Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldi férj vezetéknevét hogy szokás felvenni? A keresztnév kerül előre és utána a férfi családneve?
Ez attól függ hol használod.
Én külföldön élek, és az itteni papírjaimon "keresztnevem+férjem családneve" a nevem.
Viszont ha magyarországon éltek, vagy külföldön, de anyakönyvezteted a házasságot Mo.-gal, akkor a magyar családjogi törvény alapján lesz a neved, tehát "férj családneve+keresztneved"
És így lesz a magyar okmányaidban is.
Ha a ferjed Joseph Brown, akkor te Brown Agnes leszel Magyarorszagon. Kulfoldon meg Agnes Brown. Magyarorszagon mindig a vezeteknev van elol, ugy kell alairnod.
Az en ferjem is kulfoldi es ugy kell minden papirra irnom a nevem, hogy Smith Katalin, nem Katalin Smith. NEM lehet mashogy felvenni, igy van Magyarorszagon a sorrend, kulfoldon meg forditva.
Jol irtak, a szokast.
Ha pedig roviditik a (fenti peldaban) a neved, akkor szolithatnak Mrs. Brown-nak a ferjed meg a Mr. Brown.
Nekem is kulfoldi es nem vettem fel a nevet. Minek? Attol nem fogom jobban/kevesbe szeretni <- ez mondjuk mar OFF volt :)
Kedves Utolsó!
Sokan ugyanebből a megfontolásból nem házasodnak össze.
Attól nem fogják egymást jobban vagy kevésbé szeretni.
Te mégis megtetted. Szíved joga volt.
Felvenni a férj nevét is szívünk joga. Az összetartozást jelképezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!