Normális hogy anyósom mindenféle sorozatból szedett neveken hívatja magát?
Ilyenek szoktak elindulni a nagyvilágnak, aztán teljesen elfelejtik, hogy hol is laknak valójában, vagy mit is akartak csinálni, aztán valakihez odamegy, már este 11-kor hogy megkérdezze, merre van a vízesés mert ott kellene találkozzon ma Jose Armandoval, az ha épp nem veszi komolyan, akkor vagy teliberöhögi, vagy ha jobb indulatú, akkor látja hogy nincs észnél és kihívja a rendőrséget. (vagy a mentőket) De van rosszabb eset is, mert volt hogy mögöttünk a parkba EGÉSZ ESTE (pedig hideg volt) hagytak egy embert magába (a képzeletbeli barátjához) beszélni, pedig hideg volt az este, és esett, a pasi teljesen szétázott, és be is csinált, és az a szomorú, hogy kihívták a rendőrséget is, oda is mentek hozzá, de mivel az ember azt mondta "ő is rendőr" ... -.-" és épp vár valakit, azt hitték hogy normális, és ott hagyták. Persze hogy várt valakit, na de nem jött hozzá senki. Lehet ő meg Esmeraldát várta. Meg szokott erre bóklászni egy öreg nő, csomószor láttam, mindig az eltűnt macskáját keresi. Most hogy van e macskája, csak két naponta elhagyja, vagy csak régen volt macskája és most jutott eszébe azt nem tudom, de sanszos hogy ő sincs képben, mert utána azt is megkérdezte hol van ő most, mert neki XY helyre kellene mennie és 50 éve lakik ott, de nem tudja merre van (pedig 1 villamos megálló) ... Szerintem nagyon figyeljetek oda
az anyósodra, mert ez lehet csak a kezdet! Más dolog ha tudja, hogy egyébként ő nem Eysan, csak játszik, és más amikor ő maga is elhiszi már, hogy ő Eysan.
Édesanyám apósa is alzheimeres volt és cifrább hallucinációi is voltak. Szegény az elején még csak furcsán csinált dolgokat, de nem foglalkoztunk vele, mert biztos a korral jár. Aztán egyre durvábbak lettek a furcsaságai. Pl. átjött hozzánk este, hogy ő nem haragszik, ha nálunk alszanak a "kis barátnőim", de szólhattunk volna, mert ő most nem tud hol lefeküdni aludni, mivel a két lány az ágyában alszik. Mondtuk neki, hogy de hát nem is jött hozzánk senki vendégségbe. Olyankor halálosan megsértődött, hogy mi azt hisszük, hazudik. Volt, hogy mentünk vele, hogy oké hiszünk neki, mutassa meg hol vannak. És halálosan komolyan mutatta nekünk az üres ágyat, hogy ő megmondta itt vannak. Hiába magyaráztuk, hogy ott nincs senki. Ez csak egy ilyen történet, de naponta előállt valamivel amit ő látott, mi meg nem. Sajnos a betegség eléggé lerombolta agyilag.
Szerintem keressetek fel egy másik orvost a férjeddel, meséljétek el, hogy milyen tünetei vannak, hogy kezdődő alzheimer kórja van és kérjetek tanácsot. Semmiképpen se hagyjátok annyiban, mert ha rosszabbodik az állapota ennél súlyosabb "kitalációi" is lehetnek. Mivel nem éltek vele együtt, lehet, hogy azok majd csak akkor tűnnek fel, ha már baj lesz.
Köszönöm a normális,segítőkész válaszokat!
Megbeszéljük a férjemmel hogyan tovább,csak azt nem tudom,hogyan vesszük rá anyósomat hogy el tudjuk vinni,hogy másik orvos,orvosok is mondjanak véleményt róla,az állapotáról.Sajnos ahogy írtam,sem a kórházban,sem a szakrendelőben nem veszik elég komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!