Mit csináljak anyuval, hogy ne igyon?
Szia! Nagyon nehéz helyzetben vagy! Egymagad nem is tehetsz sokat anyukádért, aki - lássuk be - rövidesen hajléktalan lesz. Nincs erő, ami visszatartsa. Ő ezt az életmódot választotta.
Te annyit tehetsz, hogy teszel még egy utolsó kísérletet arra, hogy közösen felkeressetek egy addiktológus szakembert, ha ezt anyukád megteszi, ez már fél út a sikerhez. Ha nem működik együtt, akkor egyszerűen hagyd, hagy élje a saját életét, ne foglalkozz vele, arra gondolj, hogy neked a piciddel kell törődnöd.
Ez talán kegyetlenül hangzik olyan ember számára, aki nem volt hasonló helyzetben - én voltam, évekig zsarolt érzelmileg, ígérgetett, hogy nem fog inni, én mentem tönkre, ő fel se fogta, mit művel. Ezért javaslom ezt neked!
Anyukádnak nincs joga ahhoz, hogy tönkretegye az életeted. Ha az energiádat abba fekteted, hogy őt kigyógyítsd az alkoholizmusból (ami egyébként szinte lehetetlen), akkor lelkileg úgy össze fogsz törni, hogy nem győzöd majd összeszedni magad.
Kitartás!
Uristen...nagyon sajnalom..de nem tudok mast mondani, minthogy en mit csinalnek: minden kapcsolatot megszakitanek vele. Kegyetlenul hangzik, de meg kell vedeni magad, es a gyermekedet. Tamogasd a nagyszuleidet, vigyazz rajuk, nyuts vigaszt, de az anyaddal szakitsd meg a kapcsolatot. Jo esetben eszhez ter, bar erre bevallom nem sok eselyt latok a leirasod alapjan..
Nehez ugy. En nem keresnem a helyedben.
Szia.
Először is ha az én anyám inna úgy megverném h le stukkolnál a szekrényt még ha szeretem is. 2x is meggondolná-e h igyon..
Ha nagyapámat megütné 1 idegen senkiházi. még aznap intenzívre juttatnám.
Párod nemtud ebben segétkezni.? mert ahogy olvasom nemsok értelme van a kezeléseknek. pénzt meg ne adj neki ha törik ha szakad. Gondolja csak bele azzal rontassz a helyzeten pár fokot. mivel támogatod a szenvedélyét.
Drogos nem beszámítható.
Be sattyog az őrsre szétszórtan. elmondaná h bántalmazták ki hinne neki.
Gondolj arra h jobb életetek van/lessz mint neki.
Ő gondja ha kint van az utcán. pl annyira nem lehet berugva mindig h ne tudjon magáról. abban a józan pillanatban gondolkodna el azon h mit keresek itt az utcán. nem rossz ez így nekem.? összekéne szednem magam ahogy csak tudom.
Bár ha ez se fordul meg benne józanon. akk nem is érdekli az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!