Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A páromnak jeleztem félek...

A páromnak jeleztem félek attól, hogy kiszolgáltatott leszek neki, ha szülök. Válasza: nem leszel az. Ezt hogy érti?

Figyelt kérdés

nos én kb 30 ezrekre számíthatok, kb ennyi min-bér után a gyes/d.

nagyon megijeszt, hogy majd mindenért "kunyerálnom" kell lét, amit a párom eddig is mindig felülbírált, hogy mire kell és utána mindig megmagyarázza, hogy arra nekem nincs szükségem, de magára meg több 10ezreket költ "hülyeségre"

ő soha semmiben nem szokott megnyugtatni, általában két szavakkal lezárja a beszélgetéseinket, ha vmiben aggályaim vannak.

ahogy ezt is: "nem leszel nekem kiszolgáltatott, ha terhes vagy"

mégis mit érthetett ez alatt?

amikor minden jel arra mutat, hogy DE az leszek.

2011. máj. 20. 11:32
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

annyit megemlítenék, van megtakarításom havi 10-el fizetem, ami 8 év múlva lesz kb 1 millió

mit is érek vele?

2011. máj. 21. 12:19
 32/39 anonim ***** válasza:

12:17

A párod feltehetően komolyan gondolja a közös kasszát, csak annak irányítását képzeli el egyoldalúan. Az általad leírtakból úgy tűnik, úgy képzeli el a kapcsolatot, hogy ő a domináns fél. Ez önmagában még nem feltétlenül lenne baj, ha neked is megfelel. Inkább az zavaró, hogy mintha az egészet nem érte, hanem ellened csinálná. Nem tudom, mi a motivációja, hogy téged kvázi másodlagosnak kezel. Tippjeim, persze, vannak.

Mit tudsz tenni? Nyilván nem mondhatod, hogy ez így jólvan. Ha így marad a helyzet, az szépen lassan felemészt téged. Rendbe kell tenned a kapcsolatotokat, és ennek érdekében valószinűleg konfliktusokat is föl kell vállalnod. Az is elképzelhető, hogy a konfliktusok szakításhoz vezetnek. Ezt jó lenne elkerülni, de mindenáron ragaszkodni sem szabad a kapcsolathoz. Próbálj vele őszintén elbeszélgetni erről, hogy kiderüljön, mennyire partner ebben.

Amit fontos tudnod, mindketten felelősek vagytok azért, mert a kapcsolatotok így alakult. Most, hogy te nagyjából látod, hogy valamin változtatnod kell, neked kell megtenned az első lépéseket. Ő valamiért ragaszkodik a kialakult komfortzónához. Alighanem ellen fog állni, ha valamin változtatni szeretne.

A helyzetetek nem rendkívüli. Ezzel a témával számos pszichológus, és egyéb szakember foglalkozik. Rengeteg könyvewt is írtak róla. Első lépésként javaslom olvassd el az "A férfiak a marsról, a nők a vénuszról jöttek" című könyvet. Bármelyik nagyobb könyvesboltban megtalálod. A benne levő információk sokat segítenek neked.

2011. máj. 21. 14:41
 33/39 anonim ***** válasza:

A leírtak alapján ez a férfi NEM akar közös kasszát,csak úgy nevezi az állapotot,ami épp van.

Neked viszont sok választásod nem maradt.A rezsi,koszt pénz stb. nyilvánvalóan közös kiadás,ezért ezt felesben illik fizetni.A maradékkal pedig mindenki kezdjen,amit akar.Ő ezt teszi most is,csak ez ebben a formában nem jó így senkinek.Neked rossz,mert odaadod a pénzed és utána ő kezeli még a közös költségeken túli összegeket is,neki pedig titokban kell megvennie azt,amire vágyik.

Nálatok,ilyen hozzállással nem is érdemes erőltetni a közös kasszát.

A helyedben nem adnám oda a fizum,csak a rezsi és közös kiadások rám eső részét.Ha ezek a költségek is megterhelőek neked,akkor ezt elmondanám neki és javasolnám,hogy költözzünk kisebbe,hogy te is kijöhess a fizetésedből.

Ha valamit szeretnék megvenni,akkor félreteszek rá abból,ami marad a fizuból.Kérni biztos nem kérnék pénzt,sem engedélyt,hogy bármit megvegyek és nem is akarnám,hogy bármit is fizessen nekem,amit csak én használok.

Gyereket pedig akkor szülnék,ha el tudnám tartani EGYEDÜL.Ezt közölném is vele,hogy az ÉN anyagi helyzetembe,most nem fér bele egy gyerek.

Nem akarlak elkeseríteni,de a megtakarításod nem lesz elég soha semmire.8 év múlva 1 millió ft-ért lehet,hogy már csak egy biciklit lehet majd venni.Túl sok az a 8 év és túlkevés az 1 millió.

Jobb állás kellene neked,ha kell,akkor ehhez képezni kell magad,de az biztos,hogy ha most gyereket szülnél az egyenlő lenne a teljes kiszolgáltatottsággal,amivel a másik könnyen visszaélhet.

Mivel ő is csak magára gondol,itt az ideje,hogy te is ezt tedd és a saját lábadra állj!

2011. máj. 21. 20:11
 34/39 A kérdező kommentje:

elsőhöz:

megemlíteném, hogy való igaz, hogy tényleg csak a kassza "irányítását" sajátítja ki, tekintve, hogy a "menekülő útvonalammal" - a saját spórol pénzemmel is rendelkezik, pl a megtakarításomat nem akarja hogy 8 évig bent legyen,(említettem neki, hogy hasznosabb lenne bent hagyni) azzal indokolta: ha veszünk lakást, én is adjak bele (így szerz. felbontással a kamatokat meg sem kapom)

próbáltam beszélni megint vele erről, újabban már emelt hangon zárja le a témát, idézem:

"nem fogok azért keresni, hogy te elköltsd"

elég kemény szavakat használ.

nem félek a beszélgetések okozta esetleges szakítástól, ha a végén nem lenne más megoldás, mert jelenleg Boldogtalan vagyok és ha ez nem változik, nem vállalom be életem végéig ezt a helyzetet(vagy a még rosszabbat ugye gyerekkel)

20:11:

próbálok a saját/egyéni fejlődésemre koncentrálni annyi "pofon" után, ugyanis tényleg ő rendelkezik a közös kiadások költségein felül mgmaradó összegekkel is és csak egy egy apró mozzanat (pl vett egy méregdrága szájvizet és érdekes mód újabban nem tartja a fogkefék mellett, hogy ne használjam) amiből szabályosan levonható, hogy "enyém" és "tied" felállás van nálunk

viszont nem "eljutottunk" erre a szintre, ha jobban belegondolok soha nem volt ez másképp

a kapcs elején, amikor kapott tőlem apróságokat(megláttam vmit a boltban, megvettem neki) mindig kínosan viszonozta, tuti, hogy másnap kaptam valamit tőle - cserébe.

tehát nem csak úgy, hanem konkrétan azért, mert adtam neki vmit.

tehát ez mindig is ilyen volt, csak nem okozott problémát, de a kapcsolat ahogy komolyodik egyre jobban, úgy nő ez a probléma egyre nagyobbra

2011. máj. 23. 11:21
 35/39 A kérdező kommentje:
köszi a könyvajánlást is, a tanácsokkal együtt :)
2011. máj. 23. 11:22
 36/39 anonim ***** válasza:
68%

A kommentjeidböl ugy tünik nekem, hogy mas dolgok tesznek benneteket boldoggga, mashol van az egyensuly, mast jelent mindkettötöknek az, hogy "kerek a vilag", legalabbis ebben a temaban.

Egy pelda: en valoban "kiszolgaltatott" helyzetben szültem a paromnak (+föleg magamnak:)) gyereket. (Külföldön, meg nem volt azelött ott munkam sem, tehat ö tartott el.) Ö nagyon "sporolos" tipus, szova is teszi, hogy ezt hülyeseg megvenni, penzkidobas...stb. Emellett vannak dolgai, amit meg en nem vennek meg. Megis, sosem EREZTEM, hogy barmit sajnal tölem. Tehat a szajvizes peldaval elve az egyik oldala, hogy nem rakta el elölem a szajvizet, a masik, hogy fogalmam sincs, hogy van-e szajvize, ha igy erthetö. :)

Tudd, hogy mit miert teszel es vallald a felelösseget erte. Ha ebben a kapcsolatban vagy, tudd, miert. Vitatkozas, megvitatas mindenhol van, egy parkapcsolatban mindket fel allaspontja, ha közös eletet tervez, egymas FELE törekszik.

Kommunikacios problemak esetleg lehetnek? A leirtakbol pl. szerintem erthetö, ha közös lakast vesztek, annak az arat közösen keresitek meg. Mi ugy vettünk közösen, hogy nagyon regota neztük a jo lehetösegeket, es amikor adodott, leptünk. Lehet, hogy arra gondol a parod, hogy olyanba fektesd a penzed, hogyha amikor adodik a lehetöseg, akkor teszitek össze a penzeteket ra. De ezt meg lehet beszelni, hogy Te pl. a kamatok utan szeretnel közös lakast...stb. Ha neki erre lezarva a tema az ö allaspontjaval, az nem közeledes, ott nincs kompromisszum es szerintem ott nincs parkapcsolat, ott a 2 fel külön eletet el. (A parkapcsolat attol PARkapcsolat, hogy mindket fel tesz erte, ha csak egyik, az szerintem egyedül van a parkapcsolatban.)

Ezen kivül elmondhatod neki mindig az erzeseidet, es hogy mit szeretnel, normalisan, nyugodtan is, es hogy mit gondolsz mashogy.

5.

2011. máj. 24. 07:33
 37/39 A kérdező kommentje:

igen, értettem a szájvizes példád :)

a kapcsolatunkban, hogy mindkettőnknek máshogy "kerek a világ" a közös egyezőségi pont ott van, hogy ő is családot szeretne, meg én is

ő is "ragaszkodik" ehhez a kapcsolathoz, meg én is(habár a kifejezés erős kicsit, nem találtam jobbat)

a megbeszélések, mivel ő rövidre zárja, így nem megbeszélések.

ő semmi másban nem lát megoldást, csak és kizárólag abban, hogy keressek többet, segíteni nem fog, max a gyereknek megvesz mindent (az a minden feltételezem, nem mindig fogja takarni azt hogy mi szükséges a gyereknek, hanem amit ő akar, megvesz- tekintve, hogy tel.kártya feltöltésre adott pénzt - hogy írhassak neki sms-t, viszont az nem érdekli, ha kajára nincs pénzem éppen)

és ez az "ÉRZÉS" amiről írtál, érdekes mód egy régi barátomnál sem volt bennem - ha tanultam, ha nem, ha dolgoztam, ha nem.

tehát ezért is tartok az egésztől, hogy ha még keresnék is többet, akkor is ilyen "enyém-tied" felállás lenne.

2011. máj. 24. 19:52
 38/39 anonim ***** válasza:

"a kapcsolatunkban, hogy mindkettőnknek máshogy "kerek a világ" a közös egyezőségi pont ott van, hogy ő is családot szeretne, meg én is"

Azért remélem te is érzed hogy ez így elég karcsú... Merem kockáztatni azt az állítást hogy a 30 feletti férfiak kb 70-80%-a szeretne családot, tehát ugyan ennyi erővel lehetnél majdnem bármelyik felnőtt érett férfivel.

2011. máj. 30. 14:26
 39/39 A kérdező kommentje:

csak röviden kiemeltem a lényeget

bármelyik férfibe nem tudok ezen felül még sok más tényező megléte nélkül beleszeretni

2011. máj. 31. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!