Elhagynád a szerelmedet egy jobb élet reményében?
én tutira nem mennék,
mert nekem fontos hogy egy csla´dom legyen, szóval, nem hagynám itt a nömet.
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:19
Hova valósi vagy?
Ezt marhaság GYK-n feltenni, mert itt rengeteg a képmutató. Több hasonló kérdés is volt, mindegyikre olyan papírforma szerinti válasz érkezett, hogy: "Nem. Ha valakit igazán szeretünk, akkor nem teszünk ilyet." vagy: "Egyértelmű, hogy a szerelmet választanám, ilyenen el sem szabadna gondolkodni."
Figyu... Szerintem egy érett, felnőtt ember, aki picit tud előre gondolkodni és a jövőjét látja szem előtt és azt Meg is szeretné alapozni, akkor a munkája mellett fog dönteni. Szerelem jöhet bármikor, a te esetedben ez "csak" 2 év. Igenis, legyünk annyira önzők, hogy a jövőnket egy jobb élet, jobb életforma reményében egyengessük. Ha maradnál és itt nem tudnál érvényesülni vele, nem lenne kereslet, nagy a valószínűsége, hogy még meg is mérgezné a kapcsolatodat, az lenne benned, hogy valami nagy dolgot halasztottál el azzal, hogy maradtál a szerelmed miatt. Lehet veszekednétek a rossz anyagi helyzet miatt. De ez csak egy feltételezés.
Mennék, mert ha igazán szeret valaki, akkor ugye tűzön-vizen át, se távolság, se költözés nem lenne akadály. Másrészt a karrier egy kiszámíthatóbb pálya, ha valamit elkezdesz, annak nyoma marad, később jobb álláshoz/üzlethez juttathat.
Viszont egy partnert nem lehet beleírni az önéletrajzba, hogy "ott x évig jó barátnő voltam, most már jár az előléptetés, csak feleségnek kelljek, vagy másnak nem!" - míg ezt kevésbé sarkítva egy munkahelyen meg lehet tenni.
Én egy éve a fejembe vettem, miután külföldi ügyfelek rágták a fülemet, hogy külföldre költözöm. Az akkori barátom csak akkor tarthatott volna velem, ha házasok vagyunk. Elvett, már tervezzük az utat, egyedül a diplomámat kell megvárni, aztán megyünk is.
Olyan diplomám van,ami Magyarországon még nem keresett,külföldön viszont nagyon jól fizet.
2 éve voltunk együtt amikor kaptam egy lehetőséget,fejezzem be levelezőn,menjek külfödlre dolgozni,képzelj el egy jó fizetést,és vedd a 10szeresét...plussz fizették volna a hazajárást suliba,meg a sulit is,volt még 2 félévem.
Hülye voltam és szerelmes.Nemet mondtam.dolgoztam inkább minimálért suli mellet,amikor végeztem,onnantól se sokkal többért,persze nem azt amit tanultam.
Most itt vagyok,szerelem elmúlt,egy forint megtakaritásom nincs.
Elcsesztem 2 évet
Remélem találok valami hasonlót mint amit 2 éve ajánlottak..
engem az isten sem tudna kirángatni külföldre. az anyósom bujtogatja a páromat, h sokkal többet keresne Németo-ban a jelenlegi munkájával. tény, h itthon is bőven megélünk, a kezdő fizetése jobb mint egy 30 éve pályán lévő középiskolai tanárnak. ami egyfelől szégyen (az ország helyzete szempontjából) , másfelől pedig semmi okot nem ad arra, h menjünk.
lehet, h szakítanék, ha a helyedben lennék. sajnos a szerelem nem tudja kárpótolni a szakmai sikerek hiányát. párt akárhol találhatsz a világban. a pénztelenség és a kilátástalanság megöli a legnagyobb szerelmet is, ha a felek nem tudnak dűlőre jutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!