A páromnak jeleztem félek attól, hogy kiszolgáltatott leszek neki, ha szülök. Válasza: nem leszel az. Ezt hogy érti?
nos én kb 30 ezrekre számíthatok, kb ennyi min-bér után a gyes/d.
nagyon megijeszt, hogy majd mindenért "kunyerálnom" kell lét, amit a párom eddig is mindig felülbírált, hogy mire kell és utána mindig megmagyarázza, hogy arra nekem nincs szükségem, de magára meg több 10ezreket költ "hülyeségre"
ő soha semmiben nem szokott megnyugtatni, általában két szavakkal lezárja a beszélgetéseinket, ha vmiben aggályaim vannak.
ahogy ezt is: "nem leszel nekem kiszolgáltatott, ha terhes vagy"
mégis mit érthetett ez alatt?
amikor minden jel arra mutat, hogy DE az leszek.
mindent értek, elfogadtam a javaslatokat
tanulok, rámegyek a pénzre
de tényleg azzal a tudattal élni, hogy nem is számíthatnék a saját páromra
lehangoló
Egy szóval nem mondta senki, hogy nem számíthatsz, én ezt nem tudom honnan vetted.
Még Ő IS azt mondta, hogy NEM LESZEL KISZOLGÁLTATOTT. Éééérted?
Én ezért nem fogok soha házasság nélkül szülni... És szerintem, ha valaki még kiszolgáltatott is, nagy balga, hogy azt teszi...
A helyedben már az elején összeköltözéskor le kellett volna ülni megbeszélni, hogyan is képzeljük el a közös életet, közös vagy külön kassza. Házasság nélkül azért ezek a dolgok nem olyan egyértelműek.
Tényleg az elején kellett volna megbeszélnetek,hogy akkor most lehet közös kassza vagy sem.
Úgy biztos nem tudnék élni,hogy állandóan kérnem kelljen,ez megalázó.
Ha azt mondja külön kassza,akkor közösek a számlák és a keresetével mindenki maga rendelkezik.Ha nem tudok megvenni magamnak valamit,mert nem telik rá,akkor spórolok,ez a verzió is létezik.
Tanulni és jobb állást találni pedig muszáj,mert valóban magadnak szülsz,ha szülsz.Bármi történhet és akkor egyedül kell felnevelned,ami úgy fest még nem menne,hisz magadat sem tartod el.
Egy nő mindig nehezebb helyzetben van,mikor gyereket vállal,hisz kiesik a fizetése és nehezen is tud oda visszatérni,de ha most sincs semmi megtakarításod,akkor ebben a helyzetben nem vagy még kész a gyerekre.
A párod pedig olyan,amilyet választottál.Ha nem akar közösködni és te vele akarsz maradni,akkor főleg szükséged lesz arra,hogy egyedül is boldogulj.
Nem olvastam végig, de úgy látom, kicsit máris így érzed magad. És nem változik semmi, a gyerek után sem fog. Jól meggondolnám, hogy akarok e vele gyermeket. Sokszor az észre hallgatni értékesebb, mint a szívre.
De az is lehet, hogy olyan típus, hogy lehet tényleg megemlít dolgokat, de ettől függetlenül mindig megadja, meglehet amit akarsz.
No mindenesetre még gyerek nélkül nagyon gondolkozz el mit szeretsz benne és mit nem, mert a nemek sokszor csak rosszabbá válnak egy idő után, hiába várunk javulást.
12:44 és 13:03
A helyzeted megértem. Nincs könnyű dolgod. Tulajdonképpen egyetlen kérdést tettél fel (ezt hogy érti?), és arra kaptál egy csomó egybehangzó választ, amit úgy látszik, te is hasonlóan gondolsz.
A kérdés, hogy mit szeretnél most. Protest hozzászólásokat, vagy tanácsot, segítséget? Azt már megtanultam, hogy kéretlenül nem adok tanácsot, de ha kérsz szivesen. Akár privátban, akár itt.
annyi eddig ami világos lett nekem:
a párom nem akarja észrevenni, hogy én is pénzből élek, hogy ne kelljen segítenie; a válaszát tekintve, hogy ami nekem probléma, az neki nem.
szóval a kérdésemre meg van a válasz
a párom hangoztatja amúgy a közös kasszát
elvileg mindenki beletesz "mindent" a közösbe és abból együtt gazdálkodunk
de a gyakorlatban ez így néz ki:
nála van az ő pénze, (sok), nálam az enyém (ami a fél rezsire nem elég)ő simán vesz hülyeségeket, amit otthon bevág egy fiókba és elfelejti (!)és nekem mindig megmagyarázza, hogy miért nem ad semmire (200ft-os c- vitaminra sem)mert szerinte nincs szükségem rá alapon - legtöbbször ez az indok.
már kialakult az, hogy akkor vesz bármit magának, ha nem vagyok ott - sőt, szégyell beszámolni róla, hogy amíg én nyomorgok ő 20 ezrekért ruházkodik csak úgy.
a közös kassza nem is tudom mit jelent számára. de tényleg!ezt 13:04-esnek üzentem. tehát kiszolgáltatott leszek.
14:38: ha belegondolok, hogy szinte a legtöbb anyuka gondolkodás nélkül szül, szerintem a gyerekvállalás nem érettség kérdése, tekintve, hogy én legalább
ELŐRE gondolkodom
(véletlen elment, mielőtt befejeztem volna)
szívesen fogadok tanácsokat is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!