Mit tehetnék, ha nincs pénzem a megélhetésre?
Sziasztok!
Bocsánat, hogy ilyen barom kérdést teszek fel, de most már végképp nem tudok mit csinálni: egyedül maradtam szinte egy fillér nélkül itthon, az öcsémmel, anyukám még pár hétig a tüdőkórházban lesz. Nekem iskolába kellene mennem, mert a munkaügyi központ beiskolázott egy egész jó szakmát megtanulni, de még annyi pénzem sincs, hogy bemenjek. Komolyan, csak kenyeret veszek. Itt halmozódnak a számláim. Egyedüli bevételem a 28.500 Ft-os segély volt, mert apám nem fizette ki erre a hónapra a öcsém után járó gyerektartást, mivel külföldön dolgozik (neki jól megy egyébként, de nem segít nekünk semmit).
Az önkormányzatnál igényeltem rendkívüli szociális támogatást, de azt mondták, hogy az ez évre szóló keretük kimerült, így nem adnak. (Egyébként azt hiszik a helyi önkormányzatnál, hogy nekünk jól megy, mivel régen sokkal jobb anyagi helyzetben voltunk.)
Az ékszereimet, a ballagásra kapott órámat és az értékes dolgaim többségét már eladtam.
És hiába keresek állást, itt Borsod megyében nem találok most még idénymunkát sem, idegileg teljesen kikészültem.
ha nem megyek el a kötelező tanfolyamra, akkor kirúgnak és a 300 ezer forintos tandíjat is visszafizettetik velem.
Ha ez így megy, én besokallok és a pszichiátrián kötök ki.
Ki a szemétláda? Aki nem érti, hogy két felnőtt férfi hogy nem talál legalább valami alkalmi munkát?
""Hamár kitettek a tanfolyamról..." Azt hiszed ilyen egyszerű? Aláíratnak vele egy szerződést miszerint be kell járnia és el kell mennie vizsgázni mert ha nem akkor az egész tanfolyam díjiját visszafizetheti."
Erről mi tehetünk? Könyörgöm nem az utolsó pillanatban kellene kapkodnia. Egyébként milyen tanfolyamra lehet járni a munkaügyi központi támogatással ISKOLA mellett??? Mert tudtommal semmilyenre. Egyébként meg ha áprilisban kezdődött a tanfolyam, már rég kapod az utiköltség térítést is.
Még valami kifogás????
11.57-es: én már befejeztem az iskolát, de amúgy felsőoktatásban levelezősök járhatnak munkaügyi által támogatott képzésre.
És nem, nem fizetik csak a 90%-át az útiköltségeknek, adnak egy igazolványt, amely a kedvezmény igénybe vételére jogosít, felmutatod a sofőr bácsinak és úgy kéred a jegyet.
Az a gáz, hogy telefon híján még munkák után sem tudok érdeklődni. Mindegy, csak magyarázkodom. Én azt hiszem, elég sokat megtettem azért, hogy jobbá tegyem a helyzetemet. És nem a "sírás" kedvéért írtam ide, hanem az volt a szándékom, hogy prezentáljam azt a módszert, ami most Magyarországon folyik. Tönkreteszik lelkileg azt, aki fiatal és munkaképes, ellehetetlenítenek régiókat, kicsesznek azzal, aki dolgozott 35 évet és beteg, mert nem kapja meg azt a magasabb összegű rokkantnyugdíjat, ami elvileg járna neki (mellette meg szült három gyereket) stb.
sliman: országos napilapnak vagy az Index ide passzoló blogjának megírom névtelenül, de nem szeretnék Fókusz-sztár lenni, és én úgy-ahogy szégyellem ezt a helyzetet. Nem is várok anyagi támogatást senkitől. Lehet, hogy vannak, sőt, biztosan léteznek tőlem rosszabb helyzetben lévők is, akiknek nincs hajlék a fejük felett.
Én csak vagy 20 ezret szerettem volna a polgármesteri hivatalunktól, amiből elmehetek munkát keresni vagy az iskolába, vagy bedughatom a képemet a munkaügyi központba, hogy leadjam a helyzetet prezentáló levelemet, illetve meglátogatom anyukámat a kórházban (még biztosan ott lesz pár hétig).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!