Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagyszüleim miért nem...

A nagyszüleim miért nem hagynak rám örökséget?

Figyelt kérdés

Külföldön élnek. Van egy lakásuk egy nagyobb városban és vidéken egy nyaraló. Szerencsére még jó egészségügyi állapotban vannak, de megírták a végrendeletet, ha ne adj Isten történne velük valami.

A lakást anyámra (a gyerekükre) iratták, a nyaraló nagy részét is, kocsit stb. Ezzel csak az a bajom, hogy mi unokák, ebből nem sokat fogunk látni. Anyámnak meg nincs is rá akkora szüksége, mert van egy újépítésű családi háza, autója, félretett pénze stb. Nekünk semmik sincs. Pontosabban nővérem nemrég költözött el és vettek hitelre egy kis lakást, de tartalékuk nincs.

Ez így szerintem nem túl korrekt.

Ja és amúgy jóban vagyunk, sokat is segítettünk a nyaraló körüli teendőkben (nemrég lett erdősítve a nyaraló parkja, kiskorom óta fűnyírás, házi munka stb).

Nektek mi a véleményetek erről?

2011. aug. 15. 15:19
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Te vagy egy érzelmi nulla, ráadásul rettentően primitív is, mivel úgy ítélsz meg másokat (ráadásul ilyen gusztustalan stílusban), hogy semmit! nem tudsz az életéről. Ha elmesélném az életemet, amit nem fogok, lehet, nem így gondolkodnál.

De sebaj, maradj csak ilyen kulturálatlan kis bunkó.

2011. aug. 15. 16:40
 42/54 anonim ***** válasza:
62%

Igazából még nem neveztek primitívnek, nem is tartom magam annak, de szerettem volna úgy beszélni veled, hogy te is felfogd:)

Magasról lesz@rom az életedet, végigolvastam mindent amiket írtál, és az jött le, hogy egy kis piszok vagy. Ez alapján tudunk csak választ írni neked, hiszen itt senki nem ismeri az életedet.

2011. aug. 15. 16:44
 43/54 anonim ***** válasza:
72%
"Nem e????Több százezer forintos tartozása van,amit ki kell fizetni az örökösnek,a fiának!Kocsmai tartozásra,meg mástól kölcsönkért tartozásra nem vonatkozik ami írsz,minden másra igen.Nézzél utána!" mindenre vonatkozik...és amúgy is tudod ki fizetné ki a kocsmai tartozásait...
2011. aug. 15. 17:00
 44/54 anonim ***** válasza:
47%

17.00

Így van akkor lehet tartozást örökölni, ha örököltek pl ingatlant ism, ha azt mondták volna, kösz nem kell az ingatlan, akkor tartozást sem örökölhetnek, tudom, mert ugyanez volt a mi családunkban is, ez így tényleg csúsztatás!!!

Amúgy: mindenki arra hagyja a dolgait akire akarja, DE: nálunk igenis úgy van mint a filmekben mindenki kap valamit. Dédimtől egy nagyon értékes (100000HUF) nyakláncot örököltem, nővérem is ékszereket plusz egy ezüst cukortartót, antik, mert kiskorában mindig abból lopta a kockacukrot :) Apám mint írtam lemondott mamám házáról a javunkra- miért? mert ha még mindenki él és addig el vannak intézve ezek a dolgok, akkor sokkal kevesebb pénzt kell költeni adóra!!! Szóval igaza van a kérdezőnek is, h fura, mert azért 1-1 jelzés értékű tárgyat szoktak hagyni az unokákra is! A másik mamámtól 16. szülinapomra már megkaptam az örökségem, egy ékszer formájában, ami nagyon tetszett nekem, és az övé :) Nem ér sokat, de az ilyesmik jól esnek egy embernek- amúgy hálisten még él :) Szóval igen, tulajdonképpen fura, h a nagyszülei egy kanyi festményt v egy tárgyat sem hagytak/fognak rá hagyni, amiről tudják pl h szereti.

Amúgy ez nem keselyűség szerintem, mert minden ember elkezd végrendelkezni egy idő után, apám is elkezdte, pedig még 3 nagyszülőm is él!!! Azt mondta, ő szereti az életet, de élni és nem vigyáz magára túlzottan belevág extrém dolgokba, plusz a foglalkozása is rejt veszélyeket, így elkezdett gondolkodni ő is azon, h mit kire...

2011. aug. 15. 17:24
 45/54 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a kommenteket, de írtad, hogy egyébként majdcsak ki tudnál alakítani magadnak egy jó kis életet, de azért jó lenne egy kiindulási alap... Meg hogy a nyaraló felét akarod. A kiindulási alap neked az, hogy legyen hova járnod bulizni?...

Komolyan mondom, undorítóak az ilyen emberek. Ha nekem ilyen unokám lesz, hogy a halálomban is a hasznot keresné, és pokolba kívánna, ha nem hagynám rá azt, amit ÉN MAGAM teremtettem meg magamnak, hát... Levetem a Taigetoszról.

2011. aug. 15. 17:59
 46/54 anonim ***** válasza:
26%

17.59 vagyok

Kicsit visszaolvasva a 16.38-assal értek egyet (78%-os).

Egyébként ha már érzelmi primitívségről van szó, hát kérdező, te aztán ezt a címet végképp kiérdemelted.

2011. aug. 15. 18:02
 47/54 anonim ***** válasza:
A szüleid dolga segiteni kezdéskor nem az övék amúgy mível külföldön élnek nem is nagyon tudnak az unokákról semmit, gondolom ritkán taliztok, titeket nem tudnak hívni ha bajuk van szóval érthető hogy nem az unokákra hagyák.
2011. aug. 15. 20:17
 48/54 anonim ***** válasza:

Igazából neked az a gondod, hogy nem számítasz arra, hogy odaadja neked anyukád a lakást, amire amúgy nincs szüksége.

De nem tudhatod biztosan, hogy abban a helyzetben hogy cselekedne. Könnyen leeht, hogy azt fogja mondani, hogy kedves gyerekem, itt ez a lakás, odaadom neked. Vagy csak legalább odaadja használatra. Az már teljesen jó.

Ne írd le előre anyukádat.

2011. aug. 15. 21:33
 49/54 anonim ***** válasza:
42%

Mivel ahogy Te is írtad, kedves Kérdező, nem ismerhetjük az életedet és a körülményeket. Így én nem alkotok sem pozitív sem negatív véleményt Rólad vagy a kérdésedről. Ahogy azt az elején is írtam, általában az a protokoll, hogy a közvetlen leszármazottak örökölnek (a Te esetedben anyukád), de természetesen vannak kivételek, ahogy azt az egyik kommentelő is írta (unokák, dédunokák is kaptak valamit).

Én úgy gondolom, ha anyagi problémátok van, vagy szeretnétek egy hitellel kevesebbet, esetleg csak egy kicsit jobban élni (mert azt vettem ki a hozzászólásaidból, lehetőség lenne rá), beszélj anyukáddal vagy a nagyszüleiddel, hogy segítsenek. Azt írtad, jó kapcsolatotok van. Miért ne tehetnéd meg? És akkor nem írná senki, hogy haszonleső vagy, vagy hogy várod a nagyszüleid halálát. Egyszerűen csak ahelyett, hogy ülsz és bánkódsz, hogy miért nem kapod meg amit szeretnél, cselekedj. Állj eléjük és mondd meg nekik, mit szeretnél.

Egyébként meg meggyőződésem, hogy sokan irigykedésből is ócsárolnak olyan embereket (itt speciel Téged), akiknek különösebb erőfeszítés nélkül lehetőségük lenne egy anyagilag jobb életre. Neked megvan rá a lehetőség, csak tegyél érte valamit. És légy mindig egyenes ember.

Amúgy olvastam az egyik válaszodban, hogy nem érdekel a többi vélemény, de azért hátha mégis elolvasod :)

2011. aug. 15. 21:48
 50/54 anonim ***** válasza:

Lehet az egyetlen de értem mire gondolsz...nem itéllek el.

Figyi,tudom ez most nem vigasz a jelen helyzetben de gondolj arra hogy majd az örökségből,remelhetőleg jo sok év után a gyerekeidnek tudsz segiteni.Meglátod sokkal nagyobb öröm lessz mintha most te elkapnád,méghamost ezt nem is hiszed el.

2011. aug. 15. 21:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!