Ha nagyon szeretnéd a párod (te mint férfi), megengednéd, hogy a babátok az ő vezetéknevét viselje?
Nem akarnám, mint nő, hogy a gyerek kizárólag az én vezeték nevemet viselje.
Ugyan nem vagyunk házasok, de apasági nyilatkozatot tettünk, amint megkaptuk az igazolást az orvostól.
Volt 6 hónapunk gondolkozni azon, hogy mi legyen a neve.
Párom rákérdezett egyszer, hogy nem lenne-e jó, ha pl. (kitalált vezetéknevek) Nagy - Tóth Lia lenne a lányunk neve ?!
Én nem szerettem volna, ezért nem 'egyeztem' bele. Különben is a két vezeték név miatt baromi hosszú neve lenne így a lányunknak.
És különben is, a férfiak kiváltsága, hogy a vezetéknevet a gyerek tovább vigye! Ez régen is így volt. Nem értem, hogy miért olyan nagy divat a nő vezeték nevét a gyereknek vagy akár házasságkötéskor a férjnek felvennie ?!
Érthetetlen a párod miért hívatja magát más néven??
Mert ha nem szereti az apja vezetéknevét, ami az övé is, akkor változtassa meg, és csak utána hívassa magát más néven.
Itt inkább ez a gond.
De jó lesz majd, ha a gyerek bemutatkozik a saját nevén, az apja meg a kitalált különböző keresztnéven. Vicc...
Nem ertem a kerdesed elso felet,Ha "nagyon szeretned a parod" miert ha nem nagyon szeretnem akkor belemenek?A valasz igy is ugy is nem.No vagyok a ferjem nevet viseli a gyerek ugy ahogy en is.
Ha az apukanak nem tetszik a sajat vezetekneve akkor az mas teszta,de akkor a gondolom az apuka szeretne ha az anyuka nevet viselje a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!