Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nagyon szeretnéd a párod...

Ha nagyon szeretnéd a párod (te mint férfi), megengednéd, hogy a babátok az ő vezetéknevét viselje?

Figyelt kérdés
2011. jún. 20. 10:42
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
28%
Hát... nem.
2011. jún. 20. 10:51
 12/56 anonim ***** válasza:
38%

ezt csak akkor tartom jónak,ha az apának vagy nagyon gáz neve van,vagy ha az apának túl sablonos,az anyának viszont nagyon ritka a vezetékneve

nálunk mindkettőnk neve nem mindennapi,de eszembe nem jutna azt mondani hogy ne az apja nevét viselje

vezetéknév egforma,keresztnév amit választunk, majd második névnek az apja neve

2011. jún. 20. 10:51
 13/56 anonim ***** válasza:
20%
Minek tetted fel ezt a kérdést, ha itt vitatkozol. Majd ha nő a gyerek megkérdezi, anya miért a te vezetéknevedet viselem, talán nincs apukám? Na erre mit lépsz. Nem csak a jelenre kell gondolna, hanem a jövőre is. De te tudod!!!
2011. jún. 20. 10:52
 14/56 A kérdező kommentje:
Még nem tervezzük a babát, csak én gondolkodom, miután már évek óta együtt vagyunk, és tervezzük, hogy összeházasodunk. Amiért kérdezem, mert a páromnak csak az anyja, testvére, meg a volt barátnője (akivel becsúszott egy gyerek anno) tudja a polgári nevét. Az én családom, az összes barátunk, minden ismerősünk egy másik néven ismeri, mert ő ezt használja 20 éve, az eredetit az apja miatt nem szereti(ugyanaz a név). Elítélendő ha nem szeretnék egy olyan vezetéknevet adni a saját gyerekemnek, ami nem mond nekem semmit?
 15/56 anonim ***** válasza:
35%
Csak egy vélemény, de ha a gyerek nem az apja nevét viseli, olyan, mintha az lemondana róla. Szerintem egy apának kötelessége a nevére venni a gyereket, ha meg házasságban születik, egyértelmű.
 16/56 anonim ***** válasza:
22%
férfiként mondom egyes kérdések komoly szégyent vetnek a női nemre. az a szomorú az egészben h ezeket a kérdéseket komolyan gondolják.
 17/56 anonim ***** válasza:
22%
A neve nem mond nekem semmit. Akkor mi a fenének élsz vele, a név dönti el, hogy ki milyen ember: Buta vagy mint a föld!!
2011. jún. 20. 10:54
 18/56 anonim válasza:
39%

Én nem engedném. - Bár nő vagyok. -

mindenképpen kötőjelesen szeretném a gyerek(ek) nevét (pl: Kiss-Szabó), hiszen mindkettőnké a baba. Illetve így különleges neve lesz, nem a sokadik Kovács Adrienn.. Ez az én véleményem, de szerintem próbáld meg Te is ezt a lehetőséget!

Ui.: mint kiderült, Te szereted a párod. De ő mennyire szeret, ha nem akarja, hogy a nevedet viselje a baba? :/

2011. jún. 20. 10:55
 19/56 anonim ***** válasza:
30%

1.ha a párod utálja a nevét akkor miért nem változtatta meg? Látod még ő sem tette meg.

2. ha ez a neve, akkor a gyerek is ezt kapja. Márcsak a gyerek érdekében is.

2011. jún. 20. 10:57
 20/56 anonim ***** válasza:
33%

Bár nő vagyok, de egyértelmű NEM a válasz! Valaki helyesen írta itt már, hogy a nő kihordja, megszüli, táplálja, valahol az anya lesz mindig is az első egy gyermek életében, az apa adja a nevét mint családfenntartó, legalább ennyit egy apa is megérdemel, nem????

És nálunk ráadásul a keresztnevét is a párom ízlése szerint döntöttük el, én egynév párti vagyok, ő két keresztnevet szeretett volna és én belementem, hogy legalább ő is érezhesse úgy, hogy "van köze" a gyermekvárásban.

2011. jún. 20. 10:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!