Párom rokonai azt mondták csalódtak bennem. Ezért?
A párom orvosira jár én meg pszichológia szakra (klinikai pszichológus szeretnék lenni). Nem rég találkoztunk egy rokonnal, aki a pofámba vágta, hogy én ápolónőnek kellett volna menjek, hogy a párom "keze alatt" tudjak dolgozni...és hogy csalódtak bennem...Ez most komoly? Hogy lehet ilyent mondani, milyen alapon? És nem értem, miért kellene ápolónő legyek, attól, amiért a párom orvos? :-S Teljesen lehurrogva voltam, alig tudtam szólni valamit...
Én ápolom a lelket ő meg majd a testet :D ha már így állunk... nem?
Igen egyszerre mentünk egyetemre, a párom viszont idősebb nálam egy évvel...:) de akkor is
Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat, kedvesek vagytok.
Egyébként a párom megvédett, csak a kezdő körben-mondom- ott sem volt:)
Ja és a másik. Ezeknek a rokonak biztos van olyan szennyesük, amit beszólhatnál nekik...
Mit dolgoznak, hány gyerekük van, hogy élnek...stb
Biztos az ő életpályájuk sem tökéletes másznak. Na ha van ilyen, a legfájbb pontra üss majd vissza...
De még egyszer kérdezem, nem ciki, ha egy pszichológus kér lelki tanácsot? Jó szakember leszel.
Mit a matek tanár, aki nem tudja az algebrát, vagy nyelvtanár, aki nem tudja a nyelvtant.
De gondolom, le fogsz szólni engem is, mert ezt a helyzetet sem tudod kezelni.
Hát elég szép lenne ha kihasználnám a szakma erősségeit:D akkor úgy beszólnék, hogy mehetnének terápiára utána:D és azért mégiscsak rokonok...
De igaz, legközelebb ha nem is nagyon durvát, de beszólnék...
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:52
Mintha én írtam volna! Teljes mértékben egyetértek!
Nem foglak leszólni. DE egy matektanár is elmegy és megkérdez egy kollégát ha nem tudja az ábrát megoldani, az egyenletet folytatni...
Én egyszerűen csak feltettem egy kérdést, hogy hogyan látjátok a helyzetet. Amúgy sikeresen lerendeződött nincs folytatása, csak érdekelt a véleményetek.
Egyébként még nem vagyok "hivatásos" pszichológus, szóval gondolom még elnézhető ha kicsit zöldfülű vagyok...:) Talán én sem vagyok tökéletes, de bízom benne, hogy a szakmámban igenis jó leszek...
Legutóbbi, veled is egyet kell értsek, mert abban is van valamennyi igazság amit mondasz,de inkább logika, és én pl semmibe veszem a pszihológusokat...és sajnálom kérdező, Te még ettől lehetsz majd jó, de akkor másképp fogsz segíteni az embereken, szerintem nem a szakmádon belül..
Csak most itt nem ez a lényeg, hanem hogy mások ha tapasztaltak hasonlót, akkor mit tettek. Vagy lehet valaki másnak, az itt írtak adnak tanácsot, nem is a kérdezőnek...érted?
Na meg az élet tapasztalatát, nem tanulja meg az egyetemen, azt el lehet felejteni...mások eseteiből fogja megtanulni... Ő megtanulja az alapokat, aztán van hozzá érzéke, a 3. dolog a tapasztalat lesz. Szóval miért ne kérdezhetne ilyet...sőt, lehet mi vagyunk egy diploma munkája!!! Vigyázzatok!!!:-)))
:D :)
Igen Ti vagytok a dolgozatom, pontosan...(nanemár...)
Egyébként sajnálom, hogy csak azokra a pszichológusokra gondoltok akik handzsalabandzsáznak....én speciel, sérült gyermekekkel, tanulási zavarokkal, diszlexiával, diszgráfiával, logopédiai terápiával, esetleg rákos betegekkel szeretnék elsősorban foglalkozni. Nem hiszem, hogy ezeket a szakembereket le kéne nézni. Bár mindenkinek szíve joga...
Egy lehendő pszichológusnak illene visszakézből szerelnie egy ilyen támadást mert a klinikumban lesznek még sokkal cifrább esetek is... gyakorlás gyakorlás ;)
Sok sikert a családhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!