Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak anyuval, hogy...

Mit csináljak anyuval, hogy ne igyon?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, a kisfiam 4 hónapos. Anyu a szüleivel( mamámékkal) lakik már jó ideje mert apuval elváltak( én aputól is külön lakok már). Anyu sokáig volt elvonón, de éveket, hónapokat, de csak nem hagyja abba, onnan is kijárt piálni, és már ott tartunk, hogy kényszerképzetei vannak...és megint iszik, ráadásul szedi a pszihiátria gyógyszereket is. 4 napja ki tudja hol alszik, felszedett egy 21 éves drogos gyereket, azzal van, meg a kocsmákban. Mamákhoz csak ruháért ment fel,( hajnal 2kor!!!!) és mikor a Papám betessékelte anyut, a csávója eltörte az orrát...Utána: jajj bocsi azt hittem meg akarod ütni...Na itt betelt a pohár..Felhívtam mondtam neki anyu gyere át, nézd meg az unokádat...de csak ha nem iszol...azt mondta akkor nem jön. akkor neki nincs lánya:(. 10 éve ez megy. Ilyen bolond...csak mondja a magéát, már a csikkeket szedi az utcán , és nem tudunk segíteni...Mamám nagyon kivan 30 kilót fogyott, már kórosan sovány, de nem bírja elküldeni anyut mikor felmegy másnaposan(1 hét után) kajálni meg aludni+ fürdeni. Persze csak a lánya, valahol megértem, de így tönkremegyünk:( Olyanokat mondd, ijesztő...Hogy apapám meg akarja ölni az egész családot, meg a zárt osztályra tetetni, hogy minden lakás az övé legyen, ő örökölje..ilyeneket...Mamámat többször megverette, szegény öregasszonyt, mikor a kocsm,ába utána ment, kaját meg tiszta fehérneműt vitt neki...és megverték az alkoholista kocsmatöltelékek az én 75 éves mamámat, mert anyu hazudik folyamatosan hogy otthon milyen rossz neki, mamáék milyen k*cs*g*k...Pedig csak segítenek..pénzt adnak neki hogy ha hozzájuk nem megy, legalább ne az utcán aludjon, meg egyen valamit....Én már nem bírom ,nem lehet vele beszélni...Mindennap felhívom ,de van mikor olyan részeg hogy nem is értem mit mond. Teljesen ki vagyunk már borulva, én szeretem anyut, segítenék, de hogyan??? az elvonó...áhh onnan oda ment, ahova akart, magán kórházra nincsen pénzünk. Itt a gyerekem, picike még, se időm, se energiám se pénzem vele foglalkozni. de hiába a pénz neki elissza. olyan emberekkel van...úristen, és azok neki " barátok". úgy viselkedik mint egy 16 éves, ül a kocsma előtt szoknyában, lába szétrakva bugyi nincs rajta:( Ilyenek, és még semmit se mondtam..És nekem is, rólam is hazudik, a gyerek nem érdekli..de azt mondja engem imád, de sose jön hozzám , én meg nem megyek kocsmába a kisfiammal!!! segítsetek, mert már nem bírok tovább én az ő anyja lenni!! Borzasztó a helyzet:( Nem bírjuk idegileg. (apukám már ne mtud segíteni, amennyit lehetett segített).
2009. márc. 19. 13:00
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nagyon nehéz helyzetben vagy! Egymagad nem is tehetsz sokat anyukádért, aki - lássuk be - rövidesen hajléktalan lesz. Nincs erő, ami visszatartsa. Ő ezt az életmódot választotta.

Te annyit tehetsz, hogy teszel még egy utolsó kísérletet arra, hogy közösen felkeressetek egy addiktológus szakembert, ha ezt anyukád megteszi, ez már fél út a sikerhez. Ha nem működik együtt, akkor egyszerűen hagyd, hagy élje a saját életét, ne foglalkozz vele, arra gondolj, hogy neked a piciddel kell törődnöd.

Ez talán kegyetlenül hangzik olyan ember számára, aki nem volt hasonló helyzetben - én voltam, évekig zsarolt érzelmileg, ígérgetett, hogy nem fog inni, én mentem tönkre, ő fel se fogta, mit művel. Ezért javaslom ezt neked!

Anyukádnak nincs joga ahhoz, hogy tönkretegye az életeted. Ha az energiádat abba fekteted, hogy őt kigyógyítsd az alkoholizmusból (ami egyébként szinte lehetetlen), akkor lelkileg úgy össze fogsz törni, hogy nem győzöd majd összeszedni magad.

Kitartás!

2009. márc. 19. 13:11
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Uristen...nagyon sajnalom..de nem tudok mast mondani, minthogy en mit csinalnek: minden kapcsolatot megszakitanek vele. Kegyetlenul hangzik, de meg kell vedeni magad, es a gyermekedet. Tamogasd a nagyszuleidet, vigyazz rajuk, nyuts vigaszt, de az anyaddal szakitsd meg a kapcsolatot. Jo esetben eszhez ter, bar erre bevallom nem sok eselyt latok a leirasod alapjan..

Nehez ugy. En nem keresnem a helyedben.

2009. márc. 19. 13:12
 3/24 anonim ***** válasza:
84%

Szia.

Először is ha az én anyám inna úgy megverném h le stukkolnál a szekrényt még ha szeretem is. 2x is meggondolná-e h igyon..

Ha nagyapámat megütné 1 idegen senkiházi. még aznap intenzívre juttatnám.

Párod nemtud ebben segétkezni.? mert ahogy olvasom nemsok értelme van a kezeléseknek. pénzt meg ne adj neki ha törik ha szakad. Gondolja csak bele azzal rontassz a helyzeten pár fokot. mivel támogatod a szenvedélyét.

2009. márc. 19. 13:13
 4/24 A kérdező kommentje:
köszönöm...igazad van teljesen. a kórházban, mikor eljött utoljára onnan, saját felelősségére jött el, aláírta a papírt, és így 2 évig nem veszik fel. Másik kórházban is ismerik már...Magánklinika lehet még jó lenne, ott keresni egy orvost, de hát ki győzné:( Tényleg már csak magával foglalkozik, és neki jó így...sz*rik rám:( Pedig ő az anyukám:(
2009. márc. 19. 13:14
 5/24 A kérdező kommentje:
SOse tudnám megütni...az a rossz hogy a papát tegnap( vagyis ma hajnalban) ütötte meg az kis görény, és a párom kereste abban a kerületben, ahol laknak de felszívódott. de egy drogossal is beszélni...egyik fülén be másikon ki. ha meg megveri, még talán ő jelenti fel...nem hiányzik...
2009. márc. 19. 13:17
 6/24 A kérdező kommentje:
abban is igazatok van, hogy nem kéne keresni, és megszakítani vele a kapcsolatot...igen, ez lenne a helyes. de tudjátok mikor belegondolok hogy bántják, megalázzák, utcán alszik, éhezik, fázik...megszakad a szívem:(
2009. márc. 19. 13:19
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Drogos nem beszámítható.

Be sattyog az őrsre szétszórtan. elmondaná h bántalmazták ki hinne neki.

2009. márc. 19. 13:19
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
szia.hat en is hasonlo cipöben järok.en eljutottam arra a szintre hogy szza...om le.elissza a penzet.van neki 4 gyermeke mindegyik segiteni akar neki..erre ö mert nem tetszik neki,eladja a lakast amiben en a fiam meg a battyam vagyunk...mert azt allitja hogy neki csak egy gyereke van..(ja sajna ö meg drogos)a harom gyerek nem kell neki.es a drogos länyät ki akarjuk semmizni a lakasbol..engem nem erdekelne mit csinäl hogyan..csak a vesztebe rohan az ilyen ember.de hal istennek mi testverek össze tartunk,es lesz ami lesz...mi szeretjük egymast.anyankat is de nem igy.
2009. márc. 19. 13:21
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj arra h jobb életetek van/lessz mint neki.

Ő gondja ha kint van az utcán. pl annyira nem lehet berugva mindig h ne tudjon magáról. abban a józan pillanatban gondolkodna el azon h mit keresek itt az utcán. nem rossz ez így nekem.? összekéne szednem magam ahogy csak tudom.

Bár ha ez se fordul meg benne józanon. akk nem is érdekli az egész.

2009. márc. 19. 13:21
 10/24 A kérdező kommentje:
hát anyu is hasonlóan gondolkodik, csak nekem nincsen tesóm, de neki is mendenki aki segíten akar ellenség. egyébként a józan észt félredobva legszívesebben az összes suttyó kis kcsögöt sz*rrá verném nő létemre h adják alá a lovat, de hát nem éri meg..annyit kapok értünk mint egy normális emberért...hát a drog meg még talán rosszabb, bár az alkohol se egyszerű..neked min2 kijutott szegénykém:( együttérzek...Anyu meg ha józan akkor se józan már szerintem sajnos...szóval nem hiszem h bármi értelmes is az eszébe jutna..Olyan mintha összegyűjötte volna az egész életében őt ért sérelmeket, hozzárakott volna némi fantáziát, és azt hajtogatja...
2009. márc. 19. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!