Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan legyek jó gyereke?

Hogyan legyek jó gyereke?

Figyelt kérdés

Van nekem egy anyukám,akit nagyon szeretek.24 éves lány vagyok,másfél éve házasodtunk össze a férjemmel,jelenleg 38 hetes terhes vagyok.December óta van saját lakásunk (eddig férjem szüleinél laktunk)

Anyukám hetente többször jön át,dumcsizunk,segít főzni,egyebek.A problémám annyi lenne,hogy Anyu...hát,ő Anyu...Mindíg is az a tipus volt,aki ha vmit tud,azt nagyon.Milyen rendszerességgel tisztitsam az orrom yoghut pakolással,hogyan teregessek,merre álljon tartóban a kés éle...Sosem volt vele könnyű,gyerekkoromban még nehezebben viseltem ezeket a kőtáblára vésett igazságokat,amelyektől ha kicsit is eltértem,máris csalódást okoztam.Ezt persze úgy reagáltam le,hogy homlokegyenest mást csináltam,szóval a lényeg,h Anyu megszenvedte velem,mire "felnőtt" lettem.A mai eszemmel tudom,h ő ilyen,el kell fogadnom,nem szabad leállnom perlekedni,mert ettől függetlenül a világ legjobb Anyukája és nagyszerű ember. Csakhogy ...Inkább konkrét példát irok,mert körülírni nehéz: Tegnap is volt nálam,nem is volt semmi baj,elvoltunk,vidáman váltunk el.Ma ,amikor megérkezett,közölte,hogy egész éjjel azon gondolkodott,hol ronthatott el engem igy,hogy ennyire koszos vagyok..Mint kiderült,a konyhapultot nem ítélte megfelelőnek,szerinte "ragadt",amikor hozzáért.Jelzem,krumplifőzelék és fasírt készítése közben voltam,nem egy munkafázis ilyenkor igencsak igénybe veszi a konyhapultot.Annyi a lényeg,hogy nem tudtam vele megértetni,hogy jlenleg nagy pocakkal nem tudok akkora fordulatszámon "dolgozni",ahogy én magam is szeretnék,és bizony van úgy,hogy kimarad a 2naponta porszívózás,vagy jelen esetben a konyhapult-fényesítés.Eleve,ahogy felvette a problémát (elrontott,koszos vagyok),nagyon érzékenyen érintett.De ezt már megkaptam a hajam töredezett vége miatt,az időben le nem szedett ruha miatt,és egyéb ilyen világrengető kérdésekben is.Amikor pedig elpityeredtem,közölte,h velem még beszélni sem lehet és elviharzott.Azt hittem,már túl vagyok ezen,h felvegyek ilyen dolgokat,aztán belegondoltam,hogy április 7-re vagyok kiirva,ha meglesz a pici,még mindíg elég sok ideig nem fogok tudni ugy ellátni mindent,hogy az neki megfeleljen.Ezért kérem a tanácsotokat,mit tegyek,hogy ne rettegjek ugy a saját,szeretett Édesanyám érkezésétől,mint más a rettegett anyósáétól?Hogy győzzem le az "érzékenykedő hormonjaimat",amíg a babával járó nehézségek el nem múlnak és megint meg tudok felelni neki?

2009. márc. 18. 12:22
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
100%
Nem szemétségből, csak merő józan észből: NEM VAGY KÖTELES ANYÁD ÓHAJAI SZERINT ÉLNI AZ ÉLETEDET, MONDVÁN ÍGY HÁLÁLOD MEG NEKI A "JÓSÁGÁT". Magadnak akarj megfelelni, másodsorban a férjednek, és ennyi, nincs több résztvevő, mert mióta férjhez mentél anyádnak semmi köze mit csinálsz a SAJÁT TERÜLETEDEN BELÜL. Ő elcseszte évekkel ezelőtt az életét, mártírt csinált magából, gondolom a tesóid azért léptek le korán mert felismerték azt hogy ő a saját "szenvedésekkel teli 35 évét", rájuk akarja terhelni mondván cserébe tessék azt tenni meg úgy ahogy ő gondolja, hogy jaj szegénynek legyen öröme az életben. Nemnem, ha elb@szta a saját életét, lehetőségeit azért nem nektek kell kárpótolni, pláne nem ilyen abszurd vackokkal mint takarítás. Egyszerűen ne engedd be, mondd hogy pihenned kell, vagy költözzetek még messzebb tőle. Nincs joga beleszólni az életedbe, egyedül szeretni van joga már......
2009. márc. 18. 20:50
 42/58 anonim ***** válasza:
100%

Szia, mar irtam neked 2x is,csak meg annyit akartam hozzatenni, hogy en is szeretem az anyukamat, es tudom, hogy van benned egy ilyen "de meg kell halalnom, hogy felnevelt" erzes.Nincs is ezzel semmi gond: majd ha nedjisten beteg lenne szegeny, vagy kell neki segiteni paradicsomot befozni, vagy anyaknapja van akkor meghalalod!!!Nem reggel 6kor kelessel, meg takaritassal!

Meg nem kell ot kizarni az eletedbol: atjon hetente 1-2szer meg nyugodtan felhivhatod estenkent 5 percre hogy minden okes e, jol van e, mit fozott, stb, aztan joccakat :)

Inkabb fogd fel ugy, hogy ez az ut a gyogyulas fele :)

A kapcsolatotok gyogyulasa fele :)

Sok sikert!

2009. márc. 19. 01:01
 43/58 anonim ***** válasza:
100%

Úgy hálálod meg, hogy hozzásegíted egy normálisabb élethez. Ez nem állapot, hogy te vagy az egyetlen szeretetkapcsolata!A gyerekedre se fogsz mindent ráhagyni.

Megelőzöd (azzal hogy szólsz, és felnőtt-felnőtt kapcsolatot alakítsz ki) hogy titeket is elüldözzön maga mellől.Így esélyt adsz neki, hogy normálisan unokázzon.

Nagyon szorong, ha ennyit takarít.

Legjobban azzal hálálod meg, hogy te a te gyerekedet jól neveled. Amit a szüleinktől kaptunk, a gyerekünknek kell visszafizetnünk.(nem a nyaklevest :))

Apropó, vigyázz, a feszültség nem kedvez a szoptatásnak.

jó lenne addigra anyut lejjebb tekerni.

És vigyázz a takarítással is, mert ha valaki túlsterilizál, elirtja a jó bacikat, hamarabb lesz allergiás, asztmás a gyermeke, nehogy belehajszoljon mama.

[link]

Ne dőlj be az érzelmi zsarolásnak, magadnak is a kicsinek is, a férjednek is, meg a mamának is ártanál.

Vedd át az irányítást, te leszel az erejed teljéban levő felnőtt, neki már át kell adni a stafétabotot, és élvezni a saját(!!) életét.

Nem tudnál rászabadítani valami gavallért? Jót tenne mindenkinek.

2009. márc. 19. 15:38
 44/58 anonim ***** válasza:
100%

Írd ki ezt a kérdést külön:

Milyen módszerrel tudnám az anyámat rávenni, hogy arányos mértékben vegyen részt az életünkben, úgy, hogy e miatt a kérés miatt valamennyien a legkevesebb idegeskedést és feszültséget szenvedjük el? Kitől kérhetnék segítséget?

Ne véleményt írjatok, hanem konkrét ötletet!

Hamarosan szülök, anyám hajnalban jön. és ellenőrzi a takarítást. Nagyon szeretem, de gyomorgörcsöm van tőle.

Nem azt sem, hogy teljesen elforduljon. Részletesen leírtam a http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker.. kérdésben a helyzetet.

2009. márc. 19. 15:54
 45/58 anonim ***** válasza:
*- nem akarom azt sem -
2009. márc. 19. 15:55
 46/58 anonim ***** válasza:
77%

A Bibliának már a3. oldalán ez áll:Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és anyját, és ragaszkodik a feleségéhez, és lesznek ketten egy testté.Gondolom a nő re.

Téged azért írt ki az orvos, hogy a férjed gyerekét nyugalomban várd.

Fordulj a férjedhez segítségért.Talán őt is zavarja ez.

Talán átvállalna egy kis neheztelést, mondhatnád anyukádnak hogy őt is zavarja a túl sok látogatás, és hogy nem enged dolgozni téged.

Ha nem akarsz már szülés előtt ekkora izgalmat, mint ez a konfliktus felvállalása, talán ő beszélne anyuddal.

Megmondhatná, hogy az orvos előírta, hoyg pihenj, és kerüld az izgalmakat. De te már hajnalban dolgozol, annyira stresszelsz, hogy ő jön és hibát talál. És kéri, h ne jöjjön, csak 2-szer egy héten, ne idegesítsen, és kérje meg, hogy ne szóljon neked hogy szólt(a férjed) mert nem vennéd a szivedre, és megint csak izgulnál. Megmondaná, hogy kimélni kell téged.Neked kell vale rendezni a viszonyod, de ha már nem akarod most felvállalni, talán átmenetileg ez is megoldás lenne.

A férjed mit szól az egészhez?

2009. márc. 19. 19:50
 47/58 A kérdező kommentje:
A férjem nem az a belszólós tipus. Ő mindenre azt mondja,hogy miért figyelsz oda rá,egyik füleden be,másikon ki. Persze mindíg meghallgat,tisztában is van a helyzettel ,de eddig fel sem merült (bennem sem),hogy ő is beleszóljon ebbe Szegény szinte csak hétvégén van itthon,reggel fél7től este fél9ig dolgozik. Nem akarnám ezt is az ő nyakába varrni.
2009. márc. 20. 07:12
 48/58 anonim ***** válasza:
100%

Amíg édesanyád élete nem rendeződik, addig kettőtök kapcsolata sem lesz elviselhető. Hiszen emiatt -megoldatlan élethelyzete miatt- olyan, amilyen a természete.

Megkeseredett, csalódott, kilátástalan, szomorú ember lehet ő, aki nálad próbálja a maga elrontott életét tökéletesnek látni, tökéletessé "rendezni". Olyan kép alakult ki bennem róla, válaszaidat olvasva, hogy finom, láthatatlan szálakkal, mint egy marionett-bábut, de máig ő irányít téged. Érzelmi zsarolás? Szinte tökélyre fejlesztve. Amint lázadni próbálsz, lelkiismeret-furdalást ébreszt benned. Érzékeny, törődő, szeretet adni tudó és azt tőle is váró nő vagy. Féltelek, mert, ha megszületik a pici, akkor neki kell(ene) majd a középpontban lennie, és ezt a gyönyörűszép kapcsolatot nem szabadna, hogy bármi is beárnyékolja.

Bizony, ez az egész probléma anyukád élethelyzetének a megváltozása -megjavulása- nélkül nem fog rendeződni. Ő maga, aki segítségre szorul (válás, anyagi függetlenség,önállóság, saját életforma kialakítása, önbizalom kifejlődése, saját életcélok meghatározása, stb., stb.), nem is akármekkorára. Egyedül nem is vállalhatod ezt magadra, itt komoly összefogás szükséges a családtagokkal, barátokkal, akár szakemberek bevonásával. Drukkolok neked, nektek!

2009. márc. 20. 13:39
 49/58 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se vedd fel feltétlen azokat a kritikákat, észrevételeket, amiket mond az anyukád, egyik füleden be a másikon ki! Lehet, hogy durván hangzik, de néha őt is időnként helyre kell billenteni, hogy megmondod őszintén a véleményed, gondolatod, érzelmed. Szerintem nagyon "elkényeztetted", így azt hiszi, hogy ő a mindenttudó, ő mindent jobban csinál, stb. Végre nőj fel, legyen önálló véleményed, gondolatod. stb. Az én anyukám is néha megsértődik, ha kiállok a magam véleménye mellett, de sajnálom, én is egy önálló, felnőtt ember vagyok, mint ő és természetesen szeretem, ez a két dolog nem függ össze, csak elvárom, hogy ő is tiszteletben tartson engem. Ne hagyd, hogy érzelmileg zsaroljon egy életen át! Kicsit vedd lazábbra és sok boldogságot kívánok a babátokhoz!
2009. márc. 23. 08:52
 50/58 anonim ***** válasza:
100%
A 03,20 13:39-es választ nagyon fontold meg! Itt van a megoldás kulcsa. Ehhez segítségre is szükséged lesz.
2009. márc. 23. 12:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!