Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyke vagy nem egyke? Hogy...

Egyke vagy nem egyke? Hogy látjátok?

Figyelt kérdés
Én egyke vagyok,aminek sok előnyét élvezhettem. Most abban látom egy tesó hiányát, hogy szerintem nehezebben tudok alkalmazkodni,kapcsolatokat is másként teremtek, mint aki gyerekként megtanult "túlélési" praktikákat egy tesó mellett.
2011. aug. 8. 21:15
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
63%

Nekem van testvérem, de ha nekem egyszer gyerekem lesz, az biztosan egyke lesz.

Apukám is egyke volt, és teljesen normális ember lett.

2011. aug. 8. 21:20
 2/36 anonim ***** válasza:
76%
Tesó, mindenképpen. Egyrészt amiket írtál, másrészt a tesó az egyetlen barát, aki nem kopik ki mellőled. Akkor sem ha 5 évig élsz Ausztráliában és egyszer sem jössz haza közben. Ha hazajössz ő akkor is a tesód és a barátod lesz, míg a legtöbb régi barátoddal csak feszengve hümmögtök. Persze vannak nagyon jó barátok, akik olyanok mint egy tesó, csak ritka.
2011. aug. 8. 21:21
 3/36 anonim ***** válasza:
76%
Nem egyke. Tesók nélkül nem tudom hogy nőttem volna fel, ők mindig ott lesznek nekem.
2011. aug. 8. 21:23
 4/36 anonim ***** válasza:
75%
Nem egyke. A gyereknek is jobb, mert van kivel játszania, meg a szülőnek is, mert nem neki kell állandóan szórakoztatni a gyereket. ha szülő megöregszik, több gyerek gyakrabban látogatja, könnyebben ápolja. Az unokáknak lesznek unokatestvérei. Hirtelen ennyi.
2011. aug. 8. 21:27
 5/36 anonim ***** válasza:
66%
tesóóó:)<3
2011. aug. 8. 21:29
 6/36 anonim ***** válasza:
69%
Az egykének mindig rosszabb. Egy testvér kell, mert kell, aki megcibálja a hajadat, vagy megkritizál. Szóval kell minimum egy testvér, fiatalabb vagy idősebb, fiú vagy lány teljesen mindegy, azazhogy nem mindegy. Én nagy családban nőttem fel, hatan voltunk testvérek, 3 fiú 3 lány, én vagyok a legidősebb. Ha visszagondolok a gyerekkoromra, az nagyon rossz volt, mert mindig engem vettek elő, ha valamelyik tesóm rosszat csinált. "Te vagy a legidősebb, neked kell példát mutatni" Ez ment mindig. Ebből a szempontból nem jó a nagy család. Mindig szerettem volna, ha lett volna egy nővérem, dehát nem lett. A másik oldala a dolognak az, hogy azért mégis jó volt, hogy annyian voltunk, mert egy nagy család csodálatos dolog. Mindenben összetartottunk, egymást megvédtük, főleg az utcabeli más kölykökkel szemben, főleg a húgainkat féltettük. Manapság az a legnagyobb baj, hogy már az emberek megelégszenek egy gyerekkel is, és nem tudják, hogy mennyi örömöt vesznek el a gyereküktől, ha nincs testvére.
 7/36 A kérdező kommentje:
Azt is látom, hogy felnőttként megy a rivalizálás, esetleg irigykedés. Mondom, egyke vagyok, nincs tapasztalatom, de több ilyet látok. 1 gyerekem van, de már 5 éves. A nagy korkülönbség is elbizonytalaniit!!
 8/36 anonim ***** válasza:
82%
Ki a nyavalya pontozza le a tesós embereket? Jééézus! Szemét, mi szeretjük h van tesónk...
 9/36 anonim ***** válasza:
57%
És nem vagyok egyke, de jobban örültem volna ha az vagyok. Mivel a testvéreim már idősek voltak amikor születtem, így nem nagyon ismerjük egymást, ellenben az idő és a pénz eloszlása így is megvan. Tehát csak a hátrányait "élveztem". Ha egyedül lennék, akkor talán a szüleim jobban megvalósíthatják az álmaikat, nem kell annyit gürizniük, és nekem is több minden jut.
 10/36 anonim ***** válasza:
79%

Én tesó nélkül nőttem fel, és mindig is hiányzott:( Most is:( Nagyon örülnék egynek vagy többnek:)

21/L

2011. aug. 8. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!