A nagyszüleim miért nem hagynak rám örökséget?
Külföldön élnek. Van egy lakásuk egy nagyobb városban és vidéken egy nyaraló. Szerencsére még jó egészségügyi állapotban vannak, de megírták a végrendeletet, ha ne adj Isten történne velük valami.
A lakást anyámra (a gyerekükre) iratták, a nyaraló nagy részét is, kocsit stb. Ezzel csak az a bajom, hogy mi unokák, ebből nem sokat fogunk látni. Anyámnak meg nincs is rá akkora szüksége, mert van egy újépítésű családi háza, autója, félretett pénze stb. Nekünk semmik sincs. Pontosabban nővérem nemrég költözött el és vettek hitelre egy kis lakást, de tartalékuk nincs.
Ez így szerintem nem túl korrekt.
Ja és amúgy jóban vagyunk, sokat is segítettünk a nyaraló körüli teendőkben (nemrég lett erdősítve a nyaraló parkja, kiskorom óta fűnyírás, házi munka stb).
Nektek mi a véleményetek erről?
1.Nem tini vagyok.
2.Nem tesznek mindent a seggem alá. Konkrétan semmit sem.
Úgyhogy csöndben maradhattok. Ha csak azért írtok, hogy bunkó módon kioktassatok és sértegessetek, köszi, de nem érdekel a válaszotok, mehettek máshova mocskolódni.
Hú de álszent itt mindenki.
Örülök, hogy még vannak olyan emberek, akiket nem érdekel a pénz, a jövőjük, az, hogy mit fognak enni, mert hát levegőn is lehet élni.
Amúgy én értem részben a problémádat, de nem hiszem h a te anyukád tényleg ne támogatna az életben h elindulj, amikor megteheti. Ha ez így lesz, akkor viszont szenny szülők!!!
Nekem pont attól fordul ki a gyomrom, amikor valaki azt mondja, na fiam, nagykorú vagy kalap kabát, tőlem egy répára se számíts, teremtsd meg magadnak. Szerintem az lenne a normális, ha egy szülő tudja a akkor támogatja a gyerekét, és ez amúgy így is van általában! Persze ha valakit nem tudnak támogatni az megint más. Mindenesetre én nem aggódnék nagyon, biztosan segíteni fog neked nektek anyukád, ha rászorulsz.
1.Nem tini vagyok.
2.Nem tesznek mindent a seggem alá. Konkrétan semmit sem.
Úgyhogy csöndben maradhattok. Ha csak azért írtok, hogy bunkó módon kioktassatok és sértegessetek, köszi, de nem érdekel a válaszotok, mehettek máshova mocskolódni.
Menjél te oda...Te ide jöttél kérdezni,de nem tetszik az igazság,el lehet neked is húzni innen,és amúgy hány éves vagy,mert a pofád az nagy,és túl sokat hiszel magadról,meg arról hogy neked mi jár:A szád.
De majd az élet kisebbre szabja.
De, engem érdekel a jövőm. De úgy gondolom, hogy majd megteremtem magamnak, amire szükségem van, majd ÉN megkeresem a házamra valót és minden mást.
Eszem ágában sincs a szüleimet terhelni, vagy éppen a nagyszüleim halálát várni, sőt inkább aggódom, nehogy hamar bekövetkezzen. Ez erkölcsi kérdés, és ilyen áron nem érdekel semmiféle ház vagy anyagiak. Inkább éljek egy koszos kis albérletben, mintsem erkölcsi nullává zülljek. Hiába hiteti el veled ez a világ, a pénz akkor sem minden.
15.51
off: én annyiban vitatkoznék, h miért ne? Ha megtehetik? Ha valakinek olyan a felfogása, h van nekem minden, tudnék lakást venni a gyerekemnek, de vegye csak fel a hitelt 60 évre, az inkább kutyát vegyen ne gyereket szüljön, mert az csak 18 évig él...
De hangsúlyozom, amelyik szülő nem teheti meg az más kérdés, de itt nem erről van szó!
V pl: ismerősöméket elhagyta az apjuk, csődbe ment a vállakozásuk, el kell adni kocsit házat, földön futók lette, ekkor mi történt? Nagyszülők vettek egy házat- holott már az előző felét is ők vették- h ne legyenek földönfutók. V aki szerint "teremtsd meg magadnak" a szerint a gyerekeknek árva házba kellett vna menni az anyának meg a híd alá??? Komolyan szerintem ez a felfogás a gyomorforgató. Most mondjátok meg nekem melyik normális szülő hagyja h a gyerekei hitelekkel kezdje az életét, ha megteheti h vegyen egy lakást???? Nem palotát, mjuk egy 2-3 szobás kis lakást? Melyik? MErt azt szívlapáttal kéne agyonverni, h ennyire egy sóher, az ilyen tényleg kutyát tartson, v azt sem.
Komolyan, tök fogyatékosak vagytok. Olvassátok már el a válaszaimat!!
Írtam olyat, hogy várom a halálukat??? Nem. És azt is írtam, hogy szerencsére! jó egészségnek örvendenek, DE attól még bárhogy is lehet szépíteni, előbb-utóbb mindenki meghal. És bizony a legtöbb ember hagy maga után örökséget. Miért lenne gusztustalan ezzel foglalkozni, hiszen ők maguk kezdtek el szervezkedni ilyen ügyben.
Komolyan, tök fogyatékosak vagytok.
Vállalom,inkább értelmi fogyatékos,mint érzelmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!