Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne igyon?

Mit tegyek, hogy ne igyon?

Figyelt kérdés
A férjem - rá kellett döbbennem - alkoholista lett. Már beszéltünk róla, utánaolvastam a témának, minden módon tájékozódtam arról, hogy egy ember miért nyúl tudatmódosító szerekhez. Általában az ok gyermekkorban keresendő. Szerintem nála is, plusz genetika. Én kitartok mellette a végsőkig, de nagyon nehéz, és nem tudom mit tehetnék. Orvoshoz fordulni nem fog, ilyesmiről hallani sem akar.
2011. aug. 13. 21:19
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Hagyd el sose fog leállni az utolsó fillért is piára költené és nem érdekelné hogy te vagy a gyerekek éhen haltok e. Kár az ilyenbe energiát fektetni.
2011. aug. 13. 21:23
 2/24 A kérdező kommentje:
Persze megfordult már a fejemben nem egyszer, de nem tudom megtenni, akkor végleg tönkretenné magát.
2011. aug. 13. 21:32
 3/24 anonim ***** válasza:
orvos nem tudna segíteni, ha ő nem akarja. ehhez nagyon nagy akaraterő kell és belátás.
2011. aug. 13. 21:34
 4/24 anonim ***** válasza:

Sehogy. Az alkoholisták javíthatatlanok, mindig inni fognak.

Tudom, nehéz ez most így elfogadni, küzdeni fogsz sokáig, de egy idő után rájössz: felesleges.

Nekem a szüleim alkoholisták. Több, mint 10 éve próbálkozom, hogy le tegyék a poharat. Minden próbálkozásom kudarcot vallott.

Kitartás. :)

2011. aug. 13. 21:37
 5/24 A kérdező kommentje:

De hogy viselkedjek vele én?

Valaki, aki egy cipőben jár velem?

2011. aug. 13. 21:39
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Inkább magát tegye tönkre, mint téged. Hagyd el, mond meg neki, hogy a pia miatt. Ha a szakítás után leáll, hogy visszaszerezzen, még van esély, ha nem, akkor, ha mellette maradsz, akkor se áll le.
2011. aug. 13. 21:42
 7/24 anonim ***** válasza:
szerintem hallgass a többiekre. nem tudom hány éves vagy de gondolom fiatalabb. most változtass amíg lehet, amíg könnyen találsz másik párt. ér annyit hogy tönkretegye az életed?
2011. aug. 13. 21:44
 8/24 anonim ***** válasza:
A kérdésedet akár én is feltehettem volna szó szerint ugyanígy. Nálunk az működik, hogy munkahelyet váltott, olyan helyre ment, ahol szigorúan tilos az ital, és ellenőriznek is rajtaütés szerűen. Plusz váltott műszakok vannak, ezért muszáj kibírnia. Persze ezt megelőzően volt veszekedés, sértődés, dac, minden. Ha kitartasz mellette, nem lesz könnyű, és nagyon következetesnek kell lenned, nekem olyan érzésem van, mint ha kisgyereket nevelnék. Szigorúan, szeretettel, következetesen. Mindehhez természetesen is kell, hogy ő is együtt működjön. Nekem kb 1 év érvelés, vita, fenyegetőzés után tért belátásra. Amíg nem hallottam tőle is, addig nem hittem, hogy van remény.
2011. aug. 13. 21:51
 9/24 anonim ***** válasza:

Ha térden állva könyörög, hogy ne hagyd el, mert megváltozik, azt se hidd el!

Én elhittem, és kb. 2 hétig bírta, aztán minden ment a maga útján ugyanúgy, ahogyan azelőtt!

Mindenki a maga életének a kovácsa! Az ő életéért te nem vagy felelős, a sajátjával azt csinál, amit akar!

Kérdés, hogy te mit akarsz kezdeni a te saját életeddel?

De azt is tudnod kell, ha majd esetleg jönnek a gyerekek, akkor már nemcsak a saját életedről döntöl, hanem az övékéről is!!! Egy részeges apa mellett felnőni, esetleg az életmódjából eredően születési rendellenességgel világrajött gyermekeket akarsz, vagy egy boldog párkapcsolatban egészséges, boldog gyermekeket szeretnél nevelni?

Ő változni valójában nem fog, hazudni annál többet!!

2011. aug. 13. 21:51
 10/24 anonim ***** válasza:
hát te tudod...de anyám anno alkoholista volt,apám nem hagyta el,mert kicsik voltunk és nem akart anyánktól elszakítani.de esküszöm neked az lett volna a legjobb.az h akkor apám nem lépett,az lett a következménye h ez érzelmi roncs vagyok,egy bizalmatlan és pesszimista ember,sajnos:(jól gondold meg...itt most a gyereked a tét,én a helyedben nem sokat gondolkoznék.
2011. aug. 13. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!