Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A bátyám barátnője szinte...

A bátyám barátnője szinte beköltözött hozzánk engem meg az agyvérzés kerülget ettől, normális az ilyen viselkedés? !

Figyelt kérdés
A bátyám vidékről hazaköltözött és a barátnője (aki vidéki) minden héten csütörtökön idejön és csak következő hét hétfőjén megy el. A tesóm nem dolgozik jelenleg munkanélküli. A barátnője még tanul, ezért nem marad egész héten, de amint jön a nyári szünet szerintem ide fog költözni. Nem mondom elférünk éppen, nekem van külön szobám, ők elvannak tesóm szobájában, anyámék a sajátjukban meg van egy nappali még, de egyszerüen megőrülök attól hogy minden héten itt eszi a fene 5 napig!! Eddig 3an éltünk itt és most a hirtelen 5 ember az agyamra megy szinte megfulladok! Rendszeresen hideg vízben fürdök este mert a bojler nem bírja el 5 ember zuhanyzását. A szüleim nem használják a családi autót hogy spóroljanak a benzinnel, de tesóm barátnőjét hordozzák kocsival, állomásra és az állomásról, múltkor még a koripályára is kocsival mentek ki ami itt van(!!)kb 500méterre és én minden héten gyalog megyek ki oda, de nekik büdös a gyaloglás és mindenhova autóval mennek mint az urak!! A lányt már anyám saját lányaként kezeli együtt mennek shoppingolni, trécselnek telefonon, mindent megbeszélnek, együtt sütnek főznek... Én már pszichológushoz járok mert agyilag kezdek bekattanni teljesen. Ja és itthon anyám nekem mondja hogy sok a rezsi és ne kapcsoljam be a számítógépet és ne nézzek tévét, én mondtam neki hogy semmivel sem nézem többet a tévét és használom a gépet mint eddig, csak ő nem veszi észre hogy eddigi 3 ember helyett most 5 ember lakik a házban, ebből 1 tanuló még (én) 1 munkanélküli (tesóm) és 1 kolonc (tesóm barátnője). Előre rettegek a nyártól mert ide fog költözni, már most így is szorongok, hát még nyáron amikor nekem se lesz iskola. A kérdés az, hogy ez másnál is így van, normális az hogy a testvérem barátja barátnője így rátelepszik a másikra, a családra? Anyámék imádják én meg kezdek kikattanni idegileg! Máshol is van így vagy csak én vagyok ilyen egyedi helyzetben?
2009. márc. 26. 10:08
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
52%
Nem értem a problémádat. Öcsém barátnője 7 évig élt nálunk, amíg össze nem házasodtak. Nagyon jól kijöttünk egymással. Ne ítélj elhamarkodottan, a mai világban sajnos te is lehetsz még munkanélküli "kolonc" a szüleid nyakán. Inkább próbálj megbarátkozni a helyzettel és a lánnyal. A tesóddal meg pláne. A testvérféltékenység hároméves korban természetes, de a te korodban illene már elgondolkozni rajta.
2009. márc. 26. 10:22
 2/55 anonim ***** válasza:
57%

Ahol 5-en élnek, ott mind az ötnek spórolni kell, neked is. Ennyit megér neked a bátyád boldogsága.

Sok fiatal kezdi a szülőknél, sokszor még a baba is oda érkezik, ilyen lakásárakkal és hitellehetőségekkel, ami most van, türelmesnek kell lenni.

Ne ellenségeskedj, inkább próbálj megbarátkozni a tiszteletbeli sógornőddel.Így, ha majd te őt is szeretettel fogják fogadni.Hiába berzenkedsz, az ifjúkor ezzel jár.Manapság butaság lenne kidobniuk a pénzt albérletre, inkább mindenkinek alkalmazkodnia kell egy kicsit. Nyilván szereted a tesódat, a boldogságáért hozz egy kis áldozatot. Ha lecsendesíted magadban az ellenérzéseket, talán rájössz, hogy előnye is van, vagy lehetne ennek az új helyzetnek. Mit akarsz, vénlegény legyen?

2009. márc. 26. 10:26
 3/55 anonim ***** válasza:
83%

Nem csak Te vagy ilyen helyzetben, sajnos ez nagyon sok családban előfordul, és ha szüleid ennyire odavannak érte nem is nagyon számíthatsz változásra.

Én ugyan közvetlenül nem voltam ilyen helyzetben, de közvetve igen. Férjeméknél (akkor ugye még csak barátom volt) volt még ennél is rosszabb helyzet. 2 szobás lakásban laktak, 3-an voltak tesók. A legnagyobb gyerek úgy döntött beköltözteti oda a barátnőjét. Aminek ugye az lett a vége, hogy sógornőmnek költöznie kellett, mert nem fértek el. Ő ment a barátjához, férjem cuccolhatott át a szülőkhöz a másik szobába. A lány, ha dirigálni kellett nagyon otthon volt, ha valamit csinálni kellett akkor csak vendég volt ott. Mindenki tehetetlen volt, mert anyósom teljesen odáig volt a lányért (ő is vidéki volt). Após is elköltözött, közben mi is összeházasodtunk, úgyhogy a férjem is átjött hozzánk (egy ideig az én szüleimhez, aztán mentünk külön). Ott emiatt (is)nagyon eldurvult a helyzet, a férjem se tartja már az anyjával a kapcsolatot.

2009. márc. 26. 10:27
 4/55 anonim ***** válasza:
79%

Így, ha majd te * őt is szeretettel fogják fogadni.

helyesen:Így, ha majd te viszed oda a pasidat, őt is szeretettel fogják fogadni.Ez az élet rendje.

2009. márc. 26. 10:28
 5/55 anonim ***** válasza:
51%

Ez elég szar!!!

Esetleg !!határozottan!! közöld kis családoddal, amiket leírtál itt az oldalon, vagy hogy észhez kapjanak, kérd meg őket, hogy vegyenek neked ki egy albit, mert úgy látod, hogy szívesebben látják a munkanélküli tesódat meg a "betolakodó" hülyelányt, és örülnél, ha neked is lenne néha este melegvíz!!! Ami esetleg a saját lakásban sikerülhet.

Egy biztos, ne hagyd magad, és ha rosszindulatú is akarsz lenni, nyugodtan nézz utána, ki ez a lány, és milyen családja van, ha hagyják h ezt csinálja (betolja a seggét egy amúgy is zsúfolt kéróba) aztán talán vesd fel nagyon óvatosan a gondolatot elszállt anyádnak, h élősködő, vagy hogy valami vaj lehet a fején, ha ennyire rühell otthon lenni.

Vagy küldd el a tesód dolgozni... húzzon a p.csába, a saját lakásában legyen úr... Titeket meg hagyjon élni, ne kelljen a lihegésüket hallgatnotok :D

Anyád mit szólt, mikor vázoltad a helyzetet?

és nem, nem természetes hogy odaköltözik és ezzel kitúrja a család többi tagját. nekem is csípné a szemem, és bár én is aludtam a barátomnál amig otthon lakott, max 2hetente 3szor, vagy kétszer mert idegesített, hogy idegen embrek közt járkálok (na igen, ott laktak)

és örülök h végre elköltözött, mert igy mindketten szabadabbak vagyunk!!!

2009. márc. 26. 10:29
 6/55 anonim ***** válasza:
74%
Bocs, de sztem más az, hogy szeretettel fogadják, és más az, hogy ez miatt sérül a család többi tagjának érdeke...
2009. márc. 26. 10:31
 7/55 anonim ***** válasza:
86%
Megértem a kérdezőt, engem is idegesítene ha az intim szférám felborulna bárki miatt, pláne ha rajta akarják megspórolni a megemelkedett rezsit. A melegvíz téma ciki, próbálj elsőként, vagy másodikként beslisszolni a fürdőbe, hátha akkor még marad, vagy igenis minden este verd ki a balhét hogy a saját házatokban nem tudsz meleg vízben fürödni. (És ha megfázol??? Hajmosás, stb..) Ha a csaj nem paraszt akkor fel fogja fogni hogy húzza meg magát, egyelőre még nem rokon, nem családtag, csak egy barátnő. Én lány vagyok de nem lenne pofámon bőr ráterhelni magamat másokra megkérdezés nélkül, illetve ha tudnám hogy nehezen jövünk ki nem okoznék feszültséget.
2009. márc. 26. 10:31
 8/55 anonim ***** válasza:
52%
Nem akarlak megsérteni, de azok alapján, amit leírtál te féltékeny vagy. Örülj neki, hogy a szüleid jól kijönnek a meny jelölttel, mert ez nem olyan gyakori. Arról nem írtál, hogy a barátnő bármit is vétett volna ellened, szóval nem hiszem, hogy ebbe beleszólhatsz. Inkább örülj a testvéred boldogságának és gondolj bele abba, hogy ha majd neked is lesz egy barátod és úgy kerül, hogy hozzátok költözne vagy huzamosabb ideig ott lenne, akkor a szüleid valószínűleg épp úgy befogadnák őt, ahogy a tesód barátnőjét. Normális családokban szerencsére ez így van. Én semmiképp sem nevezném koloncnak a barátnőt. Ellenben nem szívesen lennék a helyében, hogy ilyeneket gondolsz róla magadban. Hány éves vagy egyébként? Mert ha olyan 14 körül, akkor később valószínűleg jobban meg fogod érteni ezt, de ha 18 fölött vagy, akkor mindenképp meg kell próbálnod változtatni a hozzáállásodon. Arra törekedj, hogy ne legyen benned ennyi keserűség, mert ez csak téged fog felemészteni, nem mást és nem hiszem, hogy joggal vagy haragos. Te is kerülhetsz még olyan helyzetbe, hogy anyós jelöltéknél lakj egy ideig és gondolom, hogy nem esne jól, ha ott bárki is így nyilatkozna rólad. Legalább minimális empátiára lenne szükséged.
2009. márc. 26. 10:33
 9/55 anonim ***** válasza:
91%

10.27 vagyok

utolsónak

Talán azért nem az a megoldás, hogy a "munkanélküli tesót" és a barátnőjét rögtön az utcára kell tenni. Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy nincs munkája, és egyébként se olyan könnyű a fiatalok helyzete. Az viszont nagyon nem mindegy, hogy próbálnak-e tenni ez ellen vagy nem. Ha egy átmeneti állapot ez, akkor nincs semmi gond, nyilván ők is arra törekednek, hogy egy idő után külön menjenek. Viszont amíg együtt élnek a szülőkkel bizonyos szabályokat lekell fektetni. És sajnos sok esetben ez nincs meg, mert akkor sértődés van.

2009. márc. 26. 10:37
 10/55 anonim ***** válasza:
61%
nem az utolsónak, 10. 29-nek szólt.
2009. márc. 26. 10:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!