Ha nagyon szeretnéd a párod (te mint férfi), megengednéd, hogy a babátok az ő vezetéknevét viselje?
Figyelt kérdés
2011. jún. 20. 10:42
2/56 anonim válasza:
Nem. Ez az apa előjoga. Nem értem ezeket a feminista libákat... A nő szüli meg, mindig is ő lesz a gyerek szemében az első számú szülő, többnyire a nő nevezi el és még akkor a vezetékneve sem lehet az apjáé? Hát akkor mégis mi az apa, spermadonor? Ez kb. így néz ki.
3/56 anonim válasza:
Én személyszerint nem szeretném, ha kompromisszum kellene akkor meg kötőjellel a dupla vezetéknév szerintem elfogadható.
4/56 anonim válasza:
Ezt még nőként is furcsállom. :S
5/56 A kérdező kommentje:
Miért nem? Csak érdeklődöm, elvi kérdés. Ma Magyarországon a születendő gyermek bármelyik szülőjének kaphatja a vezetéknevét.
2011. jún. 20. 10:47
7/56 anonim válasza:
Nem!!!!!!
a szokások kit érdekelnek. egy gyermek soha nem veheti fel az apja nevét. igazad van. ez így helyes.
9/56 anonim válasza:
Én mint nő írom, hogy ez így normális esetben egy kicsit sem helyes az apával szemben.
10/56 anonim válasza:
A gyerek viselje az apja nevét, ha csak nem közben lelépett és feléjük sem néz, akkor nyugodtan legyen az anyja nevén. Pl. nálunk az apánk vert minket stb, öcsém meg is változtatta a vezetéknevét anya vezetéknevére, az enyém meg maradt az eredeti, apámé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!