Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hány féle képpen nyithatok ki...

Hány féle képpen nyithatok ki egy három számjegyű kódzárat?

Figyelt kérdés

Most vásároltam egy utazóbőröndöt, amelyben van egy kódzár, amelyet a cipzárt zárja le, van rajta egy három számjegyű zár, a cipzár nincs lezárva, de nem lehet felnyitni, gyárilag háorom nulla a kód, de valaki az üzletben elállította, gondoltam rájövök valahogy! :D Hányféle próbálkozásom van? :D

Köszönöm a válaszokat! :)

2011. aug. 19. 18:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Egyféleképpen tudod kinyitni. A nem szószerinti kérdésre a válasz pedig 1000. De nem értem, ezt miért nem tudod? Hány, legfeljebb három számjegyű szám van? Hiszen ezeket tudod a bőröndön ábrázolni.
2011. aug. 19. 18:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon figyelmesen hallgasd közelről a zárat, miközben tekered a számokat. Ha a megfelelőre ér, egy nagyobbat kattan.
2011. aug. 19. 18:39
 3/12 A kérdező kommentje:

Igen, fel van tűntetve a bőröndön a számkód, de nem nyílik ki, valószínűleg valaki elállította a boltban poénból! :)

Noh és én szívom meg vele! :D

De tök jó móka, valahogy ki kell nyitnom! :)

Próbáltam fülelni, de nem sikerült, pörgettem egyet s voltak alkalmak, amikor többször is megkattant, de különböző számnál! Egyéb ötlet?

Csináljak úgy, mint Monk? Irjam ki egy lapra az összes lehetőséget, s amelyik nem jó, azt kihúzom a lapról s próbálom tovább? Egyszer csak kinyílik! :D

Köszi a segítséget! :)

2011. aug. 19. 18:53
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
000 - 999 között tekerd át egyesével. Nem nagy vaszisztdász, egy órás feladat sincs szerintem.
2011. aug. 19. 18:58
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
mivel mindegyik cucclinál van 10 opció, így 10 a harmadikon, tehát ezer :)
2011. aug. 19. 19:20
 6/12 xxvackorxx válasza:
76%

3 lehetőség van.

1. Megfogod és szépen kiokoskodod hogy mi lehet a kódja, ilyen tekergetéssel.

2. Visszaviszed a boltba, hogy cseréljék ki, mert valaki elállította a kódot.

3. Ha elloptad a bőröndöt és nem tudod mi a kód akkor meg ügyi vagy :)

2011. aug. 19. 19:41
 7/12 anonim válasza:
3%
729 lehetőség van, sok sikert a kinyitásához :DDD
2011. aug. 19. 20:39
 8/12 Vree ***** válasza:
88%

Én így csinálnám:

- állítsd mindhárom számjegyet 0-ra

- próbáld kinyitni a bőröndöt

- kezdj az utolsó számjeggyel haladni: 000, 001, 002, 003...Ha 009-ig semmi, akkor a 2. számjegyet állítsd 1-re, és kezdd újra: 010, 011, 012, 013...És így tovább. Menj felfele egyesével a második záron, és pörgesd végig mindegyiknél a 3.-ik zárat 0-tól 9-ig.

- Ha ezzel megvagy, akkor lefedted az összes "0 _ _" számot. Állítsd az első számjegyet 1-esre és lezdd az egészet előről. Ismételd meg még nyolcszor, és végeztél az összes számmal.

Így nem kell leírni semmit. Három számjegy nem olyan sok, összesen 1000 lehetőséged van. (Szerintem hülyeség is egy ilyen számzár.)

2011. aug. 19. 20:41
 9/12 anonim ***** válasza:
nem tart az olyan sokjáig, én nyitottam már ki úgy számzáras lakatot ahogy az előző írta
2011. aug. 19. 21:03
 10/12 sarki válasza:
0%

h hanyfele lehetoseg van hat elarulom van jo par eloszor is meg kell mondanod h a a szamok 0-9 ig vannak ha igen akkor vannak erre kulonbozo matematikai muveletek most nem akarok hulyesget mondani de vagy variacioval vagy kombinacioval lehet kiszamolni

[link]

[link]

ha mar tudomany katekoriaban van akkor legyunk tudomanyosak :-p

2011. aug. 19. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!