Bölcsis gyermekek anyukái, megfordult már a fejetekben, hogy rossz döntés volt bölcsődébe iratni a gyereket?
Az iskolába is be kell majd illeszkednie.
Ne aggódj ennyire. Nem ártasz ezzel a gyerekednek, csak megszokja a közösséget.
Sógornőd csak be akart szólni, épp azért, hogy rosszul érezd magad, amit el is ért. Ne foglalkozz vele, semmi baja nem lesz a gyerekednek.
Az én lányom 2 évesen lesz bölcsis, utána pedig majd be kell illeszkednie az oviba, az iskolába, és még ezer más helyre is az életében.
Nem lesz ez rossz, és ha különben sem tud a szülő mit csinálni, akkor ez van. A sógornőd meg majd azt csinál a saját gyerekével, amit akar.
Amúgy nálunk sem veszik fel a gyerkőcöt 2,5 évesen oviba, sőt mivel nagyon nincs hely az itteni ovikban, van, hogy csak 5 éveseket vesznek fel!!! Úgyhogy sz@r az egész rendszer is, és a sógornőd meg csak gonoszkodjon saját magával.
Én éppen úgy hallottam, hogy aki volt bölcsődés, sokkal könnyebben szokik be az oviba, mert már megszokta, hogy a szülő nincsen napközben vele és minél idősebb a gyerek, minél többet volt kizárólag a szülővel otthon, annál nehezebben fog később bármilyen társaságba beilleszkedni.
Az én gyerekem is bölcsis, egyáltalán nem bántam meg, hogy beirattuk. Egyrészt nagyon sokat fejlődött a szókincse is, meg az egyéb készségek, másrészt sokkal jobban élünk, sokkal több pénz jut őrá is.
Az életben még rengeteg helyre kell majd beilleszkednie.
Írtad, hogy "nálunk". Ez nem tudom, mit takar.
A mi kisvárosunkban 1 bölcsőde van, 2 óvoda, tehát, nagy valószínűséggel megy már ismerős gyerekekkel az oviba tovább, mint ahogy majd iskolába is.
Az ovik is túlterheltek, a barátnőm kisfiát nem akarják felvenni, mert csak augusztusban lesz 3 éves. 2,5 éveseket nem vesznek fel itt sem, örülnek, ha annak tudnak helyet adni, akinek tényleg szüksége van rá.
Ez így egy marhaság. A bölcsibe nem is annyira beilleszkedni kell, inkább beszokni. Utána persze kialakul a csoport, de ott a beszokás a lényeg. Ha utána megy oviba, ott már inkább a beilleszkedés a lényeg, hiszen azt már megszokta, hogy nem otthon van mindig.
Én amúgy sem vagyok híve a három éves kor előtti ovinak, jobb az ilyen piciknek a bölcsiben, ha ez megoldható, hiszen az oviban általában kétszer annyi gyerekre jut ugyan annyi felnőtt. A bölcsiben több figyelmet kapnak, és ennyi idősen erre még szükség is van.
Köszönöm a válaszokat!Megnyugtattatok,hogy nem csináltam rosszat a bölcsibe jelentkezéssel...A sógórnőm sajnos ilyen gonoszkodó-ahogy irta az egyik válaszoló-neki még nincs gyereke és próbál állandóan beleszólni a mi dolgainkba,rendszerint a páromnak mondja persze,nem nekem.Alattomos nőszemély.Szombat óta ezen lelkizek,hogy most a kislányomnak jó lesz-e igy,ahogy lesz.Egyébként nagyon várja már a bölcsit,ha elmegyünk mellette,mindig mondja,"ide jövök bölcsibe nemsokára!",nagyon édes.:)Voltunk nyilt napon,azt is nagyon élvezte,volt gyereknap,oda is bemehettünk,azt is imádta,nem féltem,sztem nem lesz baj vele.Feltalálja magát,élelmes kiscsaj.:D Ahogy az utolsó válaszoló irta,a bölcsibe beszokni kell,nem beilleszkedni,meg az oviba is majd.De lehet,hogy bölcsis társa,akivel együtt jár,megy majd ugyanabba a csoportba esetleg az óvódában,amelyikbe ő,ezért nem lesznek teljesen idegen gyerekek a számára.A leendő oviját is ismeri egyébként,meg a leendő óvónéniit is,mert a fiamért szokott velem jönni az oviba és már volt rá példa,bemehetett a csoportba,a nagyok közt is feltalálta magát ,játszott.Az óvónénik már most imádják.:)
Amig nem kezdjük a bölcsit,anyukám van vele,addig megoldjuk a felügyeletét,de ez sem mehet a végtelenségig.Kell neki a közösség,a gyerektársaság.
szia,
NEM, SOHA EGYETLEN PILLANATRA SEM!!!!!! a legjobb döntés volt!! 2,5 éves, amióta bölcsődébe jár szobatiszta lett, sokkal szebben eszik egyedül, beállt az alvás időnk teljesen, rengeteget fejlődött a szerb nyelv tudása (más nyelvű intézménybe jár), a szókincse bővült, megtanult közösségben "élni" (nincs még testvére és egy pár évig nem is tervezünk), egy szóval: TELJES MÉRTÉKBEN ELÉGEDETTEK VAGYUNK!!
Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!