A nagyszüleim miért nem hagynak rám örökséget?
Külföldön élnek. Van egy lakásuk egy nagyobb városban és vidéken egy nyaraló. Szerencsére még jó egészségügyi állapotban vannak, de megírták a végrendeletet, ha ne adj Isten történne velük valami.
A lakást anyámra (a gyerekükre) iratták, a nyaraló nagy részét is, kocsit stb. Ezzel csak az a bajom, hogy mi unokák, ebből nem sokat fogunk látni. Anyámnak meg nincs is rá akkora szüksége, mert van egy újépítésű családi háza, autója, félretett pénze stb. Nekünk semmik sincs. Pontosabban nővérem nemrég költözött el és vettek hitelre egy kis lakást, de tartalékuk nincs.
Ez így szerintem nem túl korrekt.
Ja és amúgy jóban vagyunk, sokat is segítettünk a nyaraló körüli teendőkben (nemrég lett erdősítve a nyaraló parkja, kiskorom óta fűnyírás, házi munka stb).
Nektek mi a véleményetek erről?
Nekem az a véleményem, hogy az örökség nem jár alanyi jogon sem nagyszülőtől, sem szülőtöl. Ha akarnák, elherdálhatnák az egészet, hagyhatnák az államra, egy alapítványra, a kutyájukra.
Költsd azt, amiért megdolgoztál. Undorító, komolyan mondom. Jó, hogy nem azt várod, hogy felforduljanak.
"Ha akarnák, elherdálhatnák az egészet, hagyhatnák az államra, egy alapítványra, a kutyájukra."
Igen, ez így van. Na de egy normális nagyszülő is így viselkedne szerinted? Főleg, ha tudná, hogy a családból nagyon nagy szüksége lenne rá valakinek? Mert én kétlem, hogy ez lenne a helyes viselkedés.
Amúgy lehet mocskolódni, leundorítózni, ócsárolni, de az teljesen biztos, ha nekem lesz gyerekem és unokáim, mindannyiuknak hagyok örökséget, főleg, ha lesz miből.
Ez pedig milyen hülye felfogás, hogy nem kell segíteni a gyereket, teremtsen meg magának mindent. Érdekes, ha nekem lesz gyerekem, nem fogom kib.szni 18 évesen a házból, csak mert nagykorú és addig támogatom, amíg tudom. Hú, tényleg nagyon szemét ember lehetek.
De ha ti így gondolkodtok, előre sajnálom a gyerekeiteket.
Amikor az én nagymamám meghalt, hagyott hátra egy házat édesapámnak, de eszembe se jutott, hogy mérgelődjek, miért nem én kaptam, hiszen nekem még nincs. Sőt, azóta is rágom a szüleim fülét, hogy próbálják meg eladni, hogy legyen félretett pénzük, tartalékuk, plusz elmehetnének végre nyaralni, belevághatnának saját házunk felújításába, ahonnan én egyébként lassan elköltözök.
Nem raktak ki 18 évesen, nyilvánvaló, havi 20ezer forintot kapok tőlük - amiért irtó hálás vagyok, hiszen más még egyetemre sem járhat, mert nem engedheti meg magának. Örülök annak, amim van, és nem követelek többet. Az, hogy valakinek a gyereke vagy, nem jogosít fel arra, hogy elhalmozzanak. Ha te majd a saját gyerekeiddel másként bánsz, az a te dolgod. Ne várd el a könnyebb utat.
Nem elvárom, 100adjára írom. Sajnálom, hogy nem megy a szövegértelmezés, de komolyan...
Egyszerűen, ha megtehetik (mivel két ingatlan is van,autó,pénz), nekem fura és szomorú, hogy miért nem teszik meg. Mint írtam, anyámnak van pénze, háza, kocsija. Nem szorul különösebb segítségre.
Ha ebből a sok mindenből legalább a kocsit megkapnám, már tök boldog lennék.
Az teljesen más, ha a gyerek csóró, vagy alig van örökség. Hiába jöttök ilyen példákkal, amikor a mi esetünkben nem ilyen a helyzet. DE úgy látszik hiába tépem a számat, mert 1-2 ember kivételével, nem olvassátok el a válaszaimat (legalábbis nem figyelmesen) és csak ócsárolni tudtok.
Úgyhogy köszi az eddigi válaszokat, nem érdekel a többi vélemény.
Hiába hitegeted magad, hogy nem várod el - pontosan ezt teszed.
ÉN nem vártam el, és nemhogy nem bánkódtam, meg sem fordult a fejemben, hogy úgy is lehetett volna, hogy külön én is kapok valamit.
16:19 voltam.
Nekem apai ágon tavaly, anyai ágon idén haltak meg a nagyszüleim, mindent a szüleimre hagytak, de az az igazság hogy nekem egy másodpercre nem fordult meg a fejemben, hogy én miért nem kaptam semmit, amikor nekem még nincs házam,kocsim,stb., a szüleimnek meg van.
Amíg éltek kaptam tőlük szeretetet, törődést, és ez mindennél többet ért.
Te egy érzelmi nulla, egy anyagias kis k.rva vagy, még élnek a szeretteid, de azon problémázol, hogy majd ha meghalnak miért nem fogsz kapni semmit. Ha egy kicsi emberi érzelem szorult volna beléd, akkor nem érdekelnének a tárgyi dolgok ilyen szinten, csak hogy ne veszítsd el őket még sokáig.
De nem is próbálok neked elmagyarázni semmit, arra sem méltatlak, mert egy senkiházi kis sz@rdarab vagy a szememben. Isten óvjon az ilyen emberektől! Ha az én gyerekem vagy unokám lennél,....áhh inkább nem folytatom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!