Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A bátyám barátnője szinte...

A bátyám barátnője szinte beköltözött hozzánk engem meg az agyvérzés kerülget ettől, normális az ilyen viselkedés? !

Figyelt kérdés
A bátyám vidékről hazaköltözött és a barátnője (aki vidéki) minden héten csütörtökön idejön és csak következő hét hétfőjén megy el. A tesóm nem dolgozik jelenleg munkanélküli. A barátnője még tanul, ezért nem marad egész héten, de amint jön a nyári szünet szerintem ide fog költözni. Nem mondom elférünk éppen, nekem van külön szobám, ők elvannak tesóm szobájában, anyámék a sajátjukban meg van egy nappali még, de egyszerüen megőrülök attól hogy minden héten itt eszi a fene 5 napig!! Eddig 3an éltünk itt és most a hirtelen 5 ember az agyamra megy szinte megfulladok! Rendszeresen hideg vízben fürdök este mert a bojler nem bírja el 5 ember zuhanyzását. A szüleim nem használják a családi autót hogy spóroljanak a benzinnel, de tesóm barátnőjét hordozzák kocsival, állomásra és az állomásról, múltkor még a koripályára is kocsival mentek ki ami itt van(!!)kb 500méterre és én minden héten gyalog megyek ki oda, de nekik büdös a gyaloglás és mindenhova autóval mennek mint az urak!! A lányt már anyám saját lányaként kezeli együtt mennek shoppingolni, trécselnek telefonon, mindent megbeszélnek, együtt sütnek főznek... Én már pszichológushoz járok mert agyilag kezdek bekattanni teljesen. Ja és itthon anyám nekem mondja hogy sok a rezsi és ne kapcsoljam be a számítógépet és ne nézzek tévét, én mondtam neki hogy semmivel sem nézem többet a tévét és használom a gépet mint eddig, csak ő nem veszi észre hogy eddigi 3 ember helyett most 5 ember lakik a házban, ebből 1 tanuló még (én) 1 munkanélküli (tesóm) és 1 kolonc (tesóm barátnője). Előre rettegek a nyártól mert ide fog költözni, már most így is szorongok, hát még nyáron amikor nekem se lesz iskola. A kérdés az, hogy ez másnál is így van, normális az hogy a testvérem barátja barátnője így rátelepszik a másikra, a családra? Anyámék imádják én meg kezdek kikattanni idegileg! Máshol is van így vagy csak én vagyok ilyen egyedi helyzetben?
2009. márc. 26. 10:08
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
42%

Ha egy számunkra kényelmetlen élethelyzetbe kerülünk, az rendszerint azt jelenti, hogy az eddigi viselkedésformánk elavult. Hogy tovább kell lépnünk, tanulnunk kell valamit az élettől, át kell értékelnünk a helyzetünket.

Érdemes lenne megvizsgálnod, mivel szembesít téged az a konfliktusod. Merre kéne előrelépned az életedben?

Nem lehet, hogy kinőtted ezt a "szülei pici lánya" helyzetet? Nem lehet, hogy tovább kellene lépned?

Biztos, hogy 22 évesen még anyuhoz kell szaladnod panaszra, aki "leszid" mint egy gyermeket?

Nem lehet, hogy már Te is inkább egy felnőtt nő vagy?

Hogy szükséged lenne saját élettérre? Önálló életvitelre, ahol te határozod meg a saját körülményeidet? Nem lehet, hogy nagyon megállapodtál a (talán későn kapott) kellemes gyermeki szerepben? Hogy ideje továbblépni?

Ez csak az én verzióm, neked kell kiolvasnod a konfliktushelyzeteidből, hogy számodra mit jelent..és hogy hogyan léphetsz az életedben egy magasabb fejlődési szintre.

22 évesen már sokaknak családja, felelősségteljes munkája, önálló élete van.

Nem a lakáskörülményektől függ, ha a helyzetedet tisztázod magadban, akkor már könnyebben kialakíthatod a neked megfelelő környezetet is. A családod -látjuk a bátyád példájából - igazi segítőkész család, ők partnereid lesznek ebben.

2009. márc. 26. 14:36
 32/55 A kérdező kommentje:

Felvetődött itt néhány dolog, először szeretném ezeket tisztázni.

Nekem itthon nincs semmi ingyen. Minden nyáron dolgozok sokszor napi 12 órában, tanévközben pedig diákmunka (Tescoban éjszakai árufeltöltés és hasonló kellemes dolgok) plusz a pszichológus miatt most a diákhitelt is felvettem mert nem tudom egyedül fizetni. 16 éves korom óta dolgozok a suli mellett. A szüleimnek ezzel segítek, hogy nekik semmit nem kell megvenniük nekem. Sem ruhát, sem tankönyveket, sem bulizásra, semmire nem adnak pénzt, mindent magam fizetek. Én vettem a biciklim, a számítógépem, a dvd lejátszóm, a telefonom, még a kutyámat is. A cipőim, ruháim, mind sajátok. Füzetre, tankönyvre sem kérek soha. Pedig néha nehéz kifizetni ezeket. Anyáék tudják hogy járok pszichológushoz, de nem érdekli őket és nem kérdezték meg mikor járok, mennyiért, használ e valamit... azt tudják hogy a családi helyzet miatt járok, de a többi nem érdekli őket. Szóval igenis tudom mi a munka! Higyjétek el már milliószor átgondoltam hogyan tudnék elköltözni itthonról, de egyszerüen anyagilag NEM TUDOM kihozni magam! Teljes 8 órás állás mellett meg nem fogok bírni tanulni, sokszor így is a falat rágom olyan nehéz.

Valaki írta itt hogy menjek el dolgozni külföldre: hát igen úgy volt hogy idén megyek amerikába egész nyárra, gyerektáborba. Már megvolt minden, félreraktam az első részletet, megcsináltattam az útlevelet már minden megvolt de az interjún elcsúsztam, azt mondták sokkal profibbul kell beszélnem az angolt és próbáljam meg jövőre. Egy világ omlott össze bennem hogy itthon ragadok egész nyárra, azóta se tudtam teljesen feldolgozni.

Igen van párom, 3 éve együtt vagyunk. A szüleim nem ismerik, soha nem volt nálunk, és azt sem tudják hogy van párkapcsolatom. Az előző kapcsolataim miatt addig nyúztak hogy a fiú fejvesztve menekült hogy ilyen szülői háttérrel ő be nem jön a lakásba. 1 párom volt akit elfogadtak de őt is csak azért mert gazdag volt és sportmotorral járt hozzánk (anyukám borzasztóan anyagias, engem meg ez pont nem érdekel...). Ezért nem tudják hogy van párom és nem is ismerik. Mert így legalább én is nyugodt vagyok!

Nem tudom valamit akartam írni de sokan írtatok és sokfelé szeretnék reagálni...

2009. márc. 26. 15:01
 33/55 A kérdező kommentje:

Ja igen: a lány nem ad itthonra semmit, de nem is takarít vagy hasonló. Múltkor pont a konyhát takarítottam anya meg a nappalit és a lány szó nélkül nézte hogy anya hajolgat és takarít ő pedig ült a fotelben. Meg néhány hete volt nálunk disznóvágás és mindenki dolgozott odakinnt az udvaron ő pedig bennt nézte a tévét meg ki-be mászkált mert állítólag fájt a lába. Ami nem is baj, mert ha tényleg beteg az ember ne ugráljon, csak nem értettem ha fáj a lába akkor miért jön ki az udvarra beszélgetni, miért nem fekszik egész nap. Néha szokott sütit sütni, olyankor any 3 napig áradozik róla hogy milyen ügyes meg aranyos ez a lány. Én itthon már legyártottam az utóbbi évek óta ha 100 tepsi süteményt nem akkor egyet se, de sose voltam megdicsérve, sőt múlt karácsonykor kidobták a kutyának a betonra :( Pedig nagyon finom volt! :(

Családi pótlékot énutánam már nem kapnak mert felsőfokon tanulok, és olyankor már nem jár.

2009. márc. 26. 15:08
 34/55 anonim ***** válasza:
24%

Nagyon gyerekes vagy! Vállald fel az életedet a családod előtt! Ne viselkedj úgy a bátyáddal sem, mint egy kisgyermek!

Onnan fogod észrevenni, hogy kezdessz felnőni, hogy nem másokat hibáztatsz a saját problémáidért.

(Végül is Te akarsz otthon lakni, hogy tanulhass. Te válaszottad. Ez van, ilyen körülményeket tudnak Neked felkínálni.)

2009. márc. 26. 15:39
 35/55 anonim ***** válasza:
95%
Már egyszer írtam, de megint billentyűzetet ragadok. Tisztázzunk valamit: ha egy szülő vállal 2 gyereket akkor büdös kutya kötelessége mindkettőt EGYFORMÁN kezelni, szeretni, taníttatni, stb. Soha nem szabad különbséget tenni. Sajnos ezt alig tartja be valaki, ebbő aztán jólél a családsegítő, a pszichológus, és elmérgesedik többezer családi kapcsolat. Mert x a kedvenc, tyütyütyü, a másik meg le van sz@rva magasról akármit csinál. Általában igenis az anyák követik el azt a hibát, hogy megkülönböztetik a gyerekeiket és nem egyformán szeretik. Ezt kéne a szüleidnek belátni, de amíg el vannak vakulva addig semmi eredmény nem lesz, csak még rosszabb lesz neked otthon. Pároddal nem tudtok összeköltözni? Esetleg az ő szüleihez? Ha már ennyire el tudod tartani magadat akkor nem lenne jobb a párodéknál beszállni a költségekbe mint otthon a szeretettelen légkörben? Drukkolok hogy jól alakuljon a dolog.
2009. márc. 26. 16:08
 36/55 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, szerintem próbáld megbeszélni a barátoddal hogy költözzetek össze és akkor vidd minden cuccodat oda és próbálj meg ne is foglalkozni a szüleiddel.Egy próbát megér, lehet hogy nyugodtabb életed lesz.Majd amikor hiányolni fognak, akkor megmondod nekik hogy nincs időm veletek foglalkozni.Remélhetőleg rádöbbennek hogy hibát követtek el, mert nem foglalkoztak mindkét gyermekükkel ugyanúgy.Ez szemétség.Ha pedig nem sikerül, akkor csakazértse spórolj.Ne csak neked kelljen spórolni.Mondd meg a szüleidnek, hogy üljön össze a család és beszéljétek meg hogy mostantól mindenki spórolni fog, nincsen kocsikázás 500 méterre, 15 perc helyett 12 perc fürdés van, meg ilyenek.Mindenki vegye ki a részét a feladatokból.
2009. márc. 26. 16:38
 37/55 anonim ***** válasza:
100%

Utánanéztem a családi pótléknak.

"Saját jogán családi pótlékra jogosult: A közoktatási intézményben tanulmányokat folytató, nagykorú személy, annak a tanévnek a végéig, amelynek időtartama alatt betölti a 23. életévét."

Ez alapján saját részedre is jogosult vagy családi pótlékot igényelni. Ha csak ez év szeptembere után töltöd a 23-at, akkor egész a következő tanév végéig. Az havi +12200 HUF amiért csak a karodat kell kinyújtani. Jelenleg a Magyar Államkincstárnál lehet igényelni.

2009. márc. 26. 16:57
 38/55 anonim ***** válasza:
28%

o.k. hogy nem szereted a tesódat. De a szüleid hadd szeressék már!

Biztos jól esik nekik, hogy kicsit még lehetnek vele. Ez nem rólad szól. Maradj most háttérben!

2009. márc. 26. 17:17
 39/55 anonim ***** válasza:
61%

16:08 Nem gyerekek vagytok, felnőttek. Egyikteket sem kötelessége tartania a szülőknek. Csak szeretnék. Mindkettőtöket (ha vásárolsz is magadnak, csak eszel meg laksz, mosatsz)

16:57 A családi pótlék csak középiskolásnak jár. 23 éves korig, ha középiskolába jársz.

2009. márc. 26. 17:19
 40/55 anonim ***** válasza:
64%
Az egyetem nem közoktatás.
2009. márc. 26. 17:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!