Mit tehetnék, ha nincs pénzem a megélhetésre?
Sziasztok!
Bocsánat, hogy ilyen barom kérdést teszek fel, de most már végképp nem tudok mit csinálni: egyedül maradtam szinte egy fillér nélkül itthon, az öcsémmel, anyukám még pár hétig a tüdőkórházban lesz. Nekem iskolába kellene mennem, mert a munkaügyi központ beiskolázott egy egész jó szakmát megtanulni, de még annyi pénzem sincs, hogy bemenjek. Komolyan, csak kenyeret veszek. Itt halmozódnak a számláim. Egyedüli bevételem a 28.500 Ft-os segély volt, mert apám nem fizette ki erre a hónapra a öcsém után járó gyerektartást, mivel külföldön dolgozik (neki jól megy egyébként, de nem segít nekünk semmit).
Az önkormányzatnál igényeltem rendkívüli szociális támogatást, de azt mondták, hogy az ez évre szóló keretük kimerült, így nem adnak. (Egyébként azt hiszik a helyi önkormányzatnál, hogy nekünk jól megy, mivel régen sokkal jobb anyagi helyzetben voltunk.)
Az ékszereimet, a ballagásra kapott órámat és az értékes dolgaim többségét már eladtam.
És hiába keresek állást, itt Borsod megyében nem találok most még idénymunkát sem, idegileg teljesen kikészültem.
ha nem megyek el a kötelező tanfolyamra, akkor kirúgnak és a 300 ezer forintos tandíjat is visszafizettetik velem.
Ha ez így megy, én besokallok és a pszichiátrián kötök ki.
Én is azon a környéken élek,legalábbis szabolcs megyében.Itteni önkormányzatoknak egyáltalán nincs pénzük.Nekem még a kis 28.500 ft-omat sem tudják kifizetni.
Én is ilyen tanfolyamra jártam,bár nekem 10 km-re volt a hely ahova be kellett járnom.Én a helyedben valakitől meg próbálnék kölcsön kérni,hogy legalább a buszjegy kiteljen,és hónap elején az lenne az első hogy visszaadnám...
Az ország legrosszabb zugában lakunk!!!:(
na, aki jár politika témakörbe az biztos hallott már kolopeléről
ő talán tudna segíteni.
(már ha igaz, amiket állít magáról)
egy kis pénzzel megdobhatna téged, valahogy megpróbálom őt ide irányítani.
Családi pótlék: az öcsém nappali képzésen tanul, de elmúlt 20 éves, nem jár neki.
Közmunka: a falunkban 6-8 fő közmunkást tudnak alkalmazni egyszerre napi 4 órában, a bér itt nem sokkal több mint 30 ezer forint (tehát majdnem annyi, mint a segély).
Idénymunka: a szőlőbe lehetett volna menni elvileg, de
a) kb. 20-a tájékán befejezik a kapálást és a metszést, van egy hónapos leállás a szüretig
b) a gyümölcsszedés most pár napig szünetel az esős idő miatt
(erre a két helyre közvetlenül indul a falunkból különbusz)
c) tudok egy idénymunkát, ahová be kellene járnom, de ez szintén buszozást jelent (és a 100%-át kellene kifizetnem a jegynek)
d) ebbe a faluba betelepülők vagyunk, itt építkeztünk, amikor még jól ment, és a helybéliek (sem a "falu", sem az önkormányzat) nem valami segítőkész a nem helyi születésűekkel. ("Holmi jöttmenteknek" nevezik az ide költözőket, és ezért elutasító az a két vénasszony is velünk, akik az idénymunkákat szervezik. Egyébkénét nem vagyok roma, ha most valaki erre gondolna ebből, becsületes magyar állampolgár lennék.)
Bemehetnék a családsegítőbe támogatást kérni, ami szintén nem a mi falunkban van, hanem a mellettünk lévő kisvárosban, de ott már dolgoztam majdnem egy évet a szocpedes diplomámmal:
a) pofám sem lenne odamenni
b) pénzt nem igazán osztogatnak ott, mert felkérik az önkormányzatot, hogy adjanak rendkívüli segélyt, maximum elbeszélgetnek veled egy bő félórát és ide-oda küldenek majd (pl. pszichológushoz)...
A tanfolyamra meg imádtam járni, nagyon jó volt a közösség, szerettem volna befejezni, de ha "lehiányzod" az órák számának 10%-át, akkor automatikusan kirúgnak onnan és vissza kell fizetned az oktatás + a vizsgadíj összes költségét. Olyan szakmát kaptam volna, amivel el tudok helyezkedni.
10:33-as,
sajnálom, hogy te azt gondolod a régi rendszerről, hogy szabad lopás volt. Azt hiszed, hogy a tisztesség rendszerfüggő? Én magam soha nem loptam semmit, se a munkahelyemen, se máshol. Még ismerősöm sincs, aki megtette volna.Volt tisztességes munkahelyem (mindenkinek volt, akinek nem, azt megbüntették), saját tulajdonú lakásom, kifizethető törlesztéssel. A munkahelyem értéket hozott létre, a világban bárhol eladható termékeket gyártott. Sokezer ember élt abból, amit ott megtermeltek.
A tüdőbetegek 2 évig voltak táppénzre jogosultak, nem rúgták ki a munkahelyről őket.Aki nem tudott munkát végezni, az kapott más ellátást, és gyerekek nem éheztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!