Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak anyuval, hogy...

Mit csináljak anyuval, hogy ne igyon?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, a kisfiam 4 hónapos. Anyu a szüleivel( mamámékkal) lakik már jó ideje mert apuval elváltak( én aputól is külön lakok már). Anyu sokáig volt elvonón, de éveket, hónapokat, de csak nem hagyja abba, onnan is kijárt piálni, és már ott tartunk, hogy kényszerképzetei vannak...és megint iszik, ráadásul szedi a pszihiátria gyógyszereket is. 4 napja ki tudja hol alszik, felszedett egy 21 éves drogos gyereket, azzal van, meg a kocsmákban. Mamákhoz csak ruháért ment fel,( hajnal 2kor!!!!) és mikor a Papám betessékelte anyut, a csávója eltörte az orrát...Utána: jajj bocsi azt hittem meg akarod ütni...Na itt betelt a pohár..Felhívtam mondtam neki anyu gyere át, nézd meg az unokádat...de csak ha nem iszol...azt mondta akkor nem jön. akkor neki nincs lánya:(. 10 éve ez megy. Ilyen bolond...csak mondja a magéát, már a csikkeket szedi az utcán , és nem tudunk segíteni...Mamám nagyon kivan 30 kilót fogyott, már kórosan sovány, de nem bírja elküldeni anyut mikor felmegy másnaposan(1 hét után) kajálni meg aludni+ fürdeni. Persze csak a lánya, valahol megértem, de így tönkremegyünk:( Olyanokat mondd, ijesztő...Hogy apapám meg akarja ölni az egész családot, meg a zárt osztályra tetetni, hogy minden lakás az övé legyen, ő örökölje..ilyeneket...Mamámat többször megverette, szegény öregasszonyt, mikor a kocsm,ába utána ment, kaját meg tiszta fehérneműt vitt neki...és megverték az alkoholista kocsmatöltelékek az én 75 éves mamámat, mert anyu hazudik folyamatosan hogy otthon milyen rossz neki, mamáék milyen k*cs*g*k...Pedig csak segítenek..pénzt adnak neki hogy ha hozzájuk nem megy, legalább ne az utcán aludjon, meg egyen valamit....Én már nem bírom ,nem lehet vele beszélni...Mindennap felhívom ,de van mikor olyan részeg hogy nem is értem mit mond. Teljesen ki vagyunk már borulva, én szeretem anyut, segítenék, de hogyan??? az elvonó...áhh onnan oda ment, ahova akart, magán kórházra nincsen pénzünk. Itt a gyerekem, picike még, se időm, se energiám se pénzem vele foglalkozni. de hiába a pénz neki elissza. olyan emberekkel van...úristen, és azok neki " barátok". úgy viselkedik mint egy 16 éves, ül a kocsma előtt szoknyában, lába szétrakva bugyi nincs rajta:( Ilyenek, és még semmit se mondtam..És nekem is, rólam is hazudik, a gyerek nem érdekli..de azt mondja engem imád, de sose jön hozzám , én meg nem megyek kocsmába a kisfiammal!!! segítsetek, mert már nem bírok tovább én az ő anyja lenni!! Borzasztó a helyzet:( Nem bírjuk idegileg. (apukám már ne mtud segíteni, amennyit lehetett segített).
2009. márc. 19. 13:00
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nagyon szomorú dolgokat írtál és én teljesen megértelek. Ilyen esetben nem lehet jó tanácsot adni. Az egyik amit a helyedben tennék talán hogy teljesen "új" életet kezdenék nélküle és az ő által okozott gondok nélkül és csak a saját családommal foglalkoznék. Ezt viszont nem könnyű megtenni és ha ne adj isten történne vele valami még inkább magadat okolnád.

A másik amit tehetnél hogy elviszed valahová messzebbre a mostani életétől, az ismerőseitől és ott orvosi segítséggel próbálni leszoktatni a piáról. Ez is nehezen megoldható pláne, hogy neked a saját gyermekeddel kell foglalkozni. Ha az én anyám még élne talán az utóbbit tenném, be zárnám egy lakásba és ott lennék vele napokig. Nem tudom sikerülne e leszoktatni ilyen módon, de talán megpróbálnám. 13 éves voltam amikor meghalt anyukám ő is alkoholista volt.

2009. márc. 21. 15:19
 22/24 anonim válasza:
100%

Szia!

Nálunk is ugyanez van,csak apuval.Meg neki van háza(régi parasztház,ami hamarosan összedől). Ugyanúgy iszik,mint anyukád. Sokszor került már kórházba is,mert olyan részeg volt,hogy elesett. Ma is épp keresztapám temetésén voltunk. Mire mentem érte holt részeg volt,még beszélni sem bírt. Lefektettem egy órára aludni. Kicsitt jobban nézett ki utána.Da akkor is, milyen ciki egy részeg emberrel temetésre menni, főleg így,hogy az apám. És a báttya temetéséről van szó. Kb. fél évente felhívom,vagy elmegyek hozzá. Ennyi elég is, mert még akkor is részeg. A pia miatt váltak el a szüleim.Hozzánk is részegen jön hébe-hóba, megnézni az unokáját. Tudom, hogy jószívű ,mert mindig segít,ha tud. Csak az a qrva pia...Szerintem is szakítsd meg vele a kapcsolatot. Nem végleg,csak így, ahogy én, félévente egy tali, vagy beszélgetés. Ennyi elég is. Látod,hogy él még, meg van és kész. Persze nekem is eszembe jut sűrűn, de tudom, hogy épp akkor is részeg és ennyi. Szeretem,de nem fogom magam is és a családom tönkretenni miatta!

Nagyon sok erőt kívánok neked, nem könnyű helyzetben vagy. Kitartás,mindig lesz valahogy,ami jó lesz neked!Te csak törődj a babáddal,hogy semmit se vegyen észre ebből.Mert ha igen,nem lesz boldog gyerekkora!(tapasztalat)

2009. márc. 21. 19:48
 23/24 A kérdező kommentje:

15:19

hát nagyon sajnállak téged is:( nem lehetett könnyű:(

és abban teljesen igazad van, magamat okolnám mindenért, ha bármi történne vele:( sajnos..

2009. márc. 22. 10:06
 24/24 A kérdező kommentje:

19:48

hát neked is megvan amagad kresztje:( hihetetlen milyenné tesz az alkohol:( Köszönöm a sok bíztatást, és mindenkinek sok kitartást, aki hasonló cipőben jár, aki nem annak is köszi h bizatattatok, aranyosak vagytok!!!!!

2009. márc. 22. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!