogy mi unokák, ebből nem sokat fogunk látni. Anyámnak meg nincs is rá akkora szüksége, mert van egy újépítésű családi háza, autója, félretett pénze stb. Nekünk semmik sincs. Pontosabban nővérem nemrég költözött el és vettek hitelre egy kis lakást, de tartalékuk nincs.

Ez így szerintem nem túl korrekt.

Ja és amúgy jóban vagyunk, sokat is segítettünk a nyaraló körüli teendőkben (nemrég lett erdősítve a nyaraló parkja, kiskorom óta fűnyírás, házi munka stb).

Nektek mi a véleményetek erről?

2011. aug. 15. 15:19
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
40%

"Anyukám a halála előtt tuti nem ad nekünk semmit"

Nem zárhat ki az örökségből. Van az a bizonyos kötelező rész.

2011. aug. 15. 15:34
 12/54 anonim ***** válasza:
89%
Hú de fáj az örökségre a fogod ! Inkább valaki normálisabb ember kapja meg mint te !
2011. aug. 15. 15:38
 13/54 anonim ***** válasza:
88%
Ejha,Te aztán nem vagy semmi!Isten óvjon mindenkit ilyen unokáktól!Hogy gondoltad,hogy majd anyukádat,a gyereküket kihagyják,és te örökölsz?Mit szólnál ha még anyukádnak lenne akárhány testvére,és ők is örökölnének?Ez így van mindenhol,előbb a gyerek,majd az unoka örököl a szülő után.Ja,hogy mire meghal anyukád,addigra saját magad is megteremted a javaidat?Igen,általában így szokott lenni.Kicsit gyomorforgató a felfogásod!
2011. aug. 15. 15:39
 14/54 A kérdező kommentje:

Na de épp azt írom, hogy a halála előtt. Vagyis hiába megörökölné mondjuk 5 év múlva a lakást, kocsit, nem adna nekünk semmit. Mielőtt ő meghalna, akkor valószínűleg ránk iratná, főleg, hogy nincs is férje, testvére, barátai, rokon, akivel jóban van stb. DE addig még várhatóan van vagy 30 év. Azzal pedig "nem sokat érek", mivel reményeim szerint már megteremtek magamnak addigra egy kellő egzisztenciát.

Pont, hogy "kezdéskor" jönne jól valamilyen támogatás és nem teljesen nulláról kellene indulnom. De úgy látszik ezt nem veszik figyelembe. Akkor már lenne, ha anyám szegény lenne, de így, hogy jó körülmények között él és megtehetnék, minket is támogathatnának.

2011. aug. 15. 15:41
 15/54 anonim ***** válasza:
89%

Miért, neked alanyi jogon jár, vagy mi? Az ő életük munkája, majd eldöntik, mit kezdenek vele. Te meg nehogy elvárd már, hogy ezt meg ezt neked adják, mert az úgy igazságos. Nemhogy rögtön mindjárt sürgetnéd is a halálukat...

Úristen, falra mászok az ilyen emberektől. Gondolkodj már el csak egy picit a felfogásodon.

2011. aug. 15. 15:41
 16/54 A kérdező kommentje:
más lenne
2011. aug. 15. 15:42
 17/54 anonim ***** válasza:
87%
Egy átlagos embernek nem tesznek a feneke alá házat sem a szülei, sem a nagyszülei. Tényleg undorító, hogy te ezt elvárod, csak TE TE TE. Jesszus...
2011. aug. 15. 15:42
 18/54 anonim ***** válasza:
95%

Hú de fáj az örökségre a fogod ! Inkább valaki normálisabb ember kapja meg mint te !

Egyetértek.

Ma a tinik akiknek minden a segge alatt van,mind anyagias,érzéketlen.

2011. aug. 15. 15:44
 19/54 A kérdező kommentje:

A szüleim nem támogatnak anyagilag egyáltalán, pedig megtehetnék. Szóval ennyit erről.

Míg a legtöbb szülő ahogy tudja, támogatja a gyerekeit. Akkor miért is én vagyok a rossz?

És nem elvárom, egyszerűen nem egyezik a személetem az övékével, mert én a helyükben máshogy cselekednék.

2011. aug. 15. 15:44
 20/54 anonim ***** válasza:
92%
Én 17 éves korom óta önellátó vagyok,de leköpném magam,ha még élő emberek örökségén gondolkodnék,gyomorforgató.
2011. aug. 15. 15:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!