Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van "aranytartalékotok", és...

Van "aranytartalékotok", és ha igen hány számjegyű?

Figyelt kérdés

Leszögezem iskolához kell, esszéhez szóval aki nem szeretne ne válaszoljon. Csak a sajátunkon kívül pár embertől tudtam eddig megkérdezni, de jóval több kellene, hogy fel tudjam állítani a megfelelő statisztikát.

Forintosítani nem kell, és az is írjon, akinek nincs félretett vésztartaléka.

A lényege a dolognak: arról szeretnék írni, hogy az embereknek fontos-e az, hogy legyen félretett pénz, vagy úgy vannak vele, "költekezek, és élem az éltet ameddig lehetőségem van rá"

Köszönöm!

23N

2011. máj. 23. 15:34
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%
Van szerencsére. Kb. 20 éve dolgozunk (38 évesek vagyunk). Munka közben végeztük el a főiskolát, építkeztünk, gyereket nevelünk, van jó autónk is, azt kb. egy éve vettük. Ezek után maradt még 1-1 millió Ft tartalékunk... (és még van 1,5 millió a lakáshitelünkből hátra).
2011. máj. 23. 16:43
 42/48 anonim ***** válasza:
Szeretek élni, szeretem a jó dolgokat, de legalább ennyira fontos, hogy legyen tartalékom, mert sose lehet tudni... Ez a hozzáállás már tini fejjel is éppúgy igaz volt rám, mint most 26 évesen. Azt vallom: az embernek akkor kell félre tenni, amikor van miből. És ha a számjegyet kérdezed, 7 számjegyű.
2011. máj. 23. 19:21
 43/48 anonim ***** válasza:
Már nincsen, csak hitelem. Amíg a szülőkkel laktam, tudtam félretenni, volt több száz ezer forintom a bankban, de most már egyedül élek, és ez egy lakáscserével együtt elvitte minden tartalékomat.
2011. máj. 23. 19:22
 44/48 anonim ***** válasza:
100%
24 éves vagyok nekem és a férjemnek 6 számjegyű spórolt pénzünk van, de szeretnénk feltornászni 7 számjegyűre :)
2011. máj. 23. 19:26
 45/48 anonim ***** válasza:

A félretett pénz 1 misi körül van, de ingatlanban van inkább.

Két lakás van, az egyikben élünk, a másik ki van adva, gyakorlatilag fizeti a saját törlesztőjét és marad is a bérleti díjból. A bérlőkkel meg szerencsénk van, mert nagyon korrektek.

Egy év múlva tervezzük a külföldre költözést, akkor az enyém is ki lesz adva. Kint szeretnénk félretenni (szerencsére a kinti bázis már ki van építve, így kicsi a rizikó), majd a tapasztalatok alapján vagy ott maradunk, vagy ha visszajöttünk, akkor eladjuk mindkét lakást + az addig befolyt bérleti díjak + amit hazahozunk és veszünk egy nagyobbat.

2011. máj. 23. 22:07
 46/48 anonim ***** válasza:

minden hónapban teszek félre, ki tudja mire lesz jó alapon.

nem egy vagyon, de 100 ezres nagyságrendű összeg gyűlt eddig.

most még diák vagyok alkalmi melókból van pénzem.

hamarosan dolgozni kezdek. onnantól, kb 20 ezret szeretnék félretenni majd a leendő gyermekemnek lakásra, vagy a váratlan kiadásokra.

amondó vagyok, hogy akkor kell meghúzni a nadrágszíjat, amikor dől a lé, ha nem dől, akkor már nincs miből spórolni meg félretenni.

inkább hosszú távon egy közepes életszínvonal, mint rövid távon egy nagyzoló, és utána pedig egy ínséges.

így az emberek nem szánakoznak rajtad, és jobb időkben nem is irigykednek.

eddig a családban ez vált be a legjobban.

2011. máj. 24. 01:21
 47/48 anonim ***** válasza:

Mindig úgy alakítottam az életem, hogy a lehető legkevesebb kiadásom legyen, volt olyan is, hogy hazaköltöztem anyámhoz egy időre. Így havonta 50 és 100 ezer között tudtam félretenni, most már 8 éve folyamatosan. Lassan összejön egy lakás ára.

Persze van, amin nem igazán lehet spórolni, arra mindig odafigyelek, hogy ne egyek sok műanyag kaját.

2011. máj. 24. 08:50
 48/48 anonim ***** válasza:
szerintem az olyan válaszadók nem számítanak akik a szüleikkel élnek,mert haza adnak valamit és kész.A diákok meg azért nem mert nem tudnak suli mellett rendesen dolgozni , és ált. őket is a szülők tartják el.
2011. máj. 24. 13:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!