Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nagyon szeretnéd a párod...

Ha nagyon szeretnéd a párod (te mint férfi), megengednéd, hogy a babátok az ő vezetéknevét viselje?

Figyelt kérdés
2011. jún. 20. 10:42
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
18%
tiszta szégyen lenne a suliban mikor megtudnák h ennyire az anyu hordja a nadrágot.
2011. jún. 20. 11:06
 22/56 anonim ***** válasza:
56%
Sose értettem, hogy a férfiak miért csinálnak presztízs kérdést a vezetéknévből. Ha valakinek ez ennyire fontos, csak így érzi azt, hogy köze van a gyerekéhez, azzal gondok lehetnek.
2011. jún. 20. 11:06
 23/56 anonim ***** válasza:
21%
Sose értettem, hogy a nők miért csinálnak presztízs kérdést a vezetéknévből.
2011. jún. 20. 11:07
 24/56 anonim ***** válasza:
57%
Ha valakinek ez ennyire fontos, csak így érzi azt, hogy köze van a gyerekéhez, azzal gondok lehetnek.
2011. jún. 20. 11:08
 25/56 anonim ***** válasza:
71%
Attól függ, h az apa megérdemli-e...ismerősékkel történt, hogy a pasi akarta a babát, végig paraszt volt az anyával,megcsalta, de ragaszkodott, h az ő nevét kapja a baba...megszületett, ott volt a kórházban, de le is lépett, amint vége volt...azóta alig párszor látta a fiát, és végleg szakítottak...
2011. jún. 20. 11:09
 26/56 anonim ***** válasza:
22%

Nem akarnám, mint nő, hogy a gyerek kizárólag az én vezeték nevemet viselje.

Ugyan nem vagyunk házasok, de apasági nyilatkozatot tettünk, amint megkaptuk az igazolást az orvostól.

Volt 6 hónapunk gondolkozni azon, hogy mi legyen a neve.

Párom rákérdezett egyszer, hogy nem lenne-e jó, ha pl. (kitalált vezetéknevek) Nagy - Tóth Lia lenne a lányunk neve ?!

Én nem szerettem volna, ezért nem 'egyeztem' bele. Különben is a két vezeték név miatt baromi hosszú neve lenne így a lányunknak.

És különben is, a férfiak kiváltsága, hogy a vezetéknevet a gyerek tovább vigye! Ez régen is így volt. Nem értem, hogy miért olyan nagy divat a nő vezeték nevét a gyereknek vagy akár házasságkötéskor a férjnek felvennie ?!

2011. jún. 20. 11:15
 27/56 anonim ***** válasza:
29%

Érthetetlen a párod miért hívatja magát más néven??

Mert ha nem szereti az apja vezetéknevét, ami az övé is, akkor változtassa meg, és csak utána hívassa magát más néven.

Itt inkább ez a gond.

De jó lesz majd, ha a gyerek bemutatkozik a saját nevén, az apja meg a kitalált különböző keresztnéven. Vicc...

2011. jún. 20. 11:26
 28/56 anonim ***** válasza:
27%
elírtam: tehát a kitalált vezetéknevén, ha bemutatkozik a gyerek apja, így is mindenki azt fogja hinni, hogy az anyja vezetéknevét kapta, hiszen különbözik a kettő.
2011. jún. 20. 11:27
 29/56 anonim ***** válasza:
41%
nőként is nem a válasz pl nálunk a párommal mi mindent közössen döntőtünk el,a vezetéknév nem volt kérdés persze hogy az övé de nem csak azért mert az enyém rémes ez a férfiaknak megtisztelő és ezzel elismeri hogy övé a gyerek és mint nő bizonyítom neki hogy tényleg az övé ez az én felfogásom :)
2011. jún. 20. 11:34
 30/56 anonim ***** válasza:
45%

Nem ertem a kerdesed elso felet,Ha "nagyon szeretned a parod" miert ha nem nagyon szeretnem akkor belemenek?A valasz igy is ugy is nem.No vagyok a ferjem nevet viseli a gyerek ugy ahogy en is.

Ha az apukanak nem tetszik a sajat vezetekneve akkor az mas teszta,de akkor a gondolom az apuka szeretne ha az anyuka nevet viselje a gyerek.

2011. jún. 20. 11:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!