Mit tehetnék, ha nincs pénzem a megélhetésre?
Sziasztok!
Bocsánat, hogy ilyen barom kérdést teszek fel, de most már végképp nem tudok mit csinálni: egyedül maradtam szinte egy fillér nélkül itthon, az öcsémmel, anyukám még pár hétig a tüdőkórházban lesz. Nekem iskolába kellene mennem, mert a munkaügyi központ beiskolázott egy egész jó szakmát megtanulni, de még annyi pénzem sincs, hogy bemenjek. Komolyan, csak kenyeret veszek. Itt halmozódnak a számláim. Egyedüli bevételem a 28.500 Ft-os segély volt, mert apám nem fizette ki erre a hónapra a öcsém után járó gyerektartást, mivel külföldön dolgozik (neki jól megy egyébként, de nem segít nekünk semmit).
Az önkormányzatnál igényeltem rendkívüli szociális támogatást, de azt mondták, hogy az ez évre szóló keretük kimerült, így nem adnak. (Egyébként azt hiszik a helyi önkormányzatnál, hogy nekünk jól megy, mivel régen sokkal jobb anyagi helyzetben voltunk.)
Az ékszereimet, a ballagásra kapott órámat és az értékes dolgaim többségét már eladtam.
És hiába keresek állást, itt Borsod megyében nem találok most még idénymunkát sem, idegileg teljesen kikészültem.
ha nem megyek el a kötelező tanfolyamra, akkor kirúgnak és a 300 ezer forintos tandíjat is visszafizettetik velem.
Ha ez így megy, én besokallok és a pszichiátrián kötök ki.
12:35
írta a kérdező, hogy mit esznek. Kenyeret.Slussz.
Kérdező, még mindig várom a privát üzidet!
Nyugdíjas
Én tökéletesen megértem a helyzeted, pedig egyáltalán nem Borsodban lakom, de sajnos máshol is adódik ilyen helyzet. Tudom, sokan képtelenek elhinni, hogy tényleg van olyan, hogy egyszerűen NINCS semmi munka. A legtöbb helyen lenne szükség munkaerőre, de egyszerűen a vállalkozó sem tud több embert foglalkoztatni, hiába kéne.
A testvérem pl. szakácsként egy teljes évig keresett munkát, most sikerült elhelyezkednie, korábban meg feketén felvették, és úgy átverték, hogy hihetetlen. Ja, mellesleg ez egy megyeszékhely, és mégis ennyire nincs munka. Én ugyan egyetemre járok, de nyáron is meg kellene élnem valamiből, de május óta hiába keresgélek, semmi nincs. Májusban jelentkeztem a Tesco-ba pl., és egy hete írtak vissza, hogy sajnos nem engem választottak (pedig még gyakorlatom is van ezen a téren), és ugyan így még sok sok helyre jelentkeztem, és mindenhonnan elutasító választ kaptam (ahonnan egyáltalán kaptam választ). Az egyetlen munkalehetőségem az volt, hogy elmehettem kukoricát címerezni, ahonnan két hét után elküldték az emberek felét, mondván, hogy sokan vagyunk, főleg azok maradjanak, akik már több éve csinálják.
Nade ez a kérdés nem rólam szól. Csak szerettem volna érzékeltetni, hogy igen is vannak olyan helyek, ahol baromi nehéz bármiféle pénzkeresethez jutni. Akinek van munkája, az ragaszkodik a helyéhez, eszébe sincs elmenni onnan (hiszen hiába rossz, de hátha nem talál semmi mást), így üresedés szinte soha nincs sehol.
Kérdező, neked tényleg annyit tudok javasolni, hogy valahonnan, akár a föld alól is, keríts annyi pénzt, amivel be tudsz menni az önkormányzathoz mondjuk, és addig vergődj nekik, amíg valamennyi pénzt nem adnak, ha kell, mondd, hogy addig nem mész el, amíg nem adnak legalább egy minimális összeget. Illetve ajánld fel alternatívaként, hogy akár munkát is adhatnának, mert te már mindent megpróbáltál, de ha ők úgy gondolják, hogy nem kell nektek pénzt adni, mert tudnátok dolgozni is, akkor mutassák meg, hogy mégis hol. Na jó, a munkakereséshez nem ilyen drasztikus módszert javaslok, inkább e-mailt írj az önkormányzatnak, vagy hasonló szervnek, hogy tudnának-e téged alkalmazni, bármiféle munkát elvállalnál, stb. Végül is van egy szocpedes diplomád, azzal már csak tudnak kezdeni valamit (ja, meg kommunikációs is, azért azt is tudnák hasznosítani). De tényleg, ha egyszer pénzt nem tudnak adni, akkor adjanak munkát. Illetve, hát nyilván a munka lenne az első, csak mint látjuk, az nincs. Akkor adjanak ők ott, helyben. Ha ez nem megy, akkor nincs más, mint letáborozni, és addig el nem menni, amíg valami pénzt nem adnak, mert azért azt csak nem hagyhatják, hogy éhezzetek.
Azt a húszezret elkérhetnéd csoporttársaktól is, vagy testvéred barátaitól, akár tíz embertől, anyukád barátaitól. Azt nem tudom elképzelni, hogy nincs senki olyan, aki ismerve a helyzetet, ne adna mondjuk 2000 forintot, vagy a korábban említett 260-at. Elhiszem, hogy szégyelled a helyzetet, de ha egyszer ez van, ne tedd! Sose szégyellj segítséget kérni, maximum nem kapsz, de legalább te is látni fogod, ki az, akire a bajban számíthatsz, aztán ha megfordul a szerencse, tudod kit segíts! Azért, mert kellemetlen a helyzet, még nem kell hagynod, hogy a számla be nem fizetése miatt kikössék az áramot, vizet, elvegyék a házat, éhen halj! Az ember azért vészelte át a történelem viharait, mert alkalmazkodott a helyzethez, és TÚLÉLT, bármi áron! Éppen ezért leszel szíves bekopogtatni minden olyan ajtón, ahol számodra kedves emberek élnek, illetve ahol segíteni hivatottak. Emeld fel a pukkantódat, és menj be a helyi templomba, beszélj a páterrel, beszélj a helyi polgárőrökkel, bármilyen helyi közösséggel. Nincs barátnőd, aki segíthetne? Vagy olyan volt osztálytársad, akivel rendszeresen tartod a kapcsolatot?
Egyébként az eredeti témához visszakanyarodva, igen, sajnos ez megy ma kis hazánkban. Aki jogkövető magatartást kíván tanúsítani, azt keményen meg szokták szivatni, mert papírmunkával jár, és a legtöbb ember utál dolgozni. Bár ez megintcsak más tészta. Egyébként örüljél, hogy a téged beiskoláztak, nekem három hónapja nem tudják megmondani a mukaügyiben, milyen támogatott képzések lesznek, mert a kedves kormányunk a bősz átalakítgatásában letiltott mindent, ráadásul nekem tegnap járt le a támogatott jogviszonyom. Pest megye se sokkal jobb, bár igaz, itt van országunk legnagyobb faluja..
(csak egy egyszerű targoncakezelői tanfolyamra szerettem volna elmenni, ha már munkanélküli vagyok..)
olvass könyvet hogy működik a tudatalatti
hidd el a csóróságot mindenki magának, nem is, a GONDOLATAINAK köszönheti
13:03
ennél nagyobb ö körséget még nem olvastam és nem hallottam.
Írj sokat az ezotéria kategóriába, mert itt az üres has-teli pocakról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!