Tényleg rossz testvér nélkül? Miért akad ki mindenki, hogy csak egy gyereket akarok?
Mindenki lesokkol rajta, mikor mondom, hogy csak egy gyereket szeretnénk. Hogy milyen rossz lesz neki, ha nem lesz testvére stb stb. Nekem van egy bátyám, de őszintén szólva nem sok előnyöm származott belőle gyerekkoromban. Állandóan csak szekált, veszekedtünk, mindent én kellett csináljak helyette, mert én vagyok a lány, nem kaptam meg sokmindent, amire vágytam, mert neki kellett a pénz biciklire, edzésre, különórára, egyetemre, esküvőre stb stb.
Mindig is úgy gondoltam, hogy én csak egy gyereket akarok, akinek mindent meg tudok adni, aki nem kell nélkülözzön semmit, akinek lesz saját szobája( csak egy szabad szobánk van).
Tényleg olyan rossz ez? Mindenki kiakad, mikor mondom, hogy nekünk egy gyerek tökéletesen elég. Szerintem a mai nehéz világban azt is kell nézni, hogy mennyit tudunk megengedni magunknak...
Vélemények?
Nekem van egy öcsém, imádjuk egymást, ennek ellenére én sem tervezet egynél több gyereket. Nem értem mi a probléma.
24L
Szia
Nekem nincs testvérem, és igen, NAGYON rossz.
Az egy dolog, hogy a te szüleid elszúrták, és nem úgy neveltek titeket, ahogy kellett volna. Egyszerűen ne úgy csináld ahogy ők, ne kövesd el ugyanazt a hibát. De nem az a következtetés, hogy akkor neked csak 1 gyerek kell.
Nekem 2 gyermekem van (egyelőre :) ) és csak javasolni tudom hogy többet is szülj. Minden fáradtságot megér, mikor látom, hogy szeretik egymást és milyen jól érzik magukat együtt. Ez az, ami nekem egész életemben hiányzott, örülök, hogy nekik nem fog hiányozni.
A gyereknek szeretet kell. Meg persze étel, ruha, fűtés télen, de hacsak nem éltek mélyszegénységben, akkor ez ugye adott. :)
Szerintem. :) Gondolkodj el, és hallgass a saját megérzésedre. Különben a véleményünk változhat idővel, és hát olyan sok év áll rendelkezésünkre szülni...
Ja és mégegy, egy másik hozzászólásról jutott eszembe, nagyon igaz.
Úgy csináld, ahogy TE érzed teljesnek a SAJÁT családodat és életedet. Ha úgy érzed, hogy minden kerek, ne szülj másikat. De ha úgy érzed, valaki hiányzik, akkor vágj bele. (Nekem így lett a 2. gyerekem. Olyan érzésem volt, mintha valaki hiányozna a családi fotóról. Most nem hiányzik. :) ) Ne a gyerekkorod alapján dönts, hanem aszerint, amilyen MOST az életed.
Hát végülis annyira nem rossz..
Bár én nagyon sokszor unatkozom senki sem játszik velem, ha a barátaim sem érnek rá csak kínlódok anyu, apu dolgozik és egyedül vagyok itthon.. Ilyenkor nagyon rosszul érzem magam, hogy nincs testvérem. De, viszont amit szeretnék általában megkapom.. (nem vagyok ilyen elkényeztettet biccs.) Ilyenkor általában életvidám, energikus vagyok.
Tehát ezt döntsd el te, nagyon jó gondolat, hogy így mindent megadhatsz neki amire csak vágyik.:) Nekem is külön szobám van. De ha unatkozni fog, vagy esetleg magányos lesz és a barátai sem érnek rá?!
Érdemes elgondolkozni...
Egy 12 éves lány.(:
Kedves kérdező!
Őszinte leszek.Nekem egy gyerekem van és egy is marad.Mi hárman vagyunk tesók és mindig én voltam aki a rövidebbet húzta.Ők élik az életük mint a madarak és semmi sem számít csak önmaguk.A szüleinknek csak én vagyok a segítségükre úgy fizikálisan mint anyagilag is.
A férjemnek szintén van tesója de soha nem voltak jó tesók.Sem gyerekként,sem felnőttként.
Ezért döntöttünk mi is egy gyerek mellett és jól meg is vagyunk így .A fiam ma már kamasz de egyáltalán nem magányos sőt!
A döntésünk megegyezik a tiéddel a ("mindent megadok amit tudok és nem kell nélkülözzön semmit").
Ne hallgass senkire mert ez a te döntésed és a párodé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!