Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mindig én kerülök ilyen...

Miért mindig én kerülök ilyen megalázott és kiszolgáltatott helyzetbe?

Figyelt kérdés

Ma elmentem az orvoshoz. Közbe anyámék is elmentek itthonról és bezártak mindent. Nálam csak egy ősrégi kulcs volt. A kertajtót még ki bírtam nyitni, de a házba vezetőt már nem. Fél óráig erőltettem, de semmi. Pedig a kulcs belevaló, de az ajtó nem nyílt ki. Végül egy szomszédasszonyt kellett segítségül hívnom. Mivel ő sem tudta kinyitni, ezért odaadta a telefonját és felhívtam anyámékat. Az meg hazajött és leordította a fejem, hogy nem igaz hogy képtelen vagyok mobilt tartani magamnál. És most én vagyok a rossz, és mondjam meg apámnak, akivel tegnap összevesztek, hogy cserélje le ezt a rohadt zárat.

De miért kellett így megaláznia? Nem elég hogy nekem kuncsorognom kellett egy telefonért, még meséljem is el ezt a gyalázatos történetet apámnak, aki még jobban kiosztana? Miért mindig én kerülök ilyen helyzetbe? Miért mindig én?

2010. febr. 18. 09:49
 1/7 anonim ***** válasza:
18%

Ez igaz, kizárt dolog mert nem tudom.

Mert .

2010. febr. 18. 09:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Talán sok minden nincs rendben a családodban, ezért ideges mindenki. Egyszer éld bele magad az ő helyzetükbe, és rájössz esetleg, hogy nekik is van indokuk arra, hogy felszalad az agyvizük. És rájösztök, hogy ilyen sz.ságokkal ne készítsétek ki magatokat. Tartalékoljatok arra, ha valóban jön a nagy baj.
2010. febr. 18. 09:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért,mert vonzod a balszerencsét.Üdv. a klubban! :-D
2010. febr. 18. 09:58
 4/7 anonim ***** válasza:

ismerős szitu

Igazából mindenkivel történnek ilyen sz.r dolgok, de most e miatt nem kell így kiakadnod. Majd megoldódik a problémád

2010. febr. 18. 10:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát, lehet, hogy kerülsz, de a leírt eset sem nem megalázó, sem semmi. Ilyen bárkivel előfordul, és mindenki anyja ugyanígy idegeskedne, ha munka közben haza kéne jönnie.

Én inkább azt hiszem, hogy nagyon érzékeny vagy valami miatt, és a leg- hétköznapibb dolgot is a szívedre veszed.

Talán a veszekedés is, meg ha orvosnál voltál, a beteg is nyűgösebb...

Szerintem nagyon ügyesen oldottad meg a helyzetet. Talán a szüleid nagyon aggódnak érted, és kicsit rászoktak a szidásra. Az is lehet, hogy nem is "kiosztanak" csak mondják, és te vagy annyira jó leány(?) hogy túkl érzékenyen érint..

Minden esetre érdemes lenne leülni velük BESZÉLGETNI (nem megbeszélni, hanem nyugodtan beszélgetni, egy tea mellett) és megkérni őket , hogy kicsit térjetek kedvesebb hangra, és hangsúlyozzátok kicsit az erényeket,dícsérjétek is egymást, mert neked nagyon szükséged lenne arra és inspirálna. A gyerekeim is szóltak, hogy máshol kedvesen beszélnek agyerekkel, megfogadtam. De nálunk bárki mondhat bármit. Ha a szüleid érzékenyek, akkor óvatosan, kedvesen udvariasan kell őket megkérni.

Amúgy nem hinném, hogy rádjár a rúd. Mással is ugyan ezek történnek csak fel se veszi esetleg.

2010. febr. 18. 10:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem történt semmi, csak félsz apától. Nem kell az egészet elmondani, simán kérd meg, hogy cseréljen zárat, vagy neked kulcsot, nem tudod melyik a rossz. De nem nyit. El lesz ezzel a problémával, hogy melyik legyen a megoldás.Nem szükséges most az egész élettörténetedet előadni neki.

Biztos hogy szeret, hiszen az apád. Ha kiabálós, akkor szólj előre, hoyg szeretnél kérni valamit, mikor jól van lakva akkor mond, és ne tv híradó, meccs vagy újság közben! Akár át is fonhatod a vállát a karoddal, kibillented kicsit a negatívból :) Ügyesen! Nekik (is) fáj az élet, ezt érzékeled. Meg kell oldani, hogy mindenki boldog legyen, akkor nincs kedve ordibálni.

Beszélni, beszélni, beszélni! És átölelni, és önként elmosogatni!

2010. febr. 18. 10:14
 7/7 anonim ***** válasza:

"ezt a gyalázatos történetet" = Nem történt semmi.

Csak annyi történt, hogy te sem vagy tökéletes, mint ahogyan senki más sem az az emberi fajból. Ez egyeseket jobban zavar (itt van példának anyád), másokat meg kevésbé (én). Korábban engem is nagyon zavart, csak már "kigyógyultam" belőle. Ez ugyanis hasonló egy betegséghez, jó nem sok származik belőle, rengeteg frusztrációt, fölös idegeskedést, magas vérnyomást stb. okoz. Vigyázz! Általában örökletes. Ha a szüleid ilyen meggyőződéssel élnek, te is ezt tanulod el tőlük tudat alatt, vagyis nagy a veszélye, hogy hasonlóan fogsz viselkedni. (Pl. ha majd neked lesz gyereked, túlzó elvárásokkal fogsz fordulni feléje.)

Tanács nincs. Sajnos nagy az esélye, hogy valami nagy feszültség van a családodban, aminek semmi köze a konkrét történéshez, és ennek a levét iszod. Ha nem ez történt volna, akkor történt volna valami más, ha nem történik semmi, akkor az lett volna a baj. Ez attól lehet, hogy valamilyen problémát korábban a szőnyeg alá söpörtek a családodban, és most az ki akar onnan mászni, a szőnyeg "helyén tartása" pedig sok erőt emészt fel. Ettől türelmetlenek az őseid, nem attól, hogy nem vittél telefont magaddal. Az csak egy jó ürügy, hogy rád tolhassák át a saját idegességüket, kiöntsék magukból a szennyet rád, és ettől megkönnyebbüljenek egy időre. Ha tudod nem hagyni, akkor ne hagyd, de ez nehéz. (Elég hülyén hangzik, ha azt mondom, ne foglalkozz vele, maradj vidám és nyugodt! -nem??? Pedig ez a legjobb, amit tehetsz.) ;)

2010. febr. 18. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!