Mit csináljak? Totál kiidegelnek a nagyszüleim!
Hmmm... Először is lehet hogy én is érdeklődnék az ő tanulmányaik felől. Lehet hogy veled akarják "elvégeztetni" azt, amit ők nem tehettek meg, vagy nem tudtak megtenni anno.
Az is egy jó érv, hogy nem csak kitűnő tanulókra van a világban szükség hanem olyan emberekre is, akik nem annyira a tanultságukkal, hanem egyéb erényeikkel tűnnek ki a közösségből.
Még nem tudod, hogy felvettek-e? :O Mi ilyenkor már régen tudtuk, mondjuk az nem most volt :)
Mondd meg nekik, hogy nem csak abból lesz valaki, aki gimnáziumba megy. Szakközépiskolába mész, ahol ugyanúgy adnak érettségit, csak pluszba lesz közgáz-ismereted is, így pl ha közgáz egyetemre mész, neked már könnyebb lesz, sőt, érettsigizhetsz abból, mint választott tárgy!
Amúgy meg ne foglalkozz velük, tanulj keményebben a középsuliban, majd meglátják, hogy Te is tudsz!
Sok sikert mindenhez :)
23L
Huh, de szemetek :D Szívesen visszaszólna nekik az ember gondolom, de talán jobb ha most még elviseled őket.
Egyébként hülyeséget beszélnek, most, általánosbeli jegyek alapján egyáltalán nem látszik hogy ki mire viszi majd. Az a lényeg hogy a felvételit átvidd. Az nagyon helyes ha felfelé törekszel, pályázz meg mindent, amire esélyed van.
Igazából sajnálhatják, hogy ilyen bénák és nem támogatnak jobban. De igazából minden családban van ilyen hogy aggódnak a szülők, nagyszülők a gyerek hiányosságai miatt. Van aki direkt szívatja a saját gyerekét hogy jobban tanuljon, és persze a szomszéd gyereke mindig zöldebb. Próbáld ezt is biztatásnak felfogni. :)
Lehet én egy ilyen alkalommal megmondanám, hogy és mama, hallottad amit most mondtál ? Ezzel szerinted segítessz engem, vagy döngölsz a földbe mégjobban az önbizalmamat tönkreteszed. Nálam ez sajnos nem válik be. Nem beszélhetnénk erről valahogy komolyabban ? Vagy sehogy ?
Remélem anyudék valamivel pozitívabbak. Mert az is egy alap ám.
Én nem voltam jó tanuló, viszont legalább sportoltam, és ott eredményeket értem el. Ekkor látták, hogy azért van bennem is valami és ezt helyezték előtérbe a szüleim, hogy kicsit összébb szedjem magam a másik területen is. Önbizalom felépítés nagyon fontos. Ha más nem segít, akkor magadon segíts, néha magunknak kell megtennünk, amit más nem tesz értünk. Azaz sokszor. Ne rájuk figyelj, és morfondírozz, hanem engedd el ezeket a szavakat, és szedd össze magad, és tanulj. Legyél figyelmes, érdeklődő, legyenek barátaid , optimista, dolgos, és lehet még belőled is nagy ember !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!