Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne igyon?

Mit tegyek, hogy ne igyon?

Figyelt kérdés
A férjem - rá kellett döbbennem - alkoholista lett. Már beszéltünk róla, utánaolvastam a témának, minden módon tájékozódtam arról, hogy egy ember miért nyúl tudatmódosító szerekhez. Általában az ok gyermekkorban keresendő. Szerintem nála is, plusz genetika. Én kitartok mellette a végsőkig, de nagyon nehéz, és nem tudom mit tehetnék. Orvoshoz fordulni nem fog, ilyesmiről hallani sem akar.
2011. aug. 13. 21:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Még gyerekkoromban határoztam el, hogy én soha, de soha nem fogok alkoholistával együtt élni. Szegény anyukám is mindig hitt apám szavainak, és az egész gyerekkorunk alkoholmámoros volt. Tavaly úgy alakult, hogy külön költöztünk egyéb okok miatt a férjemmel. Ő nagyon szeretett volna békülni, és egyszer eljött hozzám részegen, szerelmet vallott, kérlelt, stb. Olyan szinten megundorodtam tőle azalatt az egy óra alatt amíg itt volt, hogy kitöröltem az agyamból a lehetőséget, hogy béküljek vele.

Te nem tudsz tenni semmit azért, hogy ő ne igyon. Nem vagy az anyja, ha ő nem akar önmagán segíteni, Te nem fogsz tudni segíteni rajta. Feláldozhatod magad érte, de ha van gyereketek, kérlek ne tedd, ne maradj mellette!!!!

2011. aug. 13. 21:56
 12/24 anonim ***** válasza:

Nekem a gyerekkorom lett tönkretéve az alkoholisták miatt!

Kiskoromban nagyapám, meg mostohaapám által, jelenleg meg a saját anyám is csatlakozott.

Nem kívánok ilyen ocsmány és undorító éveket senkinek, de azt tudom, és megtanultam az egészből, hogy ha én kerülök oda, hogy az én partnerem- akár férjem- alkoholista lesz, akkor nem fogom ezt még egyszer hagyni! Senkinek! Anyámmal is ritkábban tartom már a kapcsolatot, mivel már nem kell elviselnem ezt, mint egy gyereknek! Már nem. És azt meg végképp nem szeretném, hogy az én gyerekeim is hasonlót éljenek át.

Állítsd döntés elé ha akarsz esélyt adni egy dolognak h -és h te mindent megtettél- hogy vagy a pia vagy a házasságotok, mert te ezt nem vagy köteles elviselni és már tudja, hogy ez téged bánt. Ez volt az 1. lépés. Mondd meg neki, hogy a 3.-nál, kész, végeztél a dologgal, és komolyan gondolod. Úgyhogy gondolja meg jól.

Ha téged választ, megmondod neki, hogy ez v olt az 1. Legközelebb ha iszik figyelmezteted őt, hogy ez 2!...

A harmadik alkalomnál meg szó nélkül végzel az egésszel.

Ha nem teszed, akkor aláírod a szerződésedet, hogy ilyen házasságotok van!

Nekem ilyen nem kellene.

2011. aug. 13. 21:57
 13/24 anonim ***** válasza:
Mennyire súlyos a helyzet ? Vannak az alkoholizmusnak is fokozatai, és azért tényleg nem mindegy, hogy valaki minden nap megiszik 2 doboz sört, vagy mondjuk korán reggel már töménnyel kezd.
2011. aug. 13. 22:04
 14/24 anonim ***** válasza:

21,51 vagyok!

Ugyanazt tettem, mint a 21,57-es írt. Nem kellett volna egy percet sem adni neki, minden perc hiábavaló. Én 13 évet adtam, utána léptem. Azért mondom, ne higgy neki, akárhogy esküdözik, nem fog tartani sokáig!

Igya el az agyát, igya el az életét, igya el a házat a saját feje fölül. Semmi sem kötelez arra, hogy ebben a társa légy! Nem ezt esküdtétek egymásnak!

Te egy boldog életre vagy méltó, de csak akkor, ha ezt képes is vagy megtenni. Cselekedned neked kell!! Határozd el magad, lépj tovább és vissza se nézz!

Merj egy boldogabb életet választani magadnak! Merj boldog lenni!

2011. aug. 13. 22:06
 15/24 anonim ***** válasza:
sokan megírták már előttem: nem tehetsz semmit,amíg ő nem akarja. és azután is kicsi az esélye a leszokásnak. családom minden férfitagja alkoholista,a férjeméi is. van olyan,aki hatszor!!!! csinálta végig az elvonást,otthon,intézményben,volt,hogy majdnem belehalt,de mindig visszaesik. és aki az alkoholtól függ,az függhet bármi mástól is. általában dohányosok is,és azt sem tudják letenni. sajnos ha egy függő valahogyan mégis abbahagyja a szenvedélyét,akkor rászokik valami másra-nyerőgép,póker,nők,cigi,drog,gyógyszer,sorozatok,gyűjtés-egyszerűen kényszeresek. sajnos semmi jóval nem bíztatlak én sem. annak a hölgynek,aki most a párjával ilyen ügyesen próbálja áthidalni a kritikus időszakot,nagyon sok kitartást és végtelen szeretetet kívánok ebben a nehéz küzdelemben. és neked is,ha meg akarod próbálni.
2011. aug. 13. 22:11
 16/24 anonim ***** válasza:
Nekem az apukám volt hosszú éveken át alkoholista. (Tudom, ez soha nem múlik el teljesen, de már 3 éve nem iszik.) VOlt minden, veszekedés, verekedés, költözés, sírás, semmi nem használt. De mégis (mint már írta is valaki) a szigorúságban látom a kulcsot, meg az érzelmi zsarolásban, bármilyen csúnya is. Volt már több majdnem visszaesése, de mikor az ember lánya odaáll elé félig ordítva félig zokogva, az valamelyest hat, ha még nem teljes szellemi roncs. Szóval nálunk együtt maradt a család, és én mint "gyerek" nem bántam meg. De ennek ellenére megfogadtam, hogy a jövendőbelim az első tartósabb berúgás után repülni fog. 22 L
2011. aug. 13. 22:12
 17/24 anonim ***** válasza:
Kicsit könnyedén ítélkeztek! Előszöris: van közös gyereketek? Mit jelent pontosan az "alkoholista"? Minden nap iszik, és be is rúg? Vagy csak minden nap megiszik valamit, hogy kicsit ellazuljon? Erőszakos veled olyankor? Bántott valaha szóban is, vagy tettekben ilyenkor? Beszéltek erről? Olyan sok minden van, nem kell egyből ítélkezni és mondani, hogy hagyd el! Gondolom szereted nagyon. Tarts ki mellette, nem szép dolog az embert a bajban elhagyni...
2011. aug. 13. 22:13
 18/24 anonim ***** válasza:
22:13 - teljesen igazad van, én is úgy éreztem, hogy a többség nagyon könnyen rásüti a bélyeget, pedig az alkoholizmusnak rengeteg árnyalata létezik. Amiről én is próbálom visszafordítani életem párját, az valószínűleg nem a legdurvább helyzet (én sem vagyok hülye, ha annyira gáz lett volna, szóba sem állok vele). Az ő alkoholizmusa annyiban kimerült, hogy minden nap elfogyott néhány doboz sör, néha több. Nem ment a munka, a család, semmi rovására, sőt a háztartásba, babagondozásba is besegített mindig. Soha nem bántott, nem hanyagolt el, (a tesómmal durvábban tudtunk veszekedni). Akkor lett elegem, mikor már hétvégén reggelire 1 doboz sör, amit követett a második, estére meg már számolni sem tudtam. És nem azért, mert fúúúj alkoholizmus, hanem mert egy ilyen társsal szeretnék sokáig boldog lenni, és nem akarom, hogy lecsúszott alakká váljon, akit már nem tudnék szeretni, és nem volna megfelelő példakép a kicsiknek. Érdekes, hogy amióta korlátozva van a fogyasztás, már másképp lát ő is dolgokat. Például pénzügyekről sokkal nyugodtabban tudunk beszélgetni.
2011. aug. 13. 22:35
 19/24 anonim ***** válasza:
58%

HAGYD OTT. menekülj. remélem nincsenek még gyerekeitek.. nekem apám alkoholista volt. anyukám elvált tőle, mert csak szenvedtünk mellette. nem minket választott, hanem az alkoholt. és egész életemben azzal a tudattal kell élnem, hogy nem akart engem valaki. ennyi.:S sjanálom..:_(

17L

2011. aug. 13. 22:47
 20/24 anonim ***** válasza:

Én inkább az akaratgyengeségben keresném a hibát. Gyereketek van/lesz? Az egyetlen megoldás "alkoholista gyógyszert" szedetni vele. Szóval ez olyan "gyógyszer", hogy ha beveszi és iszik rá akkor rosszul lesz. Ezzel az a baj hogy ez segít leszokni, de csak ha az ember is akarja, ha nem akarja akkor eleve nem is fogja szedni. Még be is szoktak ültetni chipet vagy nem tudom mit? Ez is oylan dolog, hogy ha iszik rá akkor rosszul lesz de ez benne van a testében szóval akár akarja akár nem ha iszik akkor rosszul lesz, nincs más választása le kell szoknia.

Ha ezek a megoldások nem jók és el sem hagyod, akkor nem vár rád sok jó, ahogy idősödik, egyre többet fog inni, haza kellessz hozni/húzni a kocsmából májnagyobbodás, hasnyálmirigye kikészül, cukorbetegség stb.... Na meg persze részegen elviselni....

2011. aug. 14. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!