Vajon melyik kérés a jogosabb? Az, hogy a párunk ne igyon alkoholt minden nap vagy az, hogy a párunk ne szóljon bele, hogy mennyit iszunk?
Nálunk már minden héten téma a párom piálása, vagyis csak nálam téma, engem zavar :)
Napi szinten min. 3-4 üveg sört iszik minden nap, télen-nyáron.
Szerinte ez teljesen normális, nem érti, miért ne ihatna. Szerinte csak az az alkoholista, aki reggeltől-estig folyamatosan iszik és semmi mással nem foglalkozik.
Ha látnátok minket, nem hinnétek el, hogy ilyen problémánk van, mert abszolút normális, átlagos, helyes pár vagyunk, nincsenek hatalmas problémáink sem.
Ja és kérlek ne azzal gyertek, hogy "te választottad vagy hogy miért nem hagyod el, stb", mert a kapcsolatunk első 2 évében még csak ritkán ivott, ill. elhagyni sem lenne olyan egyszerű, mivel azért szeretem őt és azóta van 2 gyerekünk is.
Segíteni szeretnék neki, amit ő nem ért, mert szerinte nincs vele baj.
Köszi a válaszokat!
Ha egyébként minden működik minden klapp, akkor nem értem, hogy miért kell ezzel zaklatni a párod. Próbálj időnként némi női praktikához folyamodni, hogy ne tudja meginni a sört.
Persze most sokan fognak azzal jönni, hogy ez már alkoholizmus meg majd jön a többi üveg is.
De akkor se gondolom, hogy ez aztán válóok lenne. Vagy akkora nagy baj lenne. Pláne ha fizikai munkát végez mellette.
engem nem érdekelne h ki szerint mi jogos,én akkor is addig veszekednék amig le nem szokik vagy el nem tűnik...
Éltem alkoholista apa mellett 8ő is csak napi 1 sörrel kezdte),ne tudd meg milyen az,remélem a gyerekeid se fogják megtudni
Alkohol max hétvégén,de akkor se minden hétvégén,és nem berúgásig
24/N
Köszönöm!
Rengetegszer beszéltünk már erről, de olyan, mintha a falnak beszélnék. Nem látja be, hogy amíg 4-5 éve még elég volt neki 1 sör, az is csak akkor, amikor vmi meccset nézett, most már ott tartunk, hogy min. 2 üveg, ha pedig meccset néz, akkor 4. És ez du. fél6-9-ig.
Nem érti meg, hogy a legjobb úton halad a masszív alkoholizmus felé... :(
Tegnap ráadásul a 3 sör után még egy pálinkát is megivott este, amíg én elmentem edzeni, erre aztán qrvára berágtam és azt mondtam, hogy tényleg elhagyom, hogy ha nem hagyja abba a piálást. Persze ő totál kiakadt, hogy miért csinálok ilyen nagy ügyet az egészből....
Amúgy honnan kérhetnék segítséget? Nem vagyok otthon az ilyen dolgokban, szerencsére :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!