Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak anyuval, hogy...

Mit csináljak anyuval, hogy ne igyon?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, a kisfiam 4 hónapos. Anyu a szüleivel( mamámékkal) lakik már jó ideje mert apuval elváltak( én aputól is külön lakok már). Anyu sokáig volt elvonón, de éveket, hónapokat, de csak nem hagyja abba, onnan is kijárt piálni, és már ott tartunk, hogy kényszerképzetei vannak...és megint iszik, ráadásul szedi a pszihiátria gyógyszereket is. 4 napja ki tudja hol alszik, felszedett egy 21 éves drogos gyereket, azzal van, meg a kocsmákban. Mamákhoz csak ruháért ment fel,( hajnal 2kor!!!!) és mikor a Papám betessékelte anyut, a csávója eltörte az orrát...Utána: jajj bocsi azt hittem meg akarod ütni...Na itt betelt a pohár..Felhívtam mondtam neki anyu gyere át, nézd meg az unokádat...de csak ha nem iszol...azt mondta akkor nem jön. akkor neki nincs lánya:(. 10 éve ez megy. Ilyen bolond...csak mondja a magéát, már a csikkeket szedi az utcán , és nem tudunk segíteni...Mamám nagyon kivan 30 kilót fogyott, már kórosan sovány, de nem bírja elküldeni anyut mikor felmegy másnaposan(1 hét után) kajálni meg aludni+ fürdeni. Persze csak a lánya, valahol megértem, de így tönkremegyünk:( Olyanokat mondd, ijesztő...Hogy apapám meg akarja ölni az egész családot, meg a zárt osztályra tetetni, hogy minden lakás az övé legyen, ő örökölje..ilyeneket...Mamámat többször megverette, szegény öregasszonyt, mikor a kocsm,ába utána ment, kaját meg tiszta fehérneműt vitt neki...és megverték az alkoholista kocsmatöltelékek az én 75 éves mamámat, mert anyu hazudik folyamatosan hogy otthon milyen rossz neki, mamáék milyen k*cs*g*k...Pedig csak segítenek..pénzt adnak neki hogy ha hozzájuk nem megy, legalább ne az utcán aludjon, meg egyen valamit....Én már nem bírom ,nem lehet vele beszélni...Mindennap felhívom ,de van mikor olyan részeg hogy nem is értem mit mond. Teljesen ki vagyunk már borulva, én szeretem anyut, segítenék, de hogyan??? az elvonó...áhh onnan oda ment, ahova akart, magán kórházra nincsen pénzünk. Itt a gyerekem, picike még, se időm, se energiám se pénzem vele foglalkozni. de hiába a pénz neki elissza. olyan emberekkel van...úristen, és azok neki " barátok". úgy viselkedik mint egy 16 éves, ül a kocsma előtt szoknyában, lába szétrakva bugyi nincs rajta:( Ilyenek, és még semmit se mondtam..És nekem is, rólam is hazudik, a gyerek nem érdekli..de azt mondja engem imád, de sose jön hozzám , én meg nem megyek kocsmába a kisfiammal!!! segítsetek, mert már nem bírok tovább én az ő anyja lenni!! Borzasztó a helyzet:( Nem bírjuk idegileg. (apukám már ne mtud segíteni, amennyit lehetett segített).
2009. márc. 19. 13:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%

Én csak egyetlen dolgot tudnék tanácsolni, de nem tudom, hogy lenne e haszna.

Fel kéne venni videóra, hogy hogy viselkedik, amikor be van rúgva, amikor józan, akkor meg le kellene játszani neki.

Volt már olyan, aki ettől letette az italt.

Garancia persze nincs rá.

Sajnálom, remélem megoldódik a helyzet.

2009. márc. 19. 13:29
 12/24 A kérdező kommentje:
hát nem rossz, de az a baj, hogy ez már nekünk is eszünkbe jutott...röhögött rajta...elég szomorú...de azért köszönöm:(
2009. márc. 19. 13:37
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk édesapám húga volt ilyen (és az apjuk is, apumék esküvője előtti nap lelépett a félretett pénzükkel), ő is ivott, elárvezeték a fejük fölül a lakást, a fiával vagy 20 éve nem is találkoztunk. A nő járt egy ideig hozzánk és a másik testvéréhez pénzért meg kenyérért, majd lekopott.

A saját anyja temetésére sem ment el, x hétig nem jelentkezett majd megjelent, na úgy küldtem el, hogy a lába nem érte a földet, pedig akkor még csak tizenéves lány voltam.

Később eltűnt. Nem sajnálom.

Egy alkoholistával nem sokat tudsz kezdeni, aki ennyire masszív, mint az anyukád, azzal pláne, hiába szereted, ő már elitta a maradék eszét is, próbálj meg tőle megszabadulni, bármilyen gonoszul is hangzik. De őt te és a gyereked SOHA nem fogja már érdekelni, csak a pénz, amiből piát vehet, így meg csak titeket tesz tönkre idegileg.

2009. márc. 19. 13:38
 14/24 A kérdező kommentje:
igen, sajnos így van, tudom énis:(
2009. márc. 19. 13:40
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló vagyok, eszembe jutott valami: mi lenne, ha megpróbálnátok gondnokság alá helyezhetni, mivel nem beszámítható, nem ura a cselekedeteinek? Akkor a gondnoka (aki akár Te is lehetnél) kényszergyógykezelésre küldhetnéd. Csak egy ötlet, de lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni.
2009. márc. 19. 14:23
 16/24 A kérdező kommentje:
eszünkbe jutott már..ez ott bukott meg h mint gondnoka én lennék a felelős a tetteiért is... és én nem tudnám vállalni h akármit csinál engem vesznek elő, itt a gyerekem...a mamám megmár idős...
2009. márc. 19. 15:00
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Nekem az anyám iszik, nem annyira durván mint a tiéd, de ő is alkot. Mikor megtudta, hogy terhes vagyok, és megtartom a fiam, leitta magát a sárga földig, és kidobott a lakásból.

Előtte is ivott, azóta is, bár nem látom, hogy mennyit, mert azóta nem élek otthon, és nem beszélek vele, a családom többi tagjától meg nem kérdezem.

Próbáltam mindent amíg vele éltem, hogy, eldugtam a piát, vagy kiöntögettem belőle, de hát nem működött, mert ugye van még állása, és fizetése.

Volt amikor le akartam csapni, de a szánalom miatt, csak kicsit egyedül hagytam. Nem akartam részegen, magán kívüli állapotban látni, fájt.

Nemsokára megszületik az unokája, semmit sem tud róla, csak amit hall a húgomtól és a nagyszüleimtől. És eszébe sem jut, hogy esetleg megkérdezze élünk e még, és ha szóvá teszik viselkedését, akkor is a piához menekül.

Egyenlőre nincs egyedül, de idővel a húgom is ott hagyja, felnő, akkor senki nem marad, aki esetleg kordában tartaná és le fog süllyedni.

Sajnos egyre betegebb mellé:( és még nagyon fiatal, de a pia miatt...

És megoldás nem sok van, amit akarata ellenére eszközölni lehetne.

És az a baj, hogy csak akkor lehet nekik segíteni, ha akarják:(

2009. márc. 19. 15:20
 18/24 A kérdező kommentje:
ez így van, ha ő nem akarja...akkor semmi nem segít..hát teis megvagy áldva:(..és ilyenkor mi "gyerekek" szenvedünk, ők nem is értik...
2009. márc. 19. 15:29
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker.. ez is en voltam.olvasd el.az alkoholos anyamrol irtam neked fennt.
2009. márc. 19. 17:04
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
a 13,21 es voltam az elöbb
2009. márc. 19. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!