Mit tehetnék, ha nincs pénzem a megélhetésre?
Sziasztok!
Bocsánat, hogy ilyen barom kérdést teszek fel, de most már végképp nem tudok mit csinálni: egyedül maradtam szinte egy fillér nélkül itthon, az öcsémmel, anyukám még pár hétig a tüdőkórházban lesz. Nekem iskolába kellene mennem, mert a munkaügyi központ beiskolázott egy egész jó szakmát megtanulni, de még annyi pénzem sincs, hogy bemenjek. Komolyan, csak kenyeret veszek. Itt halmozódnak a számláim. Egyedüli bevételem a 28.500 Ft-os segély volt, mert apám nem fizette ki erre a hónapra a öcsém után járó gyerektartást, mivel külföldön dolgozik (neki jól megy egyébként, de nem segít nekünk semmit).
Az önkormányzatnál igényeltem rendkívüli szociális támogatást, de azt mondták, hogy az ez évre szóló keretük kimerült, így nem adnak. (Egyébként azt hiszik a helyi önkormányzatnál, hogy nekünk jól megy, mivel régen sokkal jobb anyagi helyzetben voltunk.)
Az ékszereimet, a ballagásra kapott órámat és az értékes dolgaim többségét már eladtam.
És hiába keresek állást, itt Borsod megyében nem találok most még idénymunkát sem, idegileg teljesen kikészültem.
ha nem megyek el a kötelező tanfolyamra, akkor kirúgnak és a 300 ezer forintos tandíjat is visszafizettetik velem.
Ha ez így megy, én besokallok és a pszichiátrián kötök ki.
Családi pótlékra jogosultak:
1. A vér szerinti, az örökbe fogadó szülő, a szülővel együtt élő házastárs, az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van (a továbbiakban együtt: szülő), a nevelőszülő, a hivatásos nevelőszülő, a gyám, továbbá az a személy, akihez a gyermeket ideiglenes hatállyal elhelyezték,
a még nem tanköteles;
tankötelezettsége megszűnéséig a tanköteles
az általános iskolai, középiskolai, szakiskolai tanulmányokat folytató
saját háztartásában nevelt gyermekre tekintettel. Az ellátás annak a tanévnek a végéig jár, (június 30.) amelynek időtartama alatt a gyermek betölti a 23. életévét. 2010. augusztus 31-től életbe lépő változás, hogy a már nem tanköteles, középiskolában tanulmányokat folytató tanuló után a családi pótlék annak a tanévnek az utolsó napjáig jár, amely évben a huszadik életévét betölti.
Közmunka: a falunkban 6-8 fő közmunkást tudnak alkalmazni egyszerre napi 4 órában, a ----bér itt nem sokkal több mint 30 ezer forint (tehát majdnem annyi, mint a segély). ----
Ez szép, ha már a segély majdnem annyi mint a közmunkáért járó pénz akkor ne is dolgozzunk, így aztán lehet élni.
Ezzel nem téged akarlak bántani csak az a baj, hogy túl sokan gondolkodnak így. Minek dolgozzak ha segélyből is megtudok majd élni.
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:53
Bár nem vagyok a régi rendszer híve, de azért ment a zöld kéz az előző válaszodhoz és ehhez is.
egyébként belinkeltem két olyan kérdésbe ezt a kérdést, ahol kolopele megfordult. hátha tud (akar) segíteni.
remélem nem kamuzol.
Igen, az öcsém 20 évesen itthon ül, mivel ő szakmát tanul, júliusban és augusztusban is van folyamatosan szakmai gyakorlata (na, még az lesz a másik kérdés, hogy miből veszem meg neki az augusztusi bérletet).
Egyébként jófejek vagytok, köszi, csak a rosszindulatból nem kérek.
Április végétől december közepéig tart a tanfolyamom, és azzal a 6 nappal, amit most ellógtam (előtte is volt hiányzásom), már ellógtam a képzési idő 10%-át.
Az összes havi bevételünk, ha már ennyire érdekel egyeseket, így alakult erre a hónapra:
1. Gyerektartás 0 Ft (apám majd visszamenőleg küldi, ha hazajön külföldről szeptemberben, ez 3x24 ezer forint, jó lesz a villanyszámla utólagos kifizetésére)
2. az én segélyem 28.500 Ft
3. Családi pótlék: 0 Ft (mivel az öcsém elmúlt 20)
4. az öcsém ösztöndíja: 0 Ft (mivel nyár van és nem kap)
5. anyu rehabjáradéka 0 Ft (ezt is visszamenőleg fogják megküldeni, de a bank ezt majd szépen le is fogja a bankkölcsönre, kaptunk erre fél év halasztást)
"
A törvény 2010. augusztus 31-től hatályba lépő rendelkezésével módosul a családi pótlék folyósításának időtartama: a közoktatási intézményben tanuló gyermek után az eddigi 23. életév helyett 20 éves korig, illetve annak a tanévnek a végéig jár a juttatás, amelynek időtartama alatt a 20. életévét betölti."
10:59
és akit nem hívnak be közmunkára?
Kérdező írja azt is, hogy csak néhány embert vesznek be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!