Ha nagyon szeretnéd a párod (te mint férfi), megengednéd, hogy a babátok az ő vezetéknevét viselje?
Akkor mint férfi, kifejteném az álláspontom.
A feleségemnek meghalt mind a két bátyja, még régen. Mikor már jóban voltam apóssal (féltette az egy szem lányát), akkor elpanaszolta nekem, hogy a családfában az ő ága kihal. Senki sem viszi tovább a nevét.
Felajánlottam a feleségemnek, hogy a gyerek az ő vezetéknevét kapja. Ő akkor már kötőjeles volt. Én "Nagy" vagyok, szerintem a nagyokkal Dunát lehetne rekeszteni.
Ő két feltételt kötött ki:
Egyik: csak kötőjellel kaphatja a gyermekünk és csak akkor kapják meg, ha az első lány. Egy kis szerencsejáték.
Nos, nyolc hónap múlva körünkben üdvözöltük X-Y Lillát!
Én csak akkor adnám a saját vezetéknevem a fiamnak, ha a férjem neve röhejes lenne. Viszont ebben az esetben én sem venném fel.
Nem vagyok olyan ....(nem akarok sértő szót használni), aki úgy akarja érvényesíteni önmagát, hogy a saját nevemre veszem a gyereket. Nevetséges. Akiben ez kisebbségi érzést kelt, az már nem normális dolog.
Nőként mondom, hogy nem, max ha a párom megkérne rá, de nem valami nevetséges indokkal. (nekem mondjuk az nem elég, hogy sok van x nevű emberből az országban. Na és? A mi gyerekünk attól még talán fontosabb lesz nekünk.)
A kérdés eleje pedig " ha nagyon szeretnéd". Ha nem szereti nagyon, akkor minek a gyerek??
(Persze más, ha a "férfi" lelép a terhesség alatt, esett amikor megtudja, akkor természetesen csakis a nőt illeti a jog, de csakis akkor!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!