Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, ha nincs pénzem...

Mit tehetnék, ha nincs pénzem a megélhetésre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ilyen barom kérdést teszek fel, de most már végképp nem tudok mit csinálni: egyedül maradtam szinte egy fillér nélkül itthon, az öcsémmel, anyukám még pár hétig a tüdőkórházban lesz. Nekem iskolába kellene mennem, mert a munkaügyi központ beiskolázott egy egész jó szakmát megtanulni, de még annyi pénzem sincs, hogy bemenjek. Komolyan, csak kenyeret veszek. Itt halmozódnak a számláim. Egyedüli bevételem a 28.500 Ft-os segély volt, mert apám nem fizette ki erre a hónapra a öcsém után járó gyerektartást, mivel külföldön dolgozik (neki jól megy egyébként, de nem segít nekünk semmit).

Az önkormányzatnál igényeltem rendkívüli szociális támogatást, de azt mondták, hogy az ez évre szóló keretük kimerült, így nem adnak. (Egyébként azt hiszik a helyi önkormányzatnál, hogy nekünk jól megy, mivel régen sokkal jobb anyagi helyzetben voltunk.)

Az ékszereimet, a ballagásra kapott órámat és az értékes dolgaim többségét már eladtam.

És hiába keresek állást, itt Borsod megyében nem találok most még idénymunkát sem, idegileg teljesen kikészültem.

ha nem megyek el a kötelező tanfolyamra, akkor kirúgnak és a 300 ezer forintos tandíjat is visszafizettetik velem.

Ha ez így megy, én besokallok és a pszichiátrián kötök ki.

2011. júl. 21. 10:14
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/123 anonim ***** válasza:
75%
Valaki megtudná írni hogy mi az a BPJ,meg RÁT,nem halottam még életemben ezeket.Nálunk AKT van,vagyis aktív korúak támogatása,és mindenkinek dolgozni kell közmunkát,kivéve,aki kórházban fekszik,és erről igazolást visz a hozzátartozója,és a jegyző alá is írja.Mindenkinek adnak közmunkát,ha kész vannak vele,kezdik elölről..De még buszokkal is viszik a közmunkásokat másik településekre,nincs kifogás..
2011. júl. 21. 11:11
 62/123 A kérdező kommentje:
Ja, arról nem is beszélve, hogy apámmal nagyon gáz a kapcsolatunk, új családot alapított és nem igazán szívesen törődik az előző "alomból" maradt "kölykeivel".
2011. júl. 21. 11:13
 63/123 anonim ***** válasza:
40%

Mégis milyen segítséget vársz? Valaki küldjön neked pénzt?

Hihetetlen, hogy milyen életképtelen emberek vannak, komolyan mondom! Az öcséd 20 éves, te is 20-on valahány és itt sírsz, hogy nincs pénzetek, röhej... Nekem ne akarja senki megmagyarázni, hogy két fiatal felnőtt nem talál magának munkát! Esetleg olyat nem talál amihez kedve van, de azt hiszen nem nagyon vagytok olyan helyzetben, hogy válogathassatok... Már régen felnőttetek.

Tudom milyen nélkülözni, de én soha nem mástól vártam a segítséget. 2 kicsi gyerek mellett is el tudtam menni dolgozni egy 500fős faluból. Akár biciklivel is. Nehéz fizikai munkát végeztem napi 13-15 órában éjszaka is, alig több mint minimál bérért. De az is több volt mint a semmi.

Huszon akárhány évesen már nem az államtól kellene segítséget remélni, hanem dolgozni kellene! De ti inkább iskolába jártok és nyavalyogtok a pénz miatt, hát gratulálok.

Nem érdekel, ha lepontoztok és bunkónak tartotok, de itt nem két gyerekről van szó, hanem két felnőttről, akik nem hajlandóak áldozatokat hozni.

2011. júl. 21. 11:13
 64/123 anonim ***** válasza:
86%
RÁT-Rendelkezésre Állási Támogatás, ezt váltotta fel januártól a BPJ- BérPótlóJuttatás, mindkettő aktív korúak ellátása, összege a mindenkori öregségi nyugdíjminimum, most 28.500.-
2011. júl. 21. 11:15
 65/123 anonim ***** válasza:
93%

MOST MIT VÁRSZ, HOGY MAJD VALAKI MEGSZÁN ÉS KÜLD NEKED PÉNZT. Én már írtam, hogy kérj kölcsön, te nem teszed. Alkalmi munkát nem tudsz vállalni te sem és öcséd sem, mert állításod szerint aztán semmi sincs.

Az önkormányzat nem ad segélyt mert nincs miből.

Mondd őszintén akkor mit akarsz mit írjunk?

2011. júl. 21. 11:15
 66/123 anonim ***** válasza:
88%
Mondjuk most nem értem, hogy mit szeretnél pontosan kérdező. Iskolába már nem kell járnod, hiszen kitettek. Akkor mi a kérdés?
2011. júl. 21. 11:16
 67/123 anonim ***** válasza:
85%

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:13

Hú nagyon egyre gondoltunk.

2011. júl. 21. 11:16
 68/123 anonim ***** válasza:
88%

11:15 Köszönöm a választ,így már értem hogy mi micsoda.

Nekem is úgy tűnik a kérdezőnek csak a kifogások vannak,hogy mit miért NEM tud vállalni...

2011. júl. 21. 11:19
 69/123 anonim ***** válasza:
92%

11:13 nak lehet igaza van. Én is ezt pedzegetem, hogy huszonévesen nem igaz, hogy néhány forintot nem lehet akár fekete munkával összekaparni. Ha mást nem egy idős néniknél bevásárlás, fűnyírás, alkalmi segédmunka bármi amiért akár 100 Ft -ot is lehet kapni. Tanfolyam se tarthat olyan sokáig, hogy mellette ezt azt ne tudj megcsinálni.

Apuddal neten keresztül is fel tudod venni a kapcsolatot.

Nem leszólni akartalak, tényleg csak mint leírtad az Önkormányzattól, államtól hiába vársz segítséget. nem kapsz. Neked kell lépned.

2011. júl. 21. 11:20
 70/123 A kérdező kommentje:

Nem, dehogyis pénzküldést várok!

Én már a környéken az összes szóba jövő helyet felkutattam, ahová el lehetne menni dolgozni hirtelen, de azt mondták, hogy menjek vissza később.

Ahová meg buszozni kell, esküszöm, hogy nem tudok bejutni.

És igenis, kerestem munkát nap mint nap, csak a helyzetre szerettem volna rávilágítani, hogy ilyen is megtörténhet.

Illetve "milyen" fantasztikus, hogy az állam képes ilyen bizarr helyzetbe hozni az állampolgárokat, hogy még akkor sem adnak átmeneti támogatást, ha nagyon nagy szükséged lenne rá.

Igenis, dolgoznék, de a szociálpedagógus, illetve kommunikáció szakos diplomámmal nem tudtam elhelyezkedni hat hónap alatt (januárban államvizsgáztam).

Nem hiszitek el, de egy TESCO pénztáros állásért is komoly harcok folynak itt Borsod megyében. Nagy kilátások, mondhatom!

Lett volna lehetőségem lelépni innen, de kire hagyom akkor anyámat?

2011. júl. 21. 11:22
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!