Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan legyek jó gyereke?

Hogyan legyek jó gyereke?

Figyelt kérdés

Van nekem egy anyukám,akit nagyon szeretek.24 éves lány vagyok,másfél éve házasodtunk össze a férjemmel,jelenleg 38 hetes terhes vagyok.December óta van saját lakásunk (eddig férjem szüleinél laktunk)

Anyukám hetente többször jön át,dumcsizunk,segít főzni,egyebek.A problémám annyi lenne,hogy Anyu...hát,ő Anyu...Mindíg is az a tipus volt,aki ha vmit tud,azt nagyon.Milyen rendszerességgel tisztitsam az orrom yoghut pakolással,hogyan teregessek,merre álljon tartóban a kés éle...Sosem volt vele könnyű,gyerekkoromban még nehezebben viseltem ezeket a kőtáblára vésett igazságokat,amelyektől ha kicsit is eltértem,máris csalódást okoztam.Ezt persze úgy reagáltam le,hogy homlokegyenest mást csináltam,szóval a lényeg,h Anyu megszenvedte velem,mire "felnőtt" lettem.A mai eszemmel tudom,h ő ilyen,el kell fogadnom,nem szabad leállnom perlekedni,mert ettől függetlenül a világ legjobb Anyukája és nagyszerű ember. Csakhogy ...Inkább konkrét példát irok,mert körülírni nehéz: Tegnap is volt nálam,nem is volt semmi baj,elvoltunk,vidáman váltunk el.Ma ,amikor megérkezett,közölte,hogy egész éjjel azon gondolkodott,hol ronthatott el engem igy,hogy ennyire koszos vagyok..Mint kiderült,a konyhapultot nem ítélte megfelelőnek,szerinte "ragadt",amikor hozzáért.Jelzem,krumplifőzelék és fasírt készítése közben voltam,nem egy munkafázis ilyenkor igencsak igénybe veszi a konyhapultot.Annyi a lényeg,hogy nem tudtam vele megértetni,hogy jlenleg nagy pocakkal nem tudok akkora fordulatszámon "dolgozni",ahogy én magam is szeretnék,és bizony van úgy,hogy kimarad a 2naponta porszívózás,vagy jelen esetben a konyhapult-fényesítés.Eleve,ahogy felvette a problémát (elrontott,koszos vagyok),nagyon érzékenyen érintett.De ezt már megkaptam a hajam töredezett vége miatt,az időben le nem szedett ruha miatt,és egyéb ilyen világrengető kérdésekben is.Amikor pedig elpityeredtem,közölte,h velem még beszélni sem lehet és elviharzott.Azt hittem,már túl vagyok ezen,h felvegyek ilyen dolgokat,aztán belegondoltam,hogy április 7-re vagyok kiirva,ha meglesz a pici,még mindíg elég sok ideig nem fogok tudni ugy ellátni mindent,hogy az neki megfeleljen.Ezért kérem a tanácsotokat,mit tegyek,hogy ne rettegjek ugy a saját,szeretett Édesanyám érkezésétől,mint más a rettegett anyósáétól?Hogy győzzem le az "érzékenykedő hormonjaimat",amíg a babával járó nehézségek el nem múlnak és megint meg tudok felelni neki?

2009. márc. 18. 12:22
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
85%

Olvasd el a "Mérgező szülőket"sajnos,mintha rólad szólna a könyv.Ezen a dolgon változtatni kellene mert bajok lesznek belőle!Neked tényleg azt mondja az anyád,hogy a férjed rosszat akar Neked?És ezek után még szuper anyának tartod?!Hát a helyedben megkeresném a két testvéremet,aztán megkérném őket,hogy nyissák fel a szememet!Már magában az is undorító,hogy egy anya?saját gyerekeit szapulja másoknak,mégha te a testvérük is vagy!Komolyan soha nem gondolkoztál el azon,miért is menekült minkét testvéred ilyen messze,már 18 évesen?És mi az,hogy téged utálnak?

Neked anyád azt akarja bemesélni,hogy neked mindenki utál,meg rosszat akar,bezzeg ő!Csak pont ezzel árt neked!Persze ez a te dolgod,volt eddig ,de most anya leszel,felelős a gyermekedért,és bizony az ő életét nem engedheted tönkretenni!

(ha 35 év szörnyű házasságban élt anyád,minek szült 3 gyereket?miért nem vált el egyből,egyáltalán minek ment férjhez?)Szerintem beszélj a férjeddel,kérj tőle segítséget,szerintem egy pszichológus se ártana,anyádnak meg adj 1 napot hetente,amikor meglátogat benneteket...

2009. márc. 18. 14:04
 22/58 anonim ***** válasza:
100%

Anyukadnak ott kellett volna hagynia apukadat, mar regen! Te 10 evvel kesobb szulettel meg mint a 2. tesod, nem is szabadott volna vallalnia mar 3. gyereket. De ezt te is tudod. A 2 gyerekkel mentenie kellett volna magat, es a testvereid eletet.

Nem akar elvalni anyukad, es nyugalomban, bekeben elni tovabbra is?

Szoval azert megy hozzad reggelente, hiszen menekul otthonrol. A tesoid is menekultek.

Anyukad nem boldog, azert ilyen a viselkedese.

De tudod, a te eletedet nem teheti tonkre. Nagyon idegesito ez a viselkedes amit o csinal.

De azt nem ertem, ha ennyire tudja, hogy mi a jo mit hogyan kell csinalni, miert nem valt el az apukadtol, miert nem az o eletet tette rendbe? Mert az o elete nincs rendben, ez a baj.

2009. márc. 18. 14:08
 23/58 A kérdező kommentje:

Sajnos,azt kell mondjam,az utolsó 2-3 válaszolónak is teljesen igaza van,már a kérdéseikben is,amiket feltettek.

Igen,Anyu elrontotta,már nagyon-nagyon régen,ezt én is tudom.Fölösleges is ebbe belemenni,én is tisztán látom, már évek óta,hogy ha 10-15-20 évvel ezelőtt lép,most más lenne a helyzet...lehet,hogy nem jobb,de más...de itt és most,2009-ben ezen már hiába kesergünk.Arról nem is beszélve,hogy az ő példája nekem nagyon jó példa volt arra, hogy mit ne tegyek,ha nem akarok boldogtalan lenni,illetve miyen tipusú férfit kerüljek ,stb...Más világ volt az,arról megint nem beszélve,hogy apám az alvósejt tipikus példája,a nagyszerű,jóképű,alázatos,tökéletes férfi volt,kb a házasságuk ötödik évéig,amikor elment kamionsofőrnek...ha vkit érdekel,ezt is kifejtem bővebben,jó példa minden nőnek és férfinak...

A lényeg,h továbbra sem az Anyukám hibáit szeretném felszinre hozni,és nem bólogattatni akarom magamnak a válaszolókat,hanem a saját magam "megreformálására" kérném az opciókat.

2009. márc. 18. 14:25
 24/58 anonim ***** válasza:
100%

Már egyszer hozzászóltam, de még eszembe jutott valami. Rossz a kérdésfeltevésed, miszerint"hogyan legyek jó g yereke".... JÓ gyereke vagy!!!! Nem attól leszel jó, ha mindent pontosan úgy csinálsz, ahogy ő jónak látja, hanem attól, hogy szereted, becsülöd, és mellette állsz, ha szüksége van rá!!!! Attól vagy jó gyerkee, hogy nem hanyagolod el, és számíthat rád.

Mégegyszer mondom: mondd meg neki, felnőtt nő vagy,feleség, anya, és egyben önálló személyiség, aki uram bocsá' akár tévedhet is. Édesanyád sem tökéletes! Valószínüleg neki is mondták, hogy hagyja ott a durva férjét - mégsem fogadta meg a tanácsot!

Nem vagy te rossz gyerek attól, hogy a saját elképzeléseid szerint akarsz élni. Mondom ezt én, egy 27 éves "gyerek" anyja.

2009. márc. 18. 14:33
 25/58 A kérdező kommentje:
Hiába látjátok ti úgy,hogy én esetleg szeretem,becsülöm,és ettől jó gyereke vagyok,ha ő nem ettől érzi ugyanezt.Azt mondják,még a párkapcsolatokban is,hogy nem attól szeretsz vkit,hogy te tudod h szereted,hanem a neki megfelelő módon szereted. És neki nem megfelelő,ahogy én szeretem,mert nem ez az a mód,ahogy szerinte szeretnem kéne...gondolom...ez most elég nyakatekert lett,de remélem értitek.Hogy hinné el,ha azt mondom szeretem,ha pedig a másik kezemmel megütöm? Magyarán nem hallgatok rá,nem felelek meg neki,azaz csalódást okozok?
2009. márc. 18. 14:42
 26/58 anonim ***** válasza:
78%
Akkor ne szeresd! Csak ne hagyd a családodat tönkretenni!!!
2009. márc. 18. 15:08
 27/58 A kérdező kommentje:
Miért tenném tönkre a családom e miatt??
2009. márc. 18. 15:27
 28/58 A kérdező kommentje:
Najó,szóval anyukám most felhívott,hogy ő nem akart veszekedni,de nem szeretné,ha a barátaim elmaradnának amiatt,hogy igy ragad a konyhapultom...Ez most csak szerintem durva már tényleg?????
2009. márc. 18. 15:45
 29/58 anonim ***** válasza:
81%

Eddig csak es kizarolag hasznos es ravilagito valaszokat kaptal, es ha TENYLEG meg akarnad oldani a problemat gyokerestol, akkor megbeszelned anyukaddal, hogy ez IGY NEM MEHET TOVABB, mert stresszelsz.Most oszinten, neked ez egy normalis anya-lanya kapcsolat, hogy te magad meseled el, hogy zsibbad az agyad a koncentralastol, hogy mit mondhatsz el anyadnak, meg hogy reggel 7kor felkelsz terhesen kitakaritani, mert allandoan odajar hozzad?

Most viccelsz?

Ez max. az idegesito szomszed neni szerepe lehet, de nem egy anyukae.

Hat inkabb pofozkodnek anyammal havonta, minthogy ilyen felszines es gorcsos "plasztik" kapcsolatunk legyen.

Latom neked nem jok a valoban hasznos valaszok, ugyhogy mondok neked egy olyat, amit HALLANI SZRETNEL, merthat lathatoan nem vagy kivancsi a megoldasra, hanem csak valamire amivel ezt a muanyag eletet elpalastolhatod:

Ugy lehetsz kedves tulzasbameno edesanyadnak "TOKELETES" gyereke, ha igy szuleshez is kozeledve, felkelsz minden nap 6kor, bedobsz 2 Rebullt, hogy "neki megfelelo fordulatszamon" elvegezd a takaritast, majd amikor edesanyad megerkezik akkor bedobsz 2 Xanaxot, hogy kissban el tudjad viselni a folyamatos b@szogatasat.

Ja, ha meg majd meg lesz a gyerek, akkor keszuljel fel, hogy semmit nem kell majd csinalnod, mert a sajat gyerekedet is ki fogja venni a kezedbol.Max napi 1-2ora pszichologus terapiat iktass be!

Sok sikert mindehhez, ha mar nem tartod megoldasnak, amire mindenki probal ravilagitani!

2009. márc. 18. 15:53
 30/58 A kérdező kommentje:
Én nagyon jól tudom,hogy anyámat helyre kéne tenni,de nem értitek,h NEM VISZ RÁ A LÉLEK? a normális megoldást én is tudom,olyasmire voltam kiváncsi,ami arany középút,ami mindenkinek jó! Legalábbis kicsit neki is meg kicsit nekem is!
2009. márc. 18. 16:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!