Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, ha nincs pénzem...

Mit tehetnék, ha nincs pénzem a megélhetésre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ilyen barom kérdést teszek fel, de most már végképp nem tudok mit csinálni: egyedül maradtam szinte egy fillér nélkül itthon, az öcsémmel, anyukám még pár hétig a tüdőkórházban lesz. Nekem iskolába kellene mennem, mert a munkaügyi központ beiskolázott egy egész jó szakmát megtanulni, de még annyi pénzem sincs, hogy bemenjek. Komolyan, csak kenyeret veszek. Itt halmozódnak a számláim. Egyedüli bevételem a 28.500 Ft-os segély volt, mert apám nem fizette ki erre a hónapra a öcsém után járó gyerektartást, mivel külföldön dolgozik (neki jól megy egyébként, de nem segít nekünk semmit).

Az önkormányzatnál igényeltem rendkívüli szociális támogatást, de azt mondták, hogy az ez évre szóló keretük kimerült, így nem adnak. (Egyébként azt hiszik a helyi önkormányzatnál, hogy nekünk jól megy, mivel régen sokkal jobb anyagi helyzetben voltunk.)

Az ékszereimet, a ballagásra kapott órámat és az értékes dolgaim többségét már eladtam.

És hiába keresek állást, itt Borsod megyében nem találok most még idénymunkát sem, idegileg teljesen kikészültem.

ha nem megyek el a kötelező tanfolyamra, akkor kirúgnak és a 300 ezer forintos tandíjat is visszafizettetik velem.

Ha ez így megy, én besokallok és a pszichiátrián kötök ki.

2011. júl. 21. 10:14
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/123 A kérdező kommentje:

De hogyan mennék be közmunkára, amikor gyakorlatilag tanfolyamon vagyok dec. 31-ig? Nem számoltak az én nevemmel, amikor beosztották a munkásokat!

Egyébként a falunkban sok szegény ember nagyon megszívta ezzel a közmunkával: sokan idénymunkából tartották fel magukat (4000-5000 Ft-os napszámot kaptak), a kevésbé rokonszenveseket meg berakta az önkormányzat nyárra dolgozni, így nem tudták elvállalni a feketézős idénymunkát. Szerencsétlenek jól megszívták.

2011. júl. 21. 11:06
 52/123 anonim ***** válasza:
75%
Mindenkinek be kell kerülni évente egyszer, egyébként nem jár a BPJ. Mivel a törvényt januárban helyezték hatályba, most csak úgy kaphatja, ha idén már volt legalább 30 nap munkaviszonya
2011. júl. 21. 11:06
 53/123 anonim ***** válasza:
80%
érdekes öcséd nyári gyakorlaton van és nem kap ösztöndíjat. Én és az összes ismerősöm aki szakmát tanult és nyári gyakorlatoztunk kaptunk, mert ugyan úgy jár, mintha suliba járnánk.
2011. júl. 21. 11:08
 54/123 anonim ***** válasza:
29%
Azt azért húzós szívásnak nevezni, hogy a feketemunkát nem tudta elvállalni... Mellesleg a közmunka mellett is lehet alkalmi munkát vállalni, havi 15 napot. Ja, hogy be kell jelenteni...
 55/123 anonim ***** válasza:
100%
Mettől meddig tart az a tanfolyam illetve öcséd gyakorlata?
 56/123 anonim ***** válasza:
72%

hívd fel apád, mond meg mi van...

add el a gépet vagy valamit amiböl kaphatsz kevés pénzt

2011. júl. 21. 11:09
 57/123 A kérdező kommentje:
Akkor a te ismerőseid nem Kazincbarcikán vannak nyári gyakorlaton, ahol azt a 16 ezer Ft-os ösztöndíjat szépen elsumákolják! Egy szavammal sem állítottam valótlant.
 58/123 anonim ***** válasza:
75%
Ne kössetek már minden apróságba bele!!! Ha nincs megoldási ötletetek inkább ne írjatok!
 59/123 anonim ***** válasza:
100%
Nincs esetleg valaki a faluban, akinél lenyírhatnátok a füvet vagy kitakaríthatnátok, vagy valami hasonló alkalmi munkát vállalhatnátok az öcséddel? Ha csak pár ezer forintot kapnál, már az is jó lenne, hogy ne maradj ki a suliból. Szóval, nem kölcsönbe kérnéd vagy szánalomból a pénzt, hanem cserébe dolgoznál érte - ha már minden kötél szakad, akkor az utolsó szalmaszálba is meg kell kapaszkodni.
2011. júl. 21. 11:10
 60/123 A kérdező kommentje:

és honnan hívjam fel apámat, ha a telefont kikapcsolták? még szerencse, hogy kábeles az internetem.

A mobiltelefonomon meg tavaly október óta nincs kredit.

2011. júl. 21. 11:10
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!