Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyke vagy nem egyke? Hogy...

Egyke vagy nem egyke? Hogy látjátok?

Figyelt kérdés
Én egyke vagyok,aminek sok előnyét élvezhettem. Most abban látom egy tesó hiányát, hogy szerintem nehezebben tudok alkalmazkodni,kapcsolatokat is másként teremtek, mint aki gyerekként megtanult "túlélési" praktikákat egy tesó mellett.
2011. aug. 8. 21:15
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a szülőkön múlik főként, hogy milyen kapcsolat alakul ki a gyerekek között. Ha az elején egyenlően bánnak velük, és mindketten kapnak, ha kapnak valamit, akkor nem fognak rivalizálni egymással később sem. Nálunk is ez volt, így nagyon jó a viszony köztem és a húgom között. Természetes, hogy még kicsik voltunk veszekedtünk, verekedtünk, de nézd meg az állatokat, náluk is ez van. Most már csak néha lehülyézzük egymást és ennyi. :) Szerintem mindenképp jobb, ha van testvére az embernek. Egymásra támaszkodhatnak, ha már nem élnek a szüleik. Az a te felelősséged, hogy ugyanúgy szeresd őket és mindkettejüket egyenlően halmozd el. :)
2011. aug. 8. 23:27
 32/36 anonim ***** válasza:
95%

Nálam ez egy picit érdekes. :)

Egykeként nőtttem fel, de 21 éves koromban kiderült, hogy van egy nővérem, érdekes... :)

Ismerkedünk, furcsa érzés. Furcsa, hogy van egy ember, akivel több ezer kilóméterre egymástól nőttünk fel (Ő külföldön van), de mégis hasonlítunk, külsőleg és belsőleg is. Mondjuk a lelkem mélyén valahogy éreztem, hogy nem vagyok egyedül. Hát tényleg nem...

Remélem egyszer megismerhetjük egymást igazán, és lehetünk igazi testvérek.

22/L

2011. aug. 8. 23:39
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem két tesóm van (ikrek), 6 évvel fiatalabbak mint én, ráadásul fiúk, de mindig is nagyon jó volt a kapcsolatom velük. Már el se tudnám képzelni, milyen lenne nélkülük. Az "egykeségnek" is megvan a maga előnye és hátránya, ahogy annak is, ha van testvéred. Nekem van olyan barátnőm, aki egyedüli gyerek, és észrevettem rajta, hogy sokkal kevésbé kompromisszumképes, illetve nem szívesen osztozkodik a dolgain (pl. eszébe sem jut megkínálni a popcornból, stb.). Ez persze nevelés kérdése is, de szerintem ehhez is van némi köze.

Én mindenesetre nagyon örülök, hogy nem vagyok egyke, és remélem, hogy nekem is lesz minimum két gyerekem. :)

22/L

2011. aug. 9. 01:13
 34/36 anonim ***** válasza:
83%

én egyke vagyok, és nagyon örülök neki :) mondjuk az nem lenne rossz ha lenne egy nővérem vagy bátyám

egyetlen egy hátránya van, mégpedig az, hogy nem tudok osztozni. nem vagyok irigy, de megszoktam, h mivel egyke vagyok, minden nekem van vásárolva, és nem kell megosztani egy tábla csokit pl a testvéremmel

2011. aug. 9. 10:25
 35/36 anonim ***** válasza:
94%

Én egyke vagyok, mindig szerettem volna testvért, főleg egy lány testvért, hogy könnyebben ismerkedjek lányokkal, szokjam a társaságukat.

21f

2011. aug. 9. 15:43
 36/36 anonim ***** válasza:
71%

15:43 vagyok még anyit hozzáfűznék, hogy így rengeteg dolgot megkapok egykeként, pl saját kocsi, hetente buli stb, ha lenne tesóm tuti nem lenne ilyen jó sorom.

21f

2011. aug. 9. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!