Mit tehetnék, ha nincs pénzem a megélhetésre?
Sziasztok!
Bocsánat, hogy ilyen barom kérdést teszek fel, de most már végképp nem tudok mit csinálni: egyedül maradtam szinte egy fillér nélkül itthon, az öcsémmel, anyukám még pár hétig a tüdőkórházban lesz. Nekem iskolába kellene mennem, mert a munkaügyi központ beiskolázott egy egész jó szakmát megtanulni, de még annyi pénzem sincs, hogy bemenjek. Komolyan, csak kenyeret veszek. Itt halmozódnak a számláim. Egyedüli bevételem a 28.500 Ft-os segély volt, mert apám nem fizette ki erre a hónapra a öcsém után járó gyerektartást, mivel külföldön dolgozik (neki jól megy egyébként, de nem segít nekünk semmit).
Az önkormányzatnál igényeltem rendkívüli szociális támogatást, de azt mondták, hogy az ez évre szóló keretük kimerült, így nem adnak. (Egyébként azt hiszik a helyi önkormányzatnál, hogy nekünk jól megy, mivel régen sokkal jobb anyagi helyzetben voltunk.)
Az ékszereimet, a ballagásra kapott órámat és az értékes dolgaim többségét már eladtam.
És hiába keresek állást, itt Borsod megyében nem találok most még idénymunkát sem, idegileg teljesen kikészültem.
ha nem megyek el a kötelező tanfolyamra, akkor kirúgnak és a 300 ezer forintos tandíjat is visszafizettetik velem.
Ha ez így megy, én besokallok és a pszichiátrián kötök ki.
Sajnállak nagyon, (más nem tudok írni, mert még engem is a szülők tartanak el, tudom, hogy ez kevés... :(
Próbálj kölcsönkérni a barátaitoktól, vagy az anyukád barátaitól. Nem szégyen nyugi, mert egyre többen kerülnek/kerülünk kölcsönkérős helyzetbe.
Vagy egy válaszoló írta, hogy írj neki privát üzit., hátha tud segíteni.
Gondolok Rád, kitartást! (tudom, hogy ezzel nem sokra mész)
szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!