Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elhagynád a szerelmedet egy...

Elhagynád a szerelmedet egy jobb élet reményében?

Figyelt kérdés
Feltételezzük, hogy olyan szakmád van, amivel itthon nem nagyon tudsz mit kezdeni, de külföldön lenne lehetőséged. Viszont ideköt egy komoly, 2 éves kapcsolat. A párod nem akar menni. Hogy döntenél?
2011. jún. 27. 19:13
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
41%

én tutira nem mennék,

mert nekem fontos hogy egy csla´dom legyen, szóval, nem hagynám itt a nömet.

2011. jún. 27. 19:22
 12/50 anonim ***** válasza:
14%

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:19

Hova valósi vagy?

13/50 anonim ***** válasza:
7%
ha szereted öt nagyon és tudod ö az igazi inkább ne meny lehet nem találsz még 1 ilyet.szokásos munka vs szerelem harc a döntés a te kezedben van elkel döntened mi a fontosabb a munka vagy a szerelem.
 14/50 anonim ***** válasza:
69%

Ezt marhaság GYK-n feltenni, mert itt rengeteg a képmutató. Több hasonló kérdés is volt, mindegyikre olyan papírforma szerinti válasz érkezett, hogy: "Nem. Ha valakit igazán szeretünk, akkor nem teszünk ilyet." vagy: "Egyértelmű, hogy a szerelmet választanám, ilyenen el sem szabadna gondolkodni."

Figyu... Szerintem egy érett, felnőtt ember, aki picit tud előre gondolkodni és a jövőjét látja szem előtt és azt Meg is szeretné alapozni, akkor a munkája mellett fog dönteni. Szerelem jöhet bármikor, a te esetedben ez "csak" 2 év. Igenis, legyünk annyira önzők, hogy a jövőnket egy jobb élet, jobb életforma reményében egyengessük. Ha maradnál és itt nem tudnál érvényesülni vele, nem lenne kereslet, nagy a valószínűsége, hogy még meg is mérgezné a kapcsolatodat, az lenne benned, hogy valami nagy dolgot halasztottál el azzal, hogy maradtál a szerelmed miatt. Lehet veszekednétek a rossz anyagi helyzet miatt. De ez csak egy feltételezés.

2011. jún. 27. 19:24
 15/50 anonim ***** válasza:
93%

Mennék, mert ha igazán szeret valaki, akkor ugye tűzön-vizen át, se távolság, se költözés nem lenne akadály. Másrészt a karrier egy kiszámíthatóbb pálya, ha valamit elkezdesz, annak nyoma marad, később jobb álláshoz/üzlethez juttathat.

Viszont egy partnert nem lehet beleírni az önéletrajzba, hogy "ott x évig jó barátnő voltam, most már jár az előléptetés, csak feleségnek kelljek, vagy másnak nem!" - míg ezt kevésbé sarkítva egy munkahelyen meg lehet tenni.

Én egy éve a fejembe vettem, miután külföldi ügyfelek rágták a fülemet, hogy külföldre költözöm. Az akkori barátom csak akkor tarthatott volna velem, ha házasok vagyunk. Elvett, már tervezzük az utat, egyedül a diplomámat kell megvárni, aztán megyünk is.

2011. jún. 27. 19:25
 16/50 anonim ***** válasza:
96%

Olyan diplomám van,ami Magyarországon még nem keresett,külföldön viszont nagyon jól fizet.

2 éve voltunk együtt amikor kaptam egy lehetőséget,fejezzem be levelezőn,menjek külfödlre dolgozni,képzelj el egy jó fizetést,és vedd a 10szeresét...plussz fizették volna a hazajárást suliba,meg a sulit is,volt még 2 félévem.

Hülye voltam és szerelmes.Nemet mondtam.dolgoztam inkább minimálért suli mellet,amikor végeztem,onnantól se sokkal többért,persze nem azt amit tanultam.

Most itt vagyok,szerelem elmúlt,egy forint megtakaritásom nincs.

Elcsesztem 2 évet

Remélem találok valami hasonlót mint amit 2 éve ajánlottak..

2011. jún. 27. 19:26
 17/50 anonim ***** válasza:
100%
hát ha igazán szeret akkor velem jön ha meg nem akkor az nem igazi szerelem, igyis ugyis mennék:D csak vele vagy nélküle
 18/50 A kérdező kommentje:
Bocsánat, nem akartam félrevezetni senkit, nem rólam van szó, egy barátnőmről. Én gondolkodás nélkül mennék a szerelmemmel, és képtelen lennék itt hagyni:( Nagyon meglepett, hogy menni akar, mert olyan harmonikusnak tűnt a kapcsolatuk.
 19/50 anonim ***** válasza:
50%

engem az isten sem tudna kirángatni külföldre. az anyósom bujtogatja a páromat, h sokkal többet keresne Németo-ban a jelenlegi munkájával. tény, h itthon is bőven megélünk, a kezdő fizetése jobb mint egy 30 éve pályán lévő középiskolai tanárnak. ami egyfelől szégyen (az ország helyzete szempontjából) , másfelől pedig semmi okot nem ad arra, h menjünk.

lehet, h szakítanék, ha a helyedben lennék. sajnos a szerelem nem tudja kárpótolni a szakmai sikerek hiányát. párt akárhol találhatsz a világban. a pénztelenség és a kilátástalanság megöli a legnagyobb szerelmet is, ha a felek nem tudnak dűlőre jutni.

20/50 anonim ***** válasza:
86%
En egy pasiért nem adnàm fel az àlmomat, mert a szerelemben bàrmi is történhet. Ha hàzasok,akkor màr màs kérdés. A pasi, ha nagyon szereti,akkor biztosan utàna fog menni.
2011. jún. 27. 19:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!